acca5 03.10.2005 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 Wiem, że zgoda na budowę jest ważna 2 lata, zakupiłam działkę budowlaną ze zgodą na budowę określonego projektu (notabene wybranego wcześniej przeze mnie- skomplikowane ale prawdziwe). Zgoda datowana 24.06.2004. Przeniesienie zgody na budowanie z poprzedniego własciciela na mnie nastapiło w wydz. budownictwa 29.09.2005- dzis odebrałam.Od kiedy liczyć 2 lata od 24.06.2004 czy od 29.09.2005, czy od dnia notarialnego zakupu dzialki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 04.10.2005 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2005 Zgoda na budowę od 24.06.04 ( chyba, że w sierpniu po nowelizacji coś się zmieniło ) Pozdro J ...ale zawsze możesz rozpocząć budowę od geodety.. i potem budować, budować, budować ........ jeśli obawiasz się, że pozwolenie straci ważność a Ty nie masz kasy na budowę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 04.10.2005 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2005 acca5 z całą pewnością dwa lata ważności decyzji o pozwoleniu na budowę liczy się od tej drugiej decyzji (z 29.09.2005), w której nastąpiło przeniesienie inwestora. i możesz tak przenosić, zmieniać aż kaskę uzbierasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 13.10.2005 13:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2005 Jerzysio czy Aneska ma rację???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 13.10.2005 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2005 zamiast się zastanawiać kto ma rację, poprostu zadzwoń do urzędu, który wydał ci to pozwolenie i dowiesz się z pierwszej ręki. czasu trochę zaoszczędzisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 18.10.2005 09:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2005 Gwoli ścisłości jakby kto szukal odpowiedzi na to pytanie w przyszlości to podaję: Wazna jest data pierwsza 24.06.2004.nie jest wazna data odkupienia dzialki . Wazna jest data pierszego wydanego pozwolenia na budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 18.10.2005 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2005 muszę przyznać, że zaskoczyłaś mnie mam na codzień doczynienia z róznego rodzaju pozwoleniami na budowę, przeniesieniami tych pozwoleń i zmianami, a to inwestora, a to lokalizacji budynku, a to projektu i jestem pewna swojego zdania. więc albo nie zrozumiałysmy sie na początku, albo w twoim miejscowym urzędzie panują inne obyczaje w każdym razie, dobrze, że zadzwoniłaś i uzyskałas informacje ze żródła pzdr a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts