Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile płaciliście za mape do celów projektowych

_Beti_

Recommended Posts

• Odpowiedzi 170
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wczoraj zaplacilam 590zl. za 3 sztuki z vatem. W nadzorze budowlanym dowiedzialam sie, ze to i tak tanio :roll: , bo mam duza dzialke (28arow), a cene za takie mapki geodeci licza od wielkosci dzialki - tak mnie poinformowal architekt w urzedzie gminy.

Zapłacę 650 zł bez rachunku. Gmina Jabłonna. Dziś zadatkowałam i będę czekać ok. 2 tygodni. Ten sam geodeta wydzielał działki i myślę, że nawet nie wyjdzie w teren, wiec myślę , że trochę za drogo. Sprawdziłam trzech i on był najtańszy.

900 zł - 4 sztuki - Łomianki - czekałem 2,5 mies. - nieźle co :evil:

• 5 weeks później...
  • 2 weeks później...
Mam pytanie, czy jeśli mam gotowy projekt i będę podłączać się do kanalizy i gazu oraz prądu, które biegną koło działki to czy te mapy będą potrzebne przed czy po podłączeniu tych przyłączy. Nic z tego nie rozumiem. Działka istnieje od 40 lat. Dzielnica nie ulega żadnym zmianom. Nie wiem zresztą jaki9e zmiany w terenie macie na myśli.

• 2 weeks później...
Mam pytanie, czy jeśli mam gotowy projekt i będę podłączać się do kanalizy i gazu oraz prądu, które biegną koło działki to czy te mapy będą potrzebne przed czy po podłączeniu tych przyłączy. Nic z tego nie rozumiem. Działka istnieje od 40 lat. Dzielnica nie ulega żadnym zmianom. Nie wiem zresztą jaki9e zmiany w terenie macie na myśli.

oczywiście że przed zrobieniem przyłączy wszystkich mediów na podstawie tych map trzeba zrobić projekty tych przyłączy

obrażacie w swich postach geodetów ktorzy naprawde staraja sie zrobić wam kawał dobrej roboty zachowujecie sie jak dzieci można was naciągać na was na kase a was cieszy tylko ilość sztuk mogę w tych cenach zrobić 100egz. tych specjalistów co cieszy ilość sam bym naciągnoł (liczy sie treść tej mapy) nic to nie zmienia, widzicie tylko nas pare godzin w terenie i myślicie ze na tym sie kończy, same koszty związane z transportem są ogromne naprawdę jak widzę żę ktoś jest ciemny to staram się mu jeszcze pomóc żeby miał omnie dobre zdanie i takich w naszej branży jest większość (naprawdę) a najgorsi są nowo bogacy co sami w swoich firmach gnoją ludzi ja staram się zrobić coś dobrego więc chciałbym za to w miare normalne pieniądze zysk z map naprawdę nie jest oszałamiające naprawde zapierdzielam nawet nocami koszt geodezji przy całym koszcie jest znikomy

• 6 months później...