Cypek 03.10.2005 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 Do ogrodzenia posłałem 2 przewody, jeden 3 zyłowy do napedu bramy przesuwnej a drugi 6 zyłowy do domofonu i teraz pyatnie, bo mnie wykonawca ogrodzenia zastrzelił. Czy to prawda, że aby mieć domofon na dwóch piętrach trzeba mieć przewód 8 zyłowy, aby obsłuzył domofon i elektrozamek ??Czy do napedu bramy przesuwnej potrzebny jest tylko kabel sieciowy 3 żyłowy czy tez potrzeba jeszcze jakis sygnałowy. Zmartwiony Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kombi 03.10.2005 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 brama 3 zyłowy a domofon mógłby być 8 zyłowy ale 6 taz starczy wszystko zależy od centralki domofonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myciek 03.10.2005 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 Jeśli chodzi o bramę to u mnie 3 żyły wystarczają do napędu, ale dołożyłem jeszcze 2, żeby móc przyciskiem (koło domofonu) móc bramę otwierać i zamykać. No ale oczywiście to ostatnie nieobowiązkowe - można mieć dodatkowego pilota na wypadek gości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 03.10.2005 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 Ja miałem do domofonu 6 żyłowy ale okazało sie że muszę miec 7 żył.No i po przekopaniu paru metrów mam 8 żył... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 04.10.2005 04:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2005 Niestety, gdyby tylko chodziło o przekopanie to bym się nie zastanawiał, ale przewód idzie po domu, gdzie ściany otynkowane, pomalowane i zdobnym tynkiem pokryte. Wymiana odpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tczarek 04.10.2005 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2005 Masz inne rozwiązanie bo 6 żył to trochę mało. Rozwiązaniem może być domofon działający na 2 przewodach. Są takie ustrojstwa i dobrze się sprawują. Jeszcze jedno - mam nadzieję że do domofomu w ziemi zakopałeś kabel żelowy. W przeciwnym wypadku możesz mieć kłopoty przy dużej wilgotności gleby. Po prostu w domofonie będą duże szumy itp.Oferty takie są na http://www.market.istore.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 04.10.2005 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2005 ..możesz też pomyśleć o jakimś systemie bezprzewodowym Pozdro J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aqep 04.10.2005 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2005 Do ogrodzenia posłałem 2 przewody, jeden 3 zyłowy do napedu bramy przesuwnej a drugi 6 zyłowy do domofonu i teraz pyatnie, bo mnie wykonawca ogrodzenia zastrzelił. Czy to prawda, że aby mieć domofon na dwóch piętrach trzeba mieć przewód 8 zyłowy, aby obsłuzył domofon i elektrozamek ?? Czy do napedu bramy przesuwnej potrzebny jest tylko kabel sieciowy 3 żyłowy czy tez potrzeba jeszcze jakis sygnałowy. Zmartwiony Maciek troche checi o kogos kto mial kiedy w rekach lutownice i jest to do zrobienia....czy masz juz domofon? czy to sam domofon czy videodomofon? jaka dlugosc kabla? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 04.10.2005 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2005 jaki domofon ? czy chcesz przy bramie 1 wywolanie czy 2 ? jak jedno i podlaczone dwa odbiorniki to nie ma najmniejszego problemu. Inaczej tez mysle ze zrobic sie da, GND i +V mozna by ze wspolnej zyly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 04.10.2005 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2005 Cypek, wszystko jest do zrobienia. Zależy jeszcze, jak długi masz przewód i czy wywołanie na obu kondygnacjach ma być wspólne, czy osobne. Jeśli odcinek przewodu nie jest długi, to na 6 żyłach można podłączyć tradycyjny domofon z jednym wywołaniem (jeden przycisk dzwonka - niezależnie od ilości Unifonów - aparatów domofonowych). 1 - masa2 - głośnik kasety3 - mikrofon kasety4 - generator (wejście sygnału dzwonienia)5 - przycisk wywołania (wyjście sygnału dzwonienia)6 - rygiel elektromagnetyczny (drugi przewód od rygla dołączony do masy) Jeśli potrzebujesz osobne wywołanie do dwóch Unifonów, to musisz zastosować domofon dwuprzewodowy, np. firmy COMAX lub KOCOM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 04.10.2005 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2005 i jeszcze jedno ze jak masz domofon, i naped, to mozna zrobic ze przyciskiemz domofonu otwierasz brame. Bez ibnstalowania jakis dodatkowych przyciskow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 04.10.2005 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2005 i jeszcze jedno ze jak masz domofon, i naped, to mozna zrobic ze przyciskiemz domofonu otwierasz brame. Bez ibnstalowania jakis dodatkowych przyciskow. No tak, ale bez dodatkowego przycisku można otwierać z domofonu albo furtkę, albo bramę. W dodatku do napędu bramy musi być wykonane dodatkowe okablowaie, którego Cypek nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg 05.10.2005 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 Rozwińcie proszę temat, jak dokładnie to zrobić, co trzeba kupić. Mam domofon i chętnie otwierałbm bramę jego przyciskiem lub jakimś drugim zainstalowanym obok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tczarek 05.10.2005 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 Aby otwierać bramę od automatu otwierającego powinieneś mieć podciągnięty przewód do rozdzielni aby możnabyło sterować otwieranie i zamykanie bramy. W zależności od rodzaju automatyki jest to przewód dwu lub trzy żyłowy i po sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 05.10.2005 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 Rozwińcie proszę temat, jak dokładnie to zrobić, co trzeba kupić. Mam domofon i chętnie otwierałbm bramę jego przyciskiem lub jakimś drugim zainstalowanym obok. Każdy napęd ma wejście sterujące. Jeśli masz doprowadzony dodatkowy przewód do napędu (min 2 x 0,5), to możesz przy pomocy zwiernego przycisku zdalnie sterować pracą napędu. Jak nie masz dodatkowego okablowania do napędu, to możesz dokupić dodatkowy pilot, umieścić go np. w centralce domofonu i wyprowadzić z niego kabelki (równolegle przylutowane do przycisku w pilocie). Do kabelków podłączasz dodatkowy przycisk w unifonie (unifon, to aparat w domu) i masz otwieranie bramy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 05.10.2005 10:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 Zbych, 1 kaseta, dwa unifony wywoływane wspólnie. U mnie na wsi kłopot, nie ma co kupić, doradź prosze jakiej firmy jaki model. Ma byc dobre i bardzo drogie i śliczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 05.10.2005 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 zaraz, w wiekszosc sprzetu, w odbiorniku domofony, jest przycisk otwierania. Dziala ona na tych 4 przewodach laczacych kasete z odbiornikiem. Wiec nie potrzeba prowadzic kolejnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts