Ania008 02.10.2005 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2005 Piszecie o wielkich domach, a ja potrzebuje pomocy tylko przy centralnym w moim małym mieszkanku Chodzi mi pomoc prawną-albo może ktoś też miał już takie przykre doświadczenie. Zbieraliśmy wszystkie potrzebne papierki do c.o. gazowego ale trochę się to przedłużało, no i zrobiliśmy je zanim przyszło pozwolenie na budowę z Urzędu Miejskiego. Niestety mamy "życzliwych" sąsiadów i donieśli...Sprawa poszła do inspektoratu budowlanego. No i teraz nie bardzo wiem co będzie się działo dalej-jakieś kary pieniężne czy każą nam to rozebrać? Na dodatek trudno uzyskać dokładne informacje na co jest potrzebne pozwolenie na budowę-czy tylko na instalację gazową czy na wodną też?A jeśli coś wymaga tylko zgłoszenia to czy też mogą ukarać?Z góry bardzo wam dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 02.10.2005 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2005 No i teraz nie bardzo wiem co będzie się działo dalej-jakieś kary pieniężne czy każą nam to rozebrać? Mogą albo to albo to. Zależy jaki będzie inspektor. Ogólnie jest to samowola budowlana i podlega rozbiórce. Legalizacja za opłatą wam się nie opłaca, bo - jak rozumiem - lada dzień będziecie mieć wszystkie potrzebne papierki. Na dodatek trudno uzyskać dokładne informacje na co jest potrzebne pozwolenie na budowę-czy tylko na instalację gazową czy na wodną też? Pozwolenie na budowę trzeba mieć tylko na wewnętrzną instalację gazową. A jeśli coś wymaga tylko zgłoszenia to czy też mogą ukarać? Oczywiście. Za prowadzenie prac bez wymaganego zgłoszenia najczęściej stosuje się mandat (wysokość można negocjować z inspektorem ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts