_Beti_ 01.10.2005 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2005 pytanie jest dokładnie takie jak wyżej jakiej używaliście łyżki do kopania fundamentów 30 czy 40. Proszę o odpowiedz jest to dla mnie ważne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 01.10.2005 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2005 a masz mieć jakieś ławy fundamentowe ?, znasz warunki gruntowe czy tak budujesz według uznania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budulec 01.10.2005 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2005 Ja używałem tzw. "wazowej" pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 01.10.2005 19:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2005 oczywiście że będe miała ławy fundamentowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modulor 01.10.2005 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2005 ... jakiej używaliście łyżki do kopania fundamentów ... rodowej srebrnej poszczerbiła się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario B 02.10.2005 05:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2005 To nie jest takie proste:wszystko zależy od koloru Twoich włosów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominik1719499811 02.10.2005 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2005 Jeśli nie możesz się zdecydować użyj zwykłej łopaty Po dwóch dniach jakakolwiek łyżka, byleby była przy koparce będzie lepsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cosik_janosik 02.10.2005 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2005 jeśli mamy grunt spoisty i wylewamy beton do gruntu to możemy użyć łyżki na wymiar, w innych wypadkach czym większa tym lepsza (bez przesady oczywiście), bo koparka szybciej wykopie i będzie taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 02.10.2005 08:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2005 ale czym szersza łyżka tym więcej betonu się zmieści w fundamencie a podobno jak wezmę koparkę z łyżką o szerokości 40 to zawsze wykopie mi na 45 do nawet 50 więc zastanawiam się nad łyżką o szerokości 30 ma ją taka malutka zgrabna kopareczka i dlatego piszę o rade a nie głupiutkie odpowiedzi takich ludzi którzy nazywają się forumowiczami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario B 03.10.2005 04:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 A ja Ci życzę żebys tylko takie problemy miał przez całą budowe Fundament sie sklada z lawy i sciany ława ma ok 50do 70 cm szerokosci a na niej sciana o szerokosci ok 25do 40cm dlatego propozycja szerszej łyżki.Idla tego Twoje pytanie wzbudziło takie uwaginNo chyba że nie robisz ławy??!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lenart 03.10.2005 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 Do bigmario4Robi ławy, niektórzy wylewane do ziemi (ściany fund.) podcinają na dolew ziemi po bokach i maja zarazem ławy-szersze i ściany.Nie dyskutuję czy to dobrze itd ale tanie i tak robią.Pytanie sensowne, ale niestety nie znam odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 03.10.2005 07:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 Robię dokładnie tak jak mówi Lenart robię ławę w ziemi na 30cm która będzie podcinana na dnie na 50 do 60cm wylejemy ją chyba chudzikiem zresztą tak mam w projekcie, ale zastanawiam się czy 30 cm to nie za mało stąd moje pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 03.10.2005 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 Robię dokładnie tak jak mówi Lenart robię ławę w ziemi na 30cm która będzie podcinana na dnie na 50 do 60cm wylejemy ją chyba chudzikiem zresztą tak mam w projekcie, ale zastanawiam się czy 30 cm to nie za mało stąd moje pytanie Do podcinania musisz mieć grunt spoisty a i tak jest ryzyko obsypania się. Rób jak chcesz tylko żeby potem nie było 2x więcej roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 03.10.2005 09:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 Geno masz racje ale na działce faktycznie jest grunt spoisty i nie będzie myślę problemu z obsybaniem się ziemi marwię się raczej czy będzie wygodnie wejść w dziure 30 centymetrową i zrobić tą stopę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts