aspidisca 03.10.2005 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 Malował ktoś ściany na popielato?Szukam sprawdzonego koloru farby Tikurilla w odcieniu szaro-niebieskim, gołąbkowym itp. Nie jestem co prawda przkonana do tego koloru na ścianie w pokoju dziennym, ale wychodzi że on najbardziej pasuje do reszty.Sufit i podłaga są ze świerkowego drzewa, a sam pokój bardzo jasny i słoneczny. Wypoczynek jest bardzo jasno beżowy. Dywan niebiesko-popielaty.Mile widziane fotki.Z góry bardzo dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.10.2005 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 Uwielbiam ten kolor.Chciałam taki do synka pokoju,ale niestety nie wyszedł nam i jest niebiesko,ale to też nieźle,bo ma być "morsko". Dokładnie sprawdź czy kolor jest taki jaki sobie wymyśliłaś,bo wierz mi,że jest to bardzo trudne. Ja nie mam jak dotąd żadnego trafienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr_ro 03.10.2005 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 Więc tak do malowania użyliśmy dwóch kolorów:popiel zimny jasny G 488oraz ciemny szary K 488 - trochę jaśniejszy od tego na jaki malują salony re-reserved. Ciemniejszy jest na ścianie przylegającej do jasnych mebli - ładny kontrast,jaśniejszy posłużył do pomalowania ścian "niezabudowanych" i bardziej zacienionych. Efekt na jednym z wcześniejszych wątków - jak znajde dokleje linka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr_ro 07.10.2005 04:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2005 Oto link do wątku z moją kuchnią:http://www.murator.pl/forum/viewtopic.php?t=49727&sid=1f17f9b30cf7148dd6c231bcad5b3901 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monig 07.10.2005 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2005 Ja mam w kolorze popietato-szarym wnęki w gabinecie. Farby Becker lub Lewis system mieszania NCS numer S2500N. Jestem zadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts