Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Problem kominy systemowa Schidel i IBF

Faraon1

Recommended Posts

Mam problem jak wykończyć kominy systemowe tych firm jak rozwiązać wentylacje mam 2 pojedyńcze ,czy musi być z dwóch stron otwór bo w takim przypadku nie jest możliwe i czy na kominach są potrzebne jakieś daszki czy coś w tym stylu zaznaczam żę chodzi mi o komin do kominka i do gazy czyli dymne przeraża mnie duża średnica 180 i 200 czy przy obfitych opadach nie będę miał wody w domu.

U mnie dla IBF-u zamiawałem przykrywającą płytę betonową /ca 150zł na jeden komin/ z której wystaje końcówka /rura ocynk/.Wykończenie będzie z tynku w kolorze jakimisiębędziepodobał :) na warstwie 2cm styropianu.

Jeśli chcesz wykańczać klinkierem to pamiętaj o specjalnym pustaku "konstrukcyjnym" na którym montuje się klinkier.Ma on taką ramkę która jest podstawą dla klinkieru.

Najlepiej zadzwoń do regionalnego przedstawiciela IBF-u On Ci prawdę powie:):):):):)

U mnie dla IBF-u zamiawałem przykrywającą płytę betonową /ca 150zł na jeden komin/ z której wystaje końcówka /rura ocynk/.Wykończenie będzie z tynku w kolorze jakimisiębędziepodobał :) na warstwie 2cm styropianu.

Jeśli chcesz wykańczać klinkierem to pamiętaj o specjalnym pustaku "konstrukcyjnym" na którym montuje się klinkier.Ma on taką ramkę która jest podstawą dla klinkieru.

Najlepiej zadzwoń do regionalnego przedstawiciela IBF-u On Ci prawdę powie:):):):):)

Planuję okleić go płytkami klinkierowymi ale dalej nie wiem czy potrzebne są daszki chinczyki czy coś takiego

Zadzwoń do doradcy. On powinien odpowiedzieć na to pytanie :D.

"Do Państwa dyspozycji są nasi Doradcy Techniczno Handlowi na terenie całej Polski a także biura techniczne w Centrali Schiedel Polska w Opolu pod numerem telefonu (077) 456 83 11 i w Biurze Handlowym Północ w Lubiczu Dolnym k/Torunia pod numerem telefonu (056) 674 48 25 "