aqep 02.10.2005 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2005 witam. w projekcie domku mam garaz 2 stanowiskowy, ktorego podloga jest ok 20cm nizej od poziomu czesci mieszkalnej. jakie sa - i + takiego rozwiazania, bo mi na + przychodzi do glowy wyzszy garaz, zadne ryzyko zalania ze strony garazu czesci mieszkalneji i wyzsza czesc mieszkalna nad garazem(podlogo poddasza obnizona o tyle samo co podloga garazu). na - przemawia schodek i to nie maly na poddaszu, schodek na wejsciu do garazu z domu i schodek do lazienki z pokoju(tyl garazu to kotlownia i lazienka)..prosze o podowiedz czy zostawic jak w oryginale czy robic rowno na calej powierzchni zabudowy??? taki sam domek jak na http://www.szumek.a4.pl/budowa ale z lustrzanym odbiciem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 02.10.2005 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2005 Jak by nie patrzeć, każdy schodek to przeszkoda w domu, którą będziesz pokonywać przez całe życie lub dośc długo.Z drugiej strony co ma Cię zalać ze strony garażu? Wystarczy odwodnienie ze spadkiem w jego stronę.U mnie np. wszędzie jest jeden poziom, a w garażu spadek w stronę odwodnienia liniowego przy bramie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aqep 04.10.2005 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2005 chyba wlasnie z takiego zalozenia wyszedl majster, ktory bez mojej wiedzy "robi" rowno na calej powierzchni..nie wiem jak wyjdzie z nizszym garazem i byc moze nizszym poddaszem..ale..okaze sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damiang 05.10.2005 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 Ja mam garaż (i kotłownię) jakieś 45cm niżej niż reszta domu.Skutkuje to 3 schodkami w kotłowni przed drzwiami do wiatrołapu.Pokój nad garażem jest jakby na półpiętrze - ma wejście z klatki schodowej ze spocznika. Potem są jeszcze 3 schody i jest poddasze.Ja jestem zadowolony z takiego rozwiązania. Było ono po części podyktowane ukształtowaniem terenu - działka delikatnie opada od strony garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aqep 05.10.2005 17:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 ja mam dzialke rowna jak ladowisko - 29x 220m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 05.10.2005 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 Ja mam garaż (i kotłownię) jakieś 45cm niżej niż reszta domu. Skutkuje to 3 schodkami w kotłowni przed drzwiami do wiatrołapu. Pokój nad garażem jest jakby na półpiętrze - ma wejście z klatki schodowej ze spocznika. Potem są jeszcze 3 schody i jest poddasze. Ja jestem zadowolony z takiego rozwiązania. Było ono po części podyktowane ukształtowaniem terenu - działka delikatnie opada od strony garażu. Ja też tak będę miała - garaż niżej. Dzięki temu po pierwszym (dłuższym niż drugi) biegu schodów jest pokój nad poddaszem (garaż jest niższy). Wygląda (na razie w projekcie) bardzo fajnie. Schody z garażu do wiatrołapu nie wydają mi sie jakoś mocno uciążliwe, garaż jest duży, więc większe rzeczy będą właśnie tam przechowywane, nie trzeba będzie ich targać do domu. I nie sądzę, żeby groziło nam potknięcie się o nie z powodu zapominalstwa (tak jak można zapomnieć o schodach miedzy salonem a resztą domu). Dom chciałam mieć wyżej (3 stopnie), a garaż powiniem być nisko, bo jeśli byłby na tym samym poziomie to musiałabym mieć stromy podjazd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damiang 06.10.2005 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 I nie sądzę, żeby groziło nam potknięcie się o nie z powodu zapominalstwa (tak jak można zapomnieć o schodach miedzy salonem a resztą domu). Dokładnie. Przez schodki w salonie przechodzi się dziennie kilkanaście lub więcej razy. Schody do garażu - maksymalnie kilka (a zazwyczaj 2x). Poza tym u mnie są one tuż przed drzwiami do wiatrołapu, mniej więcej tak jak schody wejściowe przed drzwiami wejściowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 06.10.2005 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 garaz 3 warstwy cegiel ponizej reszty domu... dom sobie podnioslem troche ponad poziom gruntu i nieusmiechalo mi sie "wskakiwanie" samochodem go garazu :) Stropu jest na tej samej wysokosci w calym domu wiec w garazu jest dosyc wysoko :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 06.10.2005 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 Obecnie mamy między domem a garażem jeden schodek. W przyszłości może zrobimy dla wygody dwa. Zalania się nie boję, ale widzę obecnie, że mniej kurzu i brudu wchodzi mi do domu. Co do kopmlikacji - jeden stopień nie jest aż taką uciążliwością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wwiola 06.10.2005 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 U mnie będzie na równo. Po prostu działka opada w stronę domu więc garaż jest od razu na gruncie a w domu mam 30cm cokół.Stropu nad garażem nie mam narazie (i nie planuje póki co). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts