J_K_K 03.10.2005 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 - "zbyt dużo pali" ?- awaryjny / słaby serwis ?- zbyt wiele kosztował jak na obecny efekt ?- ma zbyt małą moc ?- nie zapewnia wystarczającej ilości CWU ?- inne ? Pzdr JKK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myciek 03.10.2005 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 A u mnie na obudowie mieszacza logo firmy jest do góry nogami! Normalnie koszmar jakiś! I pali też dużo! Znaczy ZA dużo - może i mało, ale to i tak za dużo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
J_K_K 03.10.2005 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 A u mnie na obudowie mieszacza logo firmy jest do góry nogami! Normalnie koszmar jakiś! No, jest to jakiś powód do niezadowolenia - doskonale mieści się w kategorii "inne" I pali też dużo! Znaczy ZA dużo - może i mało, ale to i tak za dużo! Tzn. w PLN / m-c letni / zimowy ? Pzdr JKK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek_w 04.10.2005 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2005 W moim gazomierz podłączony do instalacji też zbyt szybko wiruje. Podejrzewam ruch obrotowy Ziemi o sztuczne napędzanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 04.10.2005 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2005 W moim gazomierz podłączony do instalacji też zbyt szybko wiruje. Podejrzewam ruch obrotowy Ziemi o sztuczne napędzanie a to zauwazyłam tez u nas nasz niestety nie ma modulacji mocy, jest zeliwny, ale reszta OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carlgustav7 02.11.2005 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2005 Ja mam raz w roku awarię, a mieszkam od 5 lat. Ostatnio wymieniałem zbiornik wyrównawczy. Wcześniej były problemy z cyrkulacją (wina instalatora, zatkane filtry), pompą, czujnikiem temperatury. Trochę to wszystko drogo wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 03.11.2005 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 Ja jestem z mojego zadowolony, bo na razie tylko ciepłą wodę grzeje tylko a ogrzewam kominkiem, ale chyba niedługo będę musiał zmienić o nim zdanie, bo pójdzie do roboty i gazomierz znacznie przyspieszy. Generalna wada, po uruchomieniu powoduja spustoszenie kieszeni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 03.11.2005 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 Te wszystkie kotły gazowe mają zbyt dużą moc jak na potrzeby ogrzewania małych domów.Modulacja palnika nic nie daje jeśli zapotrzebowanie na ciepło jest poniżej minimalnej mocy kotła. Pracuje on wtedy w sposób oscylacyjny (załącz-wyłącz). Jak grzeje masz wrażenie, że w domu jest za ciepło. Jak się wyłączy to po pół godzinie jakby trochę chłodno. Przydałby się kociołek o zakresie modulacji mocy od 1 czy 2 kW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts