Ania008 02.10.2005 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2005 Piszecie o wielkich domach, a ja potrzebuje pomocy tylko przy centralnym w moim małym mieszkanku Chodzi mi pomoc prawną-albo może ktoś też miał już takie przykre doświadczenie. Zbieraliśmy wszystkie potrzebne papierki do c.o. gazowego ale trochę się to przedłużało, no i zrobiliśmy je zanim przyszło pozwolenie na budowę z Urzędu Miejskiego. Niestety mamy "życzliwych" sąsiadów i donieśli...Sprawa poszła do inspektoratu budowlanego. No i teraz nie bardzo wiem co będzie się działo dalej-jakieś kary pieniężne czy każą nam to rozebrać? Na dodatek trudno uzyskać dokładne informacje na co jest potrzebne pozwolenie na budowę-czy tylko na instalację gazową czy na wodną też?A jeśli coś wymaga tylko zgłoszenia to czy też mogą ukarać?Z góry bardzo wam dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/41399-potrzebuje-pomocy-w-ma%C5%82ej-rzeczy/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 02.10.2005 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2005 No i teraz nie bardzo wiem co będzie się działo dalej-jakieś kary pieniężne czy każą nam to rozebrać? Mogą albo to albo to. Zależy jaki będzie inspektor. Ogólnie jest to samowola budowlana i podlega rozbiórce. Legalizacja za opłatą wam się nie opłaca, bo - jak rozumiem - lada dzień będziecie mieć wszystkie potrzebne papierki. Na dodatek trudno uzyskać dokładne informacje na co jest potrzebne pozwolenie na budowę-czy tylko na instalację gazową czy na wodną też? Pozwolenie na budowę trzeba mieć tylko na wewnętrzną instalację gazową. A jeśli coś wymaga tylko zgłoszenia to czy też mogą ukarać? Oczywiście. Za prowadzenie prac bez wymaganego zgłoszenia najczęściej stosuje się mandat (wysokość można negocjować z inspektorem ) Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/41399-potrzebuje-pomocy-w-ma%C5%82ej-rzeczy/#findComment-841631 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts