luuzak 02.10.2005 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2005 Witam wszystkich, Pytanko brzmi: Jakich niespodziewanych kosztow powinienem sie spodziewac? Z jakimi kosztami Wy sie nie liczyliscie przed rozpoczeciem budowy? Chce postawic dom z uzytkowym poddaszem o pow. uzytkowej123m2 (pow netto 170m2)za 170 tys. Mam juz uzbrojona dzialke, wszystkie papiery potrzebne do rozpoczecia budowy i zrobione wykopy. Zdrovka, Luuzak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 02.10.2005 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2005 Właściwie co i raz są niespodziewane wydatki: - a to betonu trzeba więcej, bo wykop szerszy wyszedł odrobinkę... - a to dachówek trzeba więcej bo majster tak ułożył więźbę, że dach wyszedł większy - a to styropianu trzeba więcej, bo z wymiarów wyszło, że jest dużo odpadów... - a to stempli trzeba więcej, bo te co przyszły to dość chude są... - a to transportu nie wliczyli w cenę i trzeba dopłacić - a to się pomylili... - a to cena się zmieniła... Właściwie nastaw się na to, że za każdym razem kiedy płacisz - musisz zapłacić więcej niż zakładałeś. NIE MA NA TO SIŁY!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 02.10.2005 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2005 Po pierwsze: skasuj zdublowany swój post. Co do kosztów, to do tego co wyliczysz dodaj 20-30% i nie powinieneś się dużo pomylić m.in. z powodów o których pisze wcześniej Ania oraz nowych pomysłów, przeróbek, o czymś zapomniałeś itd. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 03.10.2005 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 Jak sama nazwa wskazuje "niespodziewane wydatki" są nie do przewidzenia.Zgadzam się z anią.Dorzucił bym jeszcze konsekwencje zmian projektu w czasie budowy oraz poprawki i zmiany w instalacjach wewnętrznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk111 09.12.2013 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 Najbardziej niespodziewane wydatki wiążą się gdy wykonawca okaże się niesolidny i znika. Mi całe mieszkanie wykończył Paweł Kraus z Suchej beskidzkiej - firma Kraus Meble. Cieszyłam się że wykonawca spoza Warszawy tańszy - niestety Wszystkoi się psuje od pierwszego dnia użytkowania, zaś wykonawca zniknął bez śladu z pieniędzmi, koszty napraw przekraczają alternatywne kosztorysy, które brałam pod uwagę i nie wybrała ich:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts