pik33 16.12.2002 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2002 Może nie na tą porę roku temat, ale jak sobie radzicie z tą plagą w domkach? Latem, na wsi przy otwartych oknach muszą wlatywać masami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 16.12.2002 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2002 W razie plagi - gęsta siateczka na oknach. W normalnych ilościach - packa na muchy. Ale szwagierka przetestowała to co się wtyka do kontaktu i wydziela zapach przeciw komarom. Zapomniałem jak to sie nazywa, ale ważne że działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luna_tyk 16.12.2002 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2002 Rozwiązaliśmy ten problem przez zakupienie siatek do okien. Ramka z siatką, zakładana sprytnie od wewnętrz, ale po montażu będąca na zewnątrz. Co prawda żona nie może wtedy wychylić się z okna, by nam udzielić światłych wskazówek.Z drugiej strony jak się jest na wsi, to od kontaktu ze światem zewnętrznym są drzwi wejściowe i ganek.Co ciekawe - siatki kupiliśmy (na wymiar) w firmie innej jak ta, która nam dostarczyła okna. Trzeba tylko pomierzyć grubość zewnętrznej "wargi" ościeżnicy - czy jest to 7, czy 12 mm. Do tego wymiaru dobiera się zaczepy.Miałem świeże powietrze bez much. Zdjąłem, gdy zaczęły się chłody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paj 17.12.2002 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2002 zamowilem siatki razem z oknami, dostalem na nie takze 39% upustu, problem mam tylko z drzwiami na taras, nie maja takich siatek, ktore sie przesuwaja na boki tak jak dzrzwi, gdyby ktos mial namiary na takie siatki prosze o kontakt:smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 17.12.2002 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2002 Latem zamykam okna, otwieram tylko w nocy jak jest zgaszone swiatlo. Obowiazkowo przed snem patrol po scinach i sufitach i totalna eksterminacja. Czasami w nocy lotne patrole rowniez pomagaja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.01.2003 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2003 A może ktoś ma pomysł jak taką siateczkę założyć na okna dachowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 05.01.2003 00:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2003 Kgadzina - nazywa się Raid i działa na 98% - czasem zabłąka się jakiś komar, który nie został poinformowany, że mam coś takiego w kontakcie. Są 2 typy - ja mam w płynie (kostki są tańsze ale o ile pamiętam to nie zalecane przy małych dzieciach). Trochę czuć po pierwszym założeniu, ale generalnie nie przeszkadza. W Egipcie standardem w dobrych domach są okna z prowadnicami do siatek, więc można przesunąć i się wychylić. Jak mieszkałbym nad jeziorem przy lesie, to pewnie dałbym coś takiego sobie zrobić choćby na zamówienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 05.01.2003 00:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2003 Aha - są jeszcze takie siateczki na okna. Dostępne w hiper- i supermarketach. Przylepiasz (samoprzylepne) najpierw coś ala rzep na ramę, a potem na to czepiasz siateczkę. Problem z tym, że trzeba zdjąć wtedy okno, no chyba, że nie odklei się przyklejone od zewnątrz i rozwiąże się problem z miejscem gdzie wystaje dolna część furtki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 08.01.2003 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2003 A teraz jeszcze znalazłem:http://www.perfecta.pl/moskitiery.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 08.01.2003 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2003 On 2002-12-17 09:45, paj^ wrote: zamowilem siatki razem z oknami, dostalem na nie takze 39% upustu, problem mam tylko z drzwiami na taras, nie maja takich siatek, ktore sie przesuwaja na boki tak jak dzrzwi, gdyby ktos mial namiary na takie siatki prosze o kontakt:smile: Paj..te siatki przesuwane ma moja znajoma..podaje telefon do firmy. 0914169087 ( szczecin) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RS 17.02.2003 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2003 , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.04.2003 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2003 On 2003-01-08 07:47, Frankai wrote: A teraz jeszcze znalazłem: http://www.perfecta.pl/moskitiery.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia Jasia 11.04.2003 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2003 A ponoć (ponoć) są takie preparaty do wpuszczenia w oczka wodne, okoliczne bagienka. To taka bakteria - "kastruje" komarkową - i ona już biedaczka dzieci mieć nie może. Wtedy co rok lepiej - i komaronów nie ma. A poza tym dobrzy ludzie mówia- ptaszki trzeba dokarmiać - one się przyzwyczają do jedzonka u Was - i przy okazji jedzą komarki. Tylko jak się nazywa ten preparat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paj 13.04.2003 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2003 dzieki Teska !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mc 13.04.2003 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2003 Czy zna ktoś środek odstraszający komary?Wiadomo ,że wytruć wszystkich się nie da,ale niech chociaz omijają moją działke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mc 15.04.2003 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2003 Nikt nie zna odpowiedzi?A młode już się lęgną! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts