buczek 02.10.2005 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2005 Przymierzam się do zakupu kotła z otwrtą komorą spalania. Slyszalem jednak, że taki kocioł zasysa mnóstwo powietrza. Zastanawiam się więc, czy zbyt nie wyziębi pomieszczenia. To ważne, bo kocioł będzie wiesiał w pralnio-suszarni... Co radzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WITEK P. 02.10.2005 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2005 nie prawda, mam taki kocioł 5 lat i wszystko jest Ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 02.10.2005 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2005 To zależy od sposobu zasysania powietrza do spalania.Jeżeli bezpośrednio przez otwór w ścianie zewnętrznej to może trochę przeszkadzać a jeżeli z innych pomieszczeń budynku to nie ma się czym martwić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 02.10.2005 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2005 Nie demonizujmy tego wyziębiania, nie jest tak źle. Poza tym, skoro pralnio-suszarnia, to kocioł spełnia dodatkowo funkcję bardzo wydajnego wentylatora wyciągowego. U nas jest w łazience (w piwnicznej izbie), w czasie pracy kotła trochę po plecach ciągnie, ale generalnie pomieszczenie jest ciepłe. I tak już ponad 20 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tczarek 03.10.2005 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 Ja mam taki kocioł w łazience. Nie mam otworów napowietrzających w ścianie. Nie ma efektu wyziębiania bo kocioł także ogrzewa powietrze i wbrew pozorom nie odczuwa się takiego efektu o którym piszecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts