Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

CHŁOPCZYK CZY DZIEWCZYNKA

Lorena

Recommended Posts

Kochani jak zaplanować i zrealizować?

Mam w domu 8-letniego syna i cóż dużo mówić chciałabym mieć córkę, pomóżcie doradżcie.

Pozdrawaiam :p

U mnie sprawdziły się fazy księzyca 8) Jak znajde jeszcze gazetę z której porad kozystałam to tu napisze i ci jakoś przeslę 8)

Nie wiem czy to zadziałało ale mam drugą córkę :p

Pozdrówka

Coś chyba było tak : nasionka męskie są szybkie ale krótko żyją.

Kobiece wolne ale cierpliwe.

Jak się posieje dłużej przed owulacją, wyzdechną chłopy, zostaną kobiełki.

Jak się wstrzeli w owulację, chłopy pierwsze dopadną i będzie jajo :D

Melduję sprawdzalność owego założenia .

Mam "zaplanowanego" syna i córkę.

( hehehe, żołnierz strzela a Pan Bóg kule nosi :lol: :lol: :lol: )

chyba cos źle liczycie ,

gdy np wyjdzie wam tak:

30-14=16

16-7=9

to jeszcze nie koniec bo jeszcze sie da odjąć siódemkę , a więc:

9-7=2

i to jest wiek hormonu,

dopóki sie da odejmować siódemki to je odejmujemy

chyba to jasno mówię :-?

a jak wynikiem jest 7 to mam jeszcze odjac 7? i wyjdzie 0??? czy zostac przy 7? :roll:

Pozatym przy 1 dziecku te wyliczanki sie nie sprawdzily - wychodzi ze powinna byc dziewczynka a jest chlopak!

za to z kalendarza chinskiego duzo parom sie sprawdza :p

Ale ja poddam rade - w aptekach sa testy owulacyjne. Z nich odczytuje sie czy jest czas na dziewczynke czy na chlopca. Mozna tanio kupic na allegro takie testy.

Ogolnie jest tak ze jesli zaplodnienie nastapilo zaraz przed lub na poczatku owulacji bedzie dziewczynka, jesli w trakcie lub po - chlopiec. Na tym sa oparte te testy - wykrywaja czas owulacji i na tej podstawie okreslaja czy robimy chlopca czy dziewczynke :p wiele par to stosowalo i udalo sie - polecam :p

Metoda Franciszka Benendo

Metoda polskiego lekarza Franciszka Benendo sprawdza się w przypadku kobiet mających regularne cykle, najważniejsze jest bowiem określenie dokładnego dnia owulacji. Badania wykazały, że plemniki męskie jako bardziej ruchliwe, szybciej tracą żywotność, natomiast plemniki żeńskie są wolniejsze, ale dłużej żyją w sprzyjającym środowisku. Rodzice pragnący syna powinni współżyć zaraz po owulacji. Istnieje wtedy największe prawdopodobieństwo, że do komórki jajowej pierwsze dotrą szybkie plemniki męskie. Szansa na posiadanie dziewczynki są największe, gdy do stosunku doszło na 2-3 dni przed owulacją. W takiej sytuacji komórka jajowa zostaje zapłodniona przez żyjące dłużej i wytrzymalsze plemniki żeńskie. Kilkanaście lat temu zespół ginekologów-endokrynologów pod kierunkiem prof. Jerzego Tetera z Akademii Medycznej w Warszawie przetestował metodę. Badania kliniczne w kilkuset przypadkach potwierdziły jej skuteczność - jeżeli chodzi o dziecko płci męskiej w 90%, a żeńskiej - w prawie 60%.

więcej :http://www.mediweb.pl/womens/wyswietl_vad.php?id=650

Metoda Franciszka Benendo

Metoda polskiego lekarza Franciszka Benendo sprawdza się w przypadku kobiet mających regularne cykle, najważniejsze jest bowiem określenie dokładnego dnia owulacji. Badania wykazały, że plemniki męskie jako bardziej ruchliwe, szybciej tracą żywotność, natomiast plemniki żeńskie są wolniejsze, ale dłużej żyją w sprzyjającym środowisku. Rodzice pragnący syna powinni współżyć zaraz po owulacji. Istnieje wtedy największe prawdopodobieństwo, że do komórki jajowej pierwsze dotrą szybkie plemniki męskie. Szansa na posiadanie dziewczynki są największe, gdy do stosunku doszło na 2-3 dni przed owulacją. W takiej sytuacji komórka jajowa zostaje zapłodniona przez żyjące dłużej i wytrzymalsze plemniki żeńskie. Kilkanaście lat temu zespół ginekologów-endokrynologów pod kierunkiem prof. Jerzego Tetera z Akademii Medycznej w Warszawie przetestował metodę. Badania kliniczne w kilkuset przypadkach potwierdziły jej skuteczność - jeżeli chodzi o dziecko płci męskiej w 90%, a żeńskiej - w prawie 60%.

więcej :http://www.mediweb.pl/womens/wyswietl_vad.php?id=650

o to jest wlasnie to o czym ja tez pisalam. A do wykrycia dokladnego dnia owulacji sluza testy owulacyjne :p

Tylko jeszcze nalezy pamietac ze ograniczajac sie do wspolzycia tylko na poczatku owulacji czy tez przed ( gdy chcemy dziewczynez) lub tylko do dni po owulacji ( gdy chlopca) to wydluzamy sobie tym samym prawdopodobny czas zajscia w ciaze. Nalezaloby wybrac co wazniejsz - szybkie zajscie w ciaze czy splodzenie konkretnej plci.