Matizka 02.10.2005 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2005 Kochani, szukam jakiegoś sklepu, szkółki w Warrszawie lub pod (strona lewobrzeżna) z różami. Ale marzy mi się coś więcej niż kilka woreczków z różami i niemieckimi nazwami w supermarkecie. Generalnie szukam róż okrywowych i ideałem byłoby, żeby był tam ktos co coś o danej róży powie, doradzi. A propos a może ktoś zna te wszystkie niemieckie nazwy róż i mógłby podać je z tłumaczeniem (to może coś w supermarkecie też byłoby łatwiej kupić) Pozdrawiam, Matizka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgośka 02.10.2005 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2005 Cześć! A byłabyś zainteresowana producentem z okolic Łodzi....?????40 km od Łodzi (kierunek zachodnio - południowy) jest taka miejscowość Gorczyn jest tam kilku producentów róż. W ubiegłym roku (w pażdzierniku czy listopadzie) kupowałam róże (czerwone rabatowe) po 3 złWybór mają różnorodny..... a przy tych cenach i dużym zakupie to może opłaciłoby się podjechać z Warszawy.... Pzdrw. Małgosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matizka 02.10.2005 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2005 Wiesz co, zauważyłam w necie, że jest tam więcej szkółek niż wokół Warszawy. Już raz planowałam wyprawę po rododendrony, więc może podaj namiary to zobaczę czy dałoby się jakąś trasę wymyśleć M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaw 03.10.2005 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 Info od mojej żony: "W W-wie róże możesz kupić w Aleji Krakowskiej w sklepie PNOS Ożarów. Obok jest też mniejszy sklep ogrodniczy, w którym wybór róż mają większy niż w PNOS. Przynajmniej tak w tym ubiegłym roku było.Ubiegłoroczne ceny to 5 zł za sadzonki róż z gołym korzeniem (wielkokwiatowe, wielokwiatowe, parkowe, angielskie) i 15 za pienne (nie mylić z pnącymi!)." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 04.10.2005 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2005 Zerknij na Giełdę kwiatową przy Bakalarskiej / Krakowskiej Popytaj kiedy mają sezon na krzewinki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matizka 06.10.2005 05:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 Hej, wymyśliłam sobie Bronisze. Zadzwoniłam tam i kazali dzwonić w przyszłym tygodniu, bo wtedy będą kopać rośliny z gołym korzeniem i będą dokładnie wiedzieć co mają. Tak, że chyba będzie trzeba sadzić w przyszłym tygodniu intensywnie... Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agiszonek 27.10.2005 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2005 zerknij na http://www.allegro.pl/show_item.php?item=68619679 bardzo sympatyczny człowiek, sama zamówiłam kilkadziesiąt krzewów, można pogadac na gaduchu albo telefonicznie. Zna się na temacie i ceny ma super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts