Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

610zł z fakturą za 1 mapkę na folii (diazo). Geodeci twierdzą, że nic więcej nie jest potrzebne osobom projektującym, jak właśnie diazo. I w moim przypadku rzeczywiście tak jest. Architekt potrzebował diazo, osoba projektująca przyłącze wodne i kanalizacyjne też chciała diazo itd.
  • Odpowiedzi 170
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

zapłaciłam 350 zł za 3 mapki, okolice Lublina:lol: do tej pory potrzebny mi był jeden orginał, widzę, że mój geodeta nie jest taki drogi, wezmę go chyba również do wytyczenia budynku
  • 1 month później...
ja mam takie pytanko: czy na mapce do celów projektowych powinny być wymiary działki ? Na mojej nie ma i nie wiem czy to dobrze czy źle

Mapa, jako produkt geodezyjny, zrobiona jest w skali. Ta do celów projektowych najczęściej ma skalę 1:500.

W związku z powyższym nie ma potrzeby wkreślania na mapę żadnych wymiarów.

• 2 weeks później...

400 zł (bez faktury) za dowolną ilość czyli min. 6. Ja wziąłem 12 szt. - kilka na zapas. :D To tylko podobno kwestia kilku kser i przystawienia pieczątki. Czas czekania 1 miesiąc, Poznań, czerwiec 2007.

Inni geodeci chcieli 450 - 500 zł (bez faktury)

Ba .... u mnie 1300 - 2,5 miesiąca oczekiwania. Podwójna robota gdyż działka przylega do terenu PKP - teren zamknięty. Masakra była bo przez miesiąc czekałem z złożeniem projektu z powodu tych mapek. Od 30 lat UM załatwia z PKP uregulowanie kwestii tego terenu i nic... Dodam , że geodeta zaprzyjaźniony.
  • 2 weeks później...
  • 3 months później...

ja zaplacilam 600zl w Warszawie, ale mam pytanie geodeta nie zaznaczyl zadnych drzew, zakrzaczen itp. Czy to oznacza ze zle zrobil mape do celow projektowych. Pytam poniewaz droga graniczy z terenem prawie zalesionym choc na mapach arch. sa to pola oznacza to ze np. poprowadzenia lini napowietrznej bedzie utrudnione.

Pozdrawiam