Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt VERONA pracownia ARCHIPELAG

Recommended Posts

Taki domek i aż 3 kominy.

A to początek listy.

Jeżeli myślisz, że przez pojedyncze drzwi od garażu nie będziesz miał zapachy spalin i benzyny w jadalni , kuchni i salonie to z dużym prawdopodobieństwem jesteś w ogromnym błędzie.

Komuś z gści może sięmylić, które drzi do garażu a które do toalety. Przecież w ogólniedostępnym korytarzu 7 nie wstawisz jakichś obleśnych ocynków antywałamaniowych.

Mając samochów, w słotę chciałabyś przenieść zakupy z garażu do spiżarni, popatrz jaką drogę masz do pokonanie i jak sobie nawnosisz z garażu na korytarz do jadalni i kuchni.

Jadalnia 5 przeznaczona do spożywania posiłków przy świetle sztucznym.

Warsztat 9 bym raczej przeznaczył na rowery.

10 wolałbym połaczyć z garażem i tędy przejście do domu niż przez 7.

Słup w saloonie, będą koszty podciągów.

Góra w 9 brak wanny lub prysznica, będziecie dzieci zapraszać do siebie, czy będą się myły tylko w umywalkach?

Balkoniki, czy aby one są aż tak Wam niezbędzne. Okna balkonowe kosztują.

Bryła, jak kto lubi to nawet ładna.

Ale tak skopsanego rozplanowania to dawno nie było.

Przepraszam właśnie odkryłem prysznic w 9. :o :lol:

I jeszcze jedno, ciekawe czy ten architek, który to planował to własnym dzieciom też każę się uczyć jedynie przy świetle sztucznym.

DZIĘKI ZA SUROWĄ OCENĘ :( A TAK FAJNIE BYŁO O NIM POMARZYĆ :). OK TO POSZUKAM COŚ INNEGO. PODPOWIEDZ NA CO ZWRÓCIĆ UWAGĘ, ŻEBY BYŁO TANIO I DOBRZE. tYLKO PLIS NIE PISZ ŻE DOM DLA KOWALSKIEGO ITP :wink:

mAM PLAN:

1. TANIO I NOWOCZEŚNIE Z ZEWNĄTRZ

2. SUPER NOWOCZEŚNIE W ŚRODKU.

zAINSPIROWAŁ MNIE ROBERT Z POSTU O NOWOCZESNYCH DOMACH :D SUPER ZDJĘCIA POWKLEJAŁ.

WIDZIAŁEŚ GDZIEŚ PROJEKTY TAK NOWOCZESNYCH DOMKÓW :)??

agac, ty piszesz tak jakbyś mógł na działce postawić wszystko, a tak nie jest. Warunki zabudowy lub wypis z planu wskaże drogę.

Do tego dochodzą jeszcze wymiary działki (wybrany przez ciebie projekt nie pasuje do szczeropola więc pewnie jakichś sąsiadów masz) 4 lub 3m (jeżeli nie masz otworów na ścianie) od granicy działki, często w % podana powierzchnia zabudowy. Wysokość kalenicy ustawienie jej do drogi, kąt nachylenia dachu, itd..

Dodatkowo ustawienia do stron świata, przeiwdywany wjazd na działke, itd..

Ponadto jeżeli okolica już się jako tako pobudowała, warto się w niąwpasować i projektem i kolorystyką, zawsze to wygląda przyjemniej.

Sam musiałem zmieniać projekt.

Najpierw przerobiłem dogłębnie C64 Z blaskiem pod nasze potrzeby, a teraz mam Kopciuszka. :roll: