acca5 03.10.2005 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 Kupiłam działkę na ktorą jest zgoda na budowę z dn.24.06.2004.Przeniesienie zgody z poprzedniego własciciela jest z dnia 30.09.2005. Od kiedy liczyć dwa lata pozwolenia na budowę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 03.10.2005 18:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 nikt nie wie, może jednak byl ktos w takiej samej sytuacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 03.10.2005 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 Za kilka tygodni będę w podobnej sytuacji. Nie zastanawiałam się nad tym, bo pozwolenie na budowę poprzedniego właściciela jest jeszcze gorące, ale myślę, że 2 lata od wydania pozwolenia, a nie przeniesienia go na nowych właścicieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonAn 03.10.2005 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 Chodzi zapewne o ważność pozwolenia na budowę, a nie zgody.Oczywiście ważne jest ono dwa lata i nie ma wpływu na to zmiana właścicieli.Gdyby było inaczej to można byłoby je przedłużać w nieskończoność dokonując operacji kupna-sprzedaży.A jak sprzedajesz np.samochód to ważność przeglądu technicznego liczy się od momentu sprzedaży czy wpisu w dowodzie rejestracyjnym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts