aadamm 03.10.2005 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 Witam WszystkichMoże ktoś mi doradzi. Otrzymałem wz i napisali mi że moge postawić domek o pow. zabudowy do 150 m2 z dachem 40-45 stopni. Podoba mi się projekt domu o pow. zab. 156 m2 z dachem 30 stopni. Co mam dalej zrobic, czy mozna zmienić wz. Proszę o poradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 2mm 03.10.2005 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 możesz się odwołać do tzw. samorządowego kolegium odwoławczego. Ale urzędu nie interesuje co ty chcesz postawić. Oni wydają ogólne warunki i musisz dostosować projekt do tych warunków bo innego nie zatwierdzą. Nie radzę walczyć z urzędem lepiej zrezygnuj z tych 5-6 mkw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 05.10.2005 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 Witam Wszystkich Może ktoś mi doradzi. Otrzymałem wz i napisali mi że moge postawić domek o pow. zabudowy do 150 m2 z dachem 40-45 stopni. Podoba mi się projekt domu o pow. zab. 156 m2 z dachem 30 stopni. Co mam dalej zrobic, czy mozna zmienić wz. Proszę o poradę. Czasem mozna. My mielismy problem z dlugoscia elewacji frontowej, w wz dostalismy krotsza niz mial dom w projekcie. Zwrocilismy sie pisemnie do urzedu ktory wydal wz z prosba o zmiane wz w tym punkcie i zgodzili sie bez problemow. Zwroc sie pisemnie z prosba i zobaczysz. Dach jednak chcesz duzo nizszy niz w wz - nie wiem bo to zostanie dosc mozno zaklocona charakterystyka terenu. Musisz pisac . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamm 05.10.2005 12:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 Dziekuję za porady. Już poleciałem złożyć pisemko do urzędu z prośbą o zmianę wz. Teraz pozostaje czekanie min 30 dni. Pozdrawiam Wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 05.10.2005 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 Dziekuję za porady. Już poleciałem złożyć pisemko do urzędu z prośbą o zmianę wz. Teraz pozostaje czekanie min 30 dni. Pozdrawiam Wszystkich Poleciles zlozyc? czyzby papierkowe sprawy zalatwial za ciebie projektant? Bo jesli tak to jeszcze lepiej, napewno ma chody w urzedzie bo niejednokrotnie pewnie wz zalatwial. Nasza projektantka zalatwila zmiane w wz migiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts