Iktorn 16.12.2002 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2002 Jak w podręczniku do marketingu tylko czy uczciwie ? Idę do sprzedawcy A widzę cennik produkt bardzo drogi ale promocja - 24% ... proszę o katalog... dostaję... dostaję także info że producent nie ma strony w Internecie, jakoś o adres producenta nie pytałem tak tylko pobieżnie sprawdzając ofertę... Produkt jednak zyskał moją akceptację więc zacząłem poszukiwać większej ilości informacji i co...? - producent ma strone w internecie- w Warszawie i okolicach jest jeszcze kilku innych dystrybutorówJadę, węszę, szukam różnic... I co się okazało - cena u sprzedawcy "A" sztucznie podniesiona o 25% - w zasadzie cena ta to standardowa oferta -5%- wkładką do katalogu winna być oryginalna lista cenowa,- w katalogu są dodatkowe strony (2 ostatnie więc łatwo je usunąć)i 2 pierwsze, których brak niczemu nie przeszkadzaCO JEST NA OSTATNICH STRONACH- lista dystrybutorów- dokładne kontakty wraz z adresem e-mail i www producenta nie mówiąc o telefonach TO SIĘ MI PRZYTRAFIŁO NAPRAWDĘ !!! PozdrawiamIktorn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janko 16.12.2002 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2002 czy mowa o oknach o ktorych "rozmawialismy" ? Lepiej od razu zrezygnowac z takiego przedstawiciela ktory zaklada na samym poczatku oszukanie klienta,zadzwon do firmy i popytaj o ceny ciekawy jestem czy firma zezwala sprzedawcy na takie matactwa a jezeli nie to co by powiedzieli na sztuczne zawyzanie ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 16.12.2002 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2002 Iktorn,Ja bym na Twoim miejscu "doniósł" usłużnie do producenta. Toż to nóż się w kieszeni otwiera na takie praktyki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 17.12.2002 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2002 Popieram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iktorn 17.12.2002 08:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2002 Witam, Tak - toz to okna Do producenta mam jeszcze kilka pytan wiec i tak bede sie z nim kontaktowal... Macie racje - wspomniec o takich praktykach warto. Jedno jednak na plus ... sprzedawca byl najlepiej wyszkolony ze wszystkich, z ktorymi rozmawialem ... a troche sie na tym znam na sprzedawcach znaczy sie... Oczywiscie to ich nie usprawiedliwia ... Pozdrawiam Wiktor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fidelis 08.03.2003 02:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2003 Iktorn, opowiedziałeś o numerze starym jak świat. Ale chwała Ci za to Podobną akcję namierzyłem ostatnio w sklepie obuwniczym. F Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bela 08.03.2003 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2003 Dobra, powiedzcie jakie to okna. Please... B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.03.2003 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2003 "...ciekawy jestem czy firma zezwala sprzedawcy na takie matactwa a jezeli nie to co by powiedzieli na sztuczne zawyzanie ceny"A czym są te wszystkie promocje oferowane przez firmy okienne 30%, 40%, spotkałem nawet 60%. Nie jest to sztucznie zawyżana cena?????Przez cały rok jest ten sam rabat tylko zmienia się: a to wiosenny, a to świąteczny, teraz mamy zimowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.03.2003 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2003 Klient później się podnieca że dostał np. 30% rabatu i o to chodzi!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 17.03.2003 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2003 hmmm..w okresie letnim mialam wycene okien , kwota byla 16 tys..kupiłam w lutym i z taka sama wycena zaplacilam 10 tys.. wiec jak to jest..ciut taniej jednak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 17.03.2003 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2003 Ja pisałem na forum ,ze inwestor powinien pytać za ile to kupię a nie od drzwi wołać ile dają rabatu.Z rabatem jest różnie i wszystko zależy od sprzedawcy lub właściciela .Przytoczę fakt autentyczny.W pewnym super markecie spodnie wisiały sobie spokojnie od pół roku nie wzbudzając entuzjazmu po 100zł.Zrobiono promocję i dopisano na górze 200zl zaraz przekreślając i pisząc "promocja 100%" i proszę mi wierzyć spodnie po 100zł poszły od ręki .Przedstawiciel czy dystrybutor ma prawo do ustalania rabatu i cen detalicznych. Będąc pazernym rynek go zweryfikuje i po lichwiarzu niezostanie śladu.Na ten temat mogę napisać dużo więcej bo jestem handlowcem i włścicielem zarazem wiec biorę czynny udział w sprzedaży .Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.03.2003 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2003 On 2003-03-17 19:54, Teska wrote: hmmm..w okresie letnim mialam wycene okien , kwota byla 16 tys..kupiłam w lutym i z taka sama wycena zaplacilam 10 tys.. wiec jak to jest..ciut taniej jednak Nie jest to przypadkiem kolejny przykład nabijania klienta w butelkę, skoro piszesz ze zapłaciłaś za to samo prawie 40% mniej! Albo latem chciał zedrzeć z ciebie ciut ponad miarę, albo teraz zimą wcisnął jakiś towar niepełnowartościowy i nawet o tym nie wiesz. Innego wyjścia nie widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 18.03.2003 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2003 Towar...niejedne drozsze okna wygladaja jak niepełnowartosciowe przy tych tanszych nie zawsze sprzedawcy kręca.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.03.2003 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2003 Zrozumiałem że u tego samego sprzedawcy te same okna kosztowały latem 16 tys. zł, a już w zimowej promocji tylko 10 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tczarek 19.03.2003 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2003 Ja też spotkałem się z taką sutuacją gdzie cena jest sztucznie zawyżona i dawany duży upust. Jest to uzasadnione. Jeśli masz firmę A i B która sprzedaje ten sam asortyment to lepiej dać "30%" upustu a nie 5 %. To od Nas w końcu zależy gdzie wydamy Nasze pieniądze. Skończyły się czasy gdy ceny na składach budowlanych w całej Polsce były takie same. Producenta chyba nie bardzo obchodzi polityka marketingowa jego przedstawicielstw byle wyniki były dobre. Nie zawsze promocja to znaczy to samo. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts