krzysiek309 01.10.2005 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2005 Zastanawiam się nad budową domku ok. 64m2 bez żadnych udziwnień, zwykły, prosty ale własny. Operowac będę kwotą ok 110tyś.pln czy to starczy na zakończenie budowy umożliwijącym zamieszkanie???Budownictwo to jeszcze dla mnie temat tabu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redrum 02.10.2005 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2005 może sie udać.! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wilcza75 02.10.2005 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2005 witaj na forum K309 Moim zdaniem - oczywiście tak buduję Motylka z MTMstyl ;56,6m2 zabudowy, 78m2 - pow.użytkowa: http://www.mtmstyl.pl/projekty/letniskowe/motylek/default.asp?id=110 Aktualny kosztorys pracowni opiewa na 122tys.zł. Własnie skończyłem tynki wew. i na tym etepie nie przekraczam 2/3kosztorysu (a zakres robót mam szerszy niż w projekcie). Na podstawie dodatychczasowych wydatków, szacuję, że koszt mojego domku w wersji całorcznej ,a więc z ociepleniem + taras + piwniczka +trochę dodatkowego drewna dla podkreślenia lokalnego stylu - nie przekroczy 100tys. Dodam jeszcze, że nie wykonywałem samodzielnie żadnych prac. Głowa do góry, na pewno Ci się uda. t Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smutna lidka 02.10.2005 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2005 120 tys starczy na dom? to ja chyba coś źle robię czy chodzi o samą robociznę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 2mm 03.10.2005 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 120 tys. zł na 65 mkw chyba raczej straczy. Chyba nie liczymy oczywiście kosztu działki i doprowadzenia mediów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 03.10.2005 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 .....o ile, nie musisz ciągnąć mediów kilometrami, to bez rozrzutności zmieścisz się w tej kasie.PowodzeniaJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stiff 03.10.2005 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 120 tys. zł na 65 mkw chyba raczej straczy. Chyba nie liczymy oczywiście kosztu działki i doprowadzenia mediów? Ale Krzysiek pytał o domek 64 m2 i 110 tyś - a jeśli chodzi o podany przykład Motylka to w kosztorysie są ceny netto - super jeśli wychodzą Ci takie kwoty(podbudowałeś mnie) - możesz napisać jeszcze ile wyszło robocizny w stosunku do materiałów ?pozd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts