andrzejka 04.10.2005 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2005 Kochani jak zaplanować i zrealizować? Mam w domu 8-letniego syna i cóż dużo mówić chciałabym mieć córkę, pomóżcie doradżcie. Pozdrawaiam U mnie sprawdziły się fazy księzyca Jak znajde jeszcze gazetę z której porad kozystałam to tu napisze i ci jakoś przeslę Nie wiem czy to zadziałało ale mam drugą córkę Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 04.10.2005 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2005 Coś chyba było tak : nasionka męskie są szybkie ale krótko żyją. Kobiece wolne ale cierpliwe. Jak się posieje dłużej przed owulacją, wyzdechną chłopy, zostaną kobiełki. Jak się wstrzeli w owulację, chłopy pierwsze dopadną i będzie jajo Melduję sprawdzalność owego założenia . Mam "zaplanowanego" syna i córkę. ( hehehe, żołnierz strzela a Pan Bóg kule nosi ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 04.10.2005 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2005 chyba cos źle liczycie , gdy np wyjdzie wam tak: 30-14=16 16-7=9 to jeszcze nie koniec bo jeszcze sie da odjąć siódemkę , a więc: 9-7=2 i to jest wiek hormonu, dopóki sie da odejmować siódemki to je odejmujemy chyba to jasno mówię a co będzie jak mi wyszło 7 i męzowi też 7? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 05.10.2005 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 a co będzie jak mi wyszło 7 i męzowi też 7? Bliźnięta?!?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 05.10.2005 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 chyba cos źle liczycie , gdy np wyjdzie wam tak: 30-14=16 16-7=9 to jeszcze nie koniec bo jeszcze sie da odjąć siódemkę , a więc: 9-7=2 i to jest wiek hormonu, dopóki sie da odejmować siódemki to je odejmujemy chyba to jasno mówię a jak wynikiem jest 7 to mam jeszcze odjac 7? i wyjdzie 0??? czy zostac przy 7? Pozatym przy 1 dziecku te wyliczanki sie nie sprawdzily - wychodzi ze powinna byc dziewczynka a jest chlopak! za to z kalendarza chinskiego duzo parom sie sprawdza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 05.10.2005 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 Ale ja poddam rade - w aptekach sa testy owulacyjne. Z nich odczytuje sie czy jest czas na dziewczynke czy na chlopca. Mozna tanio kupic na allegro takie testy. Ogolnie jest tak ze jesli zaplodnienie nastapilo zaraz przed lub na poczatku owulacji bedzie dziewczynka, jesli w trakcie lub po - chlopiec. Na tym sa oparte te testy - wykrywaja czas owulacji i na tej podstawie okreslaja czy robimy chlopca czy dziewczynke wiele par to stosowalo i udalo sie - polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 05.10.2005 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 Metoda Franciszka Benendo Metoda polskiego lekarza Franciszka Benendo sprawdza się w przypadku kobiet mających regularne cykle, najważniejsze jest bowiem określenie dokładnego dnia owulacji. Badania wykazały, że plemniki męskie jako bardziej ruchliwe, szybciej tracą żywotność, natomiast plemniki żeńskie są wolniejsze, ale dłużej żyją w sprzyjającym środowisku. Rodzice pragnący syna powinni współżyć zaraz po owulacji. Istnieje wtedy największe prawdopodobieństwo, że do komórki jajowej pierwsze dotrą szybkie plemniki męskie. Szansa na posiadanie dziewczynki są największe, gdy do stosunku doszło na 2-3 dni przed owulacją. W takiej sytuacji komórka jajowa zostaje zapłodniona przez żyjące dłużej i wytrzymalsze plemniki żeńskie. Kilkanaście lat temu zespół ginekologów-endokrynologów pod kierunkiem prof. Jerzego Tetera z Akademii Medycznej w Warszawie przetestował metodę. Badania kliniczne w kilkuset przypadkach potwierdziły jej skuteczność - jeżeli chodzi o dziecko płci męskiej w 90%, a żeńskiej - w prawie 60%. więcej :http://www.mediweb.pl/womens/wyswietl_vad.php?id=650 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 05.10.2005 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 Metoda Franciszka Benendo Metoda polskiego lekarza Franciszka Benendo sprawdza się w przypadku kobiet mających regularne cykle, najważniejsze jest bowiem określenie dokładnego dnia owulacji. Badania wykazały, że plemniki męskie jako bardziej ruchliwe, szybciej tracą żywotność, natomiast plemniki żeńskie są wolniejsze, ale dłużej żyją w sprzyjającym środowisku. Rodzice pragnący syna powinni współżyć zaraz po owulacji. Istnieje wtedy największe prawdopodobieństwo, że do komórki jajowej pierwsze dotrą szybkie plemniki męskie. Szansa na posiadanie dziewczynki są największe, gdy do stosunku doszło na 2-3 dni przed owulacją. W takiej sytuacji komórka jajowa zostaje zapłodniona przez żyjące dłużej i wytrzymalsze plemniki żeńskie. Kilkanaście lat temu zespół ginekologów-endokrynologów pod kierunkiem prof. Jerzego Tetera z Akademii Medycznej w Warszawie przetestował metodę. Badania kliniczne w kilkuset przypadkach potwierdziły jej skuteczność - jeżeli chodzi o dziecko płci męskiej w 90%, a żeńskiej - w prawie 60%. więcej :http://www.mediweb.pl/womens/wyswietl_vad.php?id=650 o to jest wlasnie to o czym ja tez pisalam. A do wykrycia dokladnego dnia owulacji sluza testy owulacyjne Tylko jeszcze nalezy pamietac ze ograniczajac sie do wspolzycia tylko na poczatku owulacji czy tez przed ( gdy chcemy dziewczynez) lub tylko do dni po owulacji ( gdy chlopca) to wydluzamy sobie tym samym prawdopodobny czas zajscia w ciaze. Nalezaloby wybrac co wazniejsz - szybkie zajscie w ciaze czy splodzenie konkretnej plci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 05.10.2005 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 No to test pod pachę i gasimy światło ( albo opuszczamy rolety ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 05.10.2005 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 No to test pod pachę i gasimy światło ( albo opuszczamy rolety ) no lepiej juz opuscic rolety niz tak po ciemku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lorena 07.10.2005 06:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2005 No to już trochę wiem, tereaz muszę uturlać męża bo on z synem chcieliby trzeciego do kompletu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 07.10.2005 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2005 Lorena, a po co im trzeci do kompletu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lorena 11.10.2005 11:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2005 Wiesz kompletują drużynę pilkarską. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 11.10.2005 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2005 Mój kolega mawia:-Do końca i na lewo-chłopczyk,na prawo-dziewczynka.Mówi też,że on może tylko raz w roku,jak się koty marcują.Ja mu wierzę.Ma synka ur. 18,XI.I córeczkę ur. 18,XI dwa lata później. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts