Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

schody

mitka

Recommended Posts

witam kolejny raz:)

schody w moim nowym mieszkaniu sa lekko strome i pomyslalm ze dobrym rozwiazaniem beda schody krecone ,i tutaj moje pytanie czy takie schody sa praktyczniejsze przy dzieciach

-czy znacie w miare tanie firmy produkujace schody

-na co zwracac uwage i generalnei wszelkie informacje beda dla mnie cenne:)

z gory dziekuje

myślę, że schody to schody i nieważne czy "normalne" czy kręcone. Niebezpieczeństwo dla dziecka chyba takie samo. Kiedyś widziałam w jednym mieszkaniu takie kręcone schody i nie wiem czy tylko one były takie felerne czy wszystkie kręcone takie są, ale były STROME i jak się po nich szło to miało się wrażenie, że się "kiwają". Nie wiem, czy były źle przymocowane, czy co, ale pomyslałam sobie, że nigdy nie chciałabym mieć takich schodów.

A tak wogóle, to może lepiej pomyśleć o blokadach na schody, tzn. o takich "bramkach", czy "furtkach"...

Pozdrawiam,

Iwona

Witam

dziekuej za odpowiedz :)

zgadzam sie ze schody stanowia duze niebezpieczenistwo dla dzieci takwiec takie rzeczy jak bramki zabezpieczajace mamy juz w planach :) niestety bez schodow nei bedziemy mogli zyc i musza byc a chodzi mi o jak najmniejsze zuzycie powierzchni dlatego schody krecone wydawaly mi sie najlepsza opcja na zajecie jak najmniejszej powierzchni miedzy poziomami:)

chyab ze jeste jakies rozwiazanei schodow zabiegow ktore moglabym wykorzystac :)

dziekuej za pomoc :o)

pozdr

może zgłoś się do jakiejś firmy robiącej schody. Oni pewnie mają różne pomysły i propozycje. Może akurat coś ci podpowiedzą. Tylko nie decyduj się na pierwszą lepszą propozycję. Spróbuj w kilku firmach, będziesz mieć rozeznanie w cenach i może któraś z propozycji wyda ci się ciekawsza niż "pierwsza z brzegu".

Pozdrawiam,

Iwona

• 8 months później...