Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Otrzymałem WZ i nie jest takie jakie bym chciał!!!!

aadamm

Recommended Posts

Gość 2mm
możesz się odwołać do tzw. samorządowego kolegium odwoławczego. Ale urzędu nie interesuje co ty chcesz postawić. Oni wydają ogólne warunki i musisz dostosować projekt do tych warunków bo innego nie zatwierdzą. Nie radzę walczyć z urzędem lepiej zrezygnuj z tych 5-6 mkw.

Witam Wszystkich

Może ktoś mi doradzi. Otrzymałem wz i napisali mi że moge postawić domek o pow. zabudowy do 150 m2 z dachem 40-45 stopni. Podoba mi się projekt domu o pow. zab. 156 m2 z dachem 30 stopni. Co mam dalej zrobic, czy mozna zmienić wz. Proszę o poradę.

Czasem mozna. My mielismy problem z dlugoscia elewacji frontowej, w wz dostalismy krotsza niz mial dom w projekcie.

Zwrocilismy sie pisemnie do urzedu ktory wydal wz z prosba o zmiane wz w tym punkcie i zgodzili sie bez problemow.

Zwroc sie pisemnie z prosba i zobaczysz. Dach jednak chcesz duzo nizszy niz w wz - nie wiem bo to zostanie dosc mozno zaklocona charakterystyka terenu.

Musisz pisac .

Dziekuję za porady. Już poleciałem złożyć pisemko do urzędu z prośbą o zmianę wz. Teraz pozostaje czekanie min 30 dni. Pozdrawiam Wszystkich

Poleciles zlozyc? czyzby papierkowe sprawy zalatwial za ciebie projektant? Bo jesli tak to jeszcze lepiej, napewno ma chody w urzedzie bo niejednokrotnie pewnie wz zalatwial. Nasza projektantka zalatwila zmiane w wz migiem.