krzysiek309 03.10.2005 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 Jutro chcę pójść obejrzeć dokumenty dotyczące zakupu działki do pośrednika. Na co mam zwrócić szczególną uwagę bo jestem żółtodziobem w tym temacie. Prosze o poradę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 03.10.2005 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 Sprawy prawne:właścicele ( wszyscy muszą sie zgodzić na sprzedaż ), obciążenia KW ( np. służebność lub kredyty ), stan prawny drogi dojazdowej ( najlepiej jak gminna ( jeśli prywatna to trzeba służebność z prawem budowy mediów i przejazdem i przechodem )Pośrednik powinien mieć mapkę ze stanem prawnym ( na której podany jest nr, wymiary, wielkość ), która musi zgadzać się z KW...PozdroJ ...no i oczywiście warto zobaczyć czy działka nie ma wad fizycznych( podziemne uzbrojenie, które przebiega przez działkę ) wysoki poziom wód gruntowych, niestabilny grunt, etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaskaa 03.10.2005 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 Jeli chcesz się budować w najbliższym czasie - sprawd, czy istnieje w gminie plan zagospodawowania dla tego terenu (jak go nie ma trzeba nieraz długo czekać).Czy teren przeznaczony pod zabudowę jednorodzinnš? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 03.10.2005 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 ...Czy teren przeznaczony pod zabudowę jednorodzinnš? Coby Ci sąsiad tartaku obok nie zafundował Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały.majster 03.10.2005 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 sprawdz czy nie bedzie lokniska obok !!!plan zagospodarowania przestrzennego z gminy niech posrednik przedstawi tylko aktualny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts