Gość 17.12.2002 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2002 22% czy też 7%. Nie wiem, proszę powiedzcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 17.12.2002 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2002 temat przerabiany, ale powiem tak. Drewno na więźbę 22%, są jednak tartaki które dają 7% i w fakturę wpisują że wykonano gotową więźbę na dach. Gotowa nie znaczy że belki na wymiar tylko poskręcana /czyt. gotowa do położenia na dachu/. Oczywiście to tylko manewr na papierze. Mi niestety nie udało się tak załatwić sprawy, bo właściciel tartaku obawiał się skarbówki. Sprzedał mi bez vatu, ale i bez faktury. Był gotów sprzedać mi z 7%vatem pod warunkiem, że firma która będzie stawić dach da mu kwit, że wzieli gotowe wiązary i zamocowali na dachu. Oczywiście nie miałem żadnej firmy, sam stawiałem dach a nawet gdybym miał firmę musiałbym wziąć z kolei od nich fakturę za robotę - jednym słowem nie kalkuluje się. Radzę mysleć o więźbie jako 22%vat. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Nitka 17.12.2002 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2002 Jaki VAT na konstrukcję? Proponuję wejść na strony:http://szkielet.com.pl/pismo/artykuly/22vat_spis.html Niestety, na konstrukcję jest 22%. 7% tylko w przypdaku wykonania i montażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gajka 17.12.2002 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2002 No to po co ta cała fikcja z tym Vatem? Przecież nikt z nas nie chce przepłacać, prawda ?! I bierzemy bez faktury, rząd chciał zarobić za duzo to nie ma nic Czy tez mylę się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anonimowa 17.12.2002 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2002 Oczywiście, że bez faktury! Ale nie wszyscy tak dają. Na ogół trzeba znaleźć tartak w sporym oddaleniu od większego miasta. Ale warto się przejchać. Do zaoszczędzenia jest przynajmniej 2 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anonimowa 17.12.2002 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2002 PS. Wtedy oczywiście VAT wynosi nie 22 i nie 7 procent tylko oczywiście nie ma go wcale. Co nie oznacza, że wynosi 0% ale jeśli go nie ma to tez dobrze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.12.2002 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2002 Chyba ze kupujecie tarcice podlogowa wowczas jest 7% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EM 18.12.2002 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2002 http://forum.murator.com.pl/viewtopic.php?topic=1894&forum=42&27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz2 19.12.2002 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2002 Niestety, z tekstuhttp://www.szkielet.com.pl/pismo/artykuly/vat_a%20tarcica.html jednoznacznie wynika, że jednak winno być 22%. Chyba jednak państwo polskie nic nie dostanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts