sebazax 30.09.2005 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2005 Witam wszystkich forumowiczów. Mam pytanie:Wynajmuję pokój w domku jednorodzinnym. Czy mogę we własnym zakresie zamontować podlicznik gazu? (chodzi o dodatkowy gazomierz (kuchenka i junkers), który bym zakupił w sklepie, a instalacje i licznik podłączy osoba uprawniona).Nie mówimy tu oczywiście o nielegalnym poborze gazu. Nadal bym się oczywiście rozliczał z licznika głównego.Nie chcę po prostu tracić kupę kasy na projekt, przyłączenie, "odgazowanie" itp. Jak to wygląda z punktu widzenia prawa. Czy pewnego dnia gazownia może wejść mi do domu i przejrzeć całą instalację za licznikiem? I mimo tego np mogłaby nałożyć karę za samowolne zainstalowanie gazomierza?Przecież wszystko bym opłacał zgodnie z rachunkami za zużyty metraż gazu. Z góry dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebazax 02.10.2005 12:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2005 czy nikt nie spotkał się z taką sytuacją? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_2 02.10.2005 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2005 Tez bylbym zainteresowany tematem. Poza tym interesuje mnie mozliwosc zalozenia wodomierza wewn (na zasadzie podlicznika) mierzacego pobor wody - ale sa 3 rury wodne: zimna, ciepla i cyrkulacja. Czy potrzebuje az 3 wodomierze czy 1 zalatwi sprawe (i jakie to koszta)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 02.10.2005 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2005 1. mysle ze mozesz sobie bez problemu sam zamontowac licznik, zakrecasz glowny zawor i montujesz 2. jak osobno zuzywasz wode ciepla, osobno zimna to trzeba dwa liczniki, na rurce cyrkulacyjnej nie trzeba zakladac licznika i j.w. jesi to tylko jest za glownym zaworem to mozesz sobie montowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts