januszek 19.12.2002 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2002 nie no jak masz budowac z b-k i dawać płytę g-k to już lepiej z bloczków gipsowych promonta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 19.12.2002 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2002 Zgadzam sie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Abakus 19.12.2002 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2002 Witam Jeżeli zależy wam na izolacji akustycznej to wykonajcie ściankę 2 x 6 cm B-K na klej. Pomiędzy płyta pilśniowa miękka. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 19.12.2002 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2002 Tom Soyer - skoro strop kiepski, to płacz i stawiaj g-k. Przypuszczam, że można by to jakoś konstrukcyjnie obejść (dolać belkę pod lub nad stropem, w warstwie podłogi dać []), ale zależy jaki masz strop, jak daleko do ścian i w ogóle dużo kombinacji. Zawsze możesz zapytać o to konstruktora wprost lub pośrednio przez Twojego architekta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszek 19.12.2002 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2002 Do Abakus A czym się różni twoja propozycja od ściany z płyt g-k 23mm i wełna mineralna 6cm w środku. myślę że izolacyjność akustyczna takiego rozwiązania jest większa (ruszt na podkładkach filcowych) zawsze można dołożyc jeszcze jedną warstwę płyty i masa wzrośnie, i izolacyjność się poprawi. chociaż nie wiem czy izolacyjność akustyczna przegród we własnym domu jest decydującym kryterium przy wyborze rodzaju ściany, zawsze można uciszyć tych co hałasują W końcu jesteśmy panami we własnym domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Abakus 19.12.2002 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2002 Różnica jest znacznaW ścianie K-G Masz ruszt który przenosi drgania na drugą płytęW przypadku B-K dwie ścianki masz odizolowane materiałem dźwiękochłonnym.Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszek 19.12.2002 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2002 ale ściana twoja też gdzieś się kończy i misi być połączona z nośną i to obie warstwy w tym miejscu też przenośi drgania i dzwięki materiałowe, uważam że nie ma idealnych rozwiązań.ale szukać trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Abakus 19.12.2002 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2002 Do JanuszkaWybuduj jakieś 50 domów to sam dostrzeżesz różnicę.Pozdrawiam Jacek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszek 20.12.2002 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2002 ja nie jestem tak bogaty żeby wybudować i mieszkać w 50 domach,a jak ty to robisz że mieszkasz w 50 domach i obserwujesz która sciana jak się sprawuje, niewątpliwie twoje rozwiązanie daje dobre efekty tłumienia hałasu, ale czy to jest najlepsze rozwiązanie cz innych równie dobrych nie ma, nie wierzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario B 20.12.2002 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2002 Co do rusztu na ścianie z B-K,taki ruszt odziela się od podłoża lub ściany nośnej podkladkami z pianki lub mikrogumy.Myślę ze to powinno wystarczyć.Mario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts