nowa_29 02.10.2005 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2005 Ile kosztował Was mb wykonanego przyłącza kanalizacji od np studzienki rewizyjnej do istniejącej w ulicy rury kanalizacyjnej. Mnie wykonawcy (ok w-wy) proponują 200 zł za mb + 1000 za wykonanie tejże studzienki z materiałem, co nie jest dla mnie jakoś pocieszające. Dodam że mam juz projekt, zaś inwentaryzacja powykonawcza także ma byc w mojej gestii....Ile to powinno kosztować tak realnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 02.10.2005 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2005 Jeszcze nie mam, ale człowiek który zrobił mi przyłącze wodne powiedział, że to kosztuje 80zł za mb + koszty studzienek. Dla mnie to jest zdecydowanie za drogo i raczej zrobie to sam (studzienke już mam na działce zrobioną przez gmine).pozdrawiamKonrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 03.10.2005 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 ten temat był już wałkowany np tutaj: http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=52962 generalnie zależy to od: 1.wykonawcy, 2.długości przyłacza- im dłuższe tym cena za metr niższa, 3.gminy .... itp każdy na forum podaje inną cenę i trudno to zweryfikować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 03.10.2005 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 ..a cena zależna jest w dużym stopniu od zagłębienia....i paradoksalnie im krótszy przykanalik, tym cena za mb jest wyższa ( stałe koszta: nadzór, osadzenie trójnika - o ile nie ma, geodeta, etc. ).PozdroJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pro_fi 14.10.2005 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2005 wiesz u mnie facet budujacy kolektor (dla gminy) powiedzial ze 220 PLN/mb ale nic mnie nie interesuje (rury, studzienka (rura+kineta+klapa zeliwna ok 400PLN), piach na podsypke i zasypke a nawet dokumentacja geodezyjna) dlatego targuj sie o studnię tylko to sa dalekie okolice wroclawia ok50km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szeryf 14.10.2005 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2005 Witam U mnie tak wykopanie i zasypanie to moja piłka.A fachowiec:wcinka do wodociągu + podłączenie w kotłowni licznika.12 m kanalizacji + wcinka + studzienka.Wszystkie materiały ich.Koszt 1600zł Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TASIJA 18.10.2005 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2005 Za 90m odcinek wspólnie z sąsiadem - JA 2.400, sąsiad 1.400 (u mnie doszedł koszt kręgów) (geodeta+projekt+materiały+robocizna+koparka itd...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts