Barbaśka 05.09.2006 11:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Nie odzywałam się długo bo jakoś przy budowie i trójce dzieci brakuje czasu . Chciałm oznajmić krótko ze postawiliśmy juz piwnicę (dorabialiśmy), i parter. Strop kładziemy za dwa tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 07.09.2006 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 Nie odzywałam się długo bo jakoś przy budowie i trójce dzieci brakuje czasu . Chciałm oznajmić krótko ze postawiliśmy juz piwnicę (dorabialiśmy), i parter. Strop kładziemy za dwa tygodnie. Jak będziesz zamawiać pustaki stropowe to zamów tylko 1000 sztuk (a nie 1140 jak jest w zestawieniu materiałów). Ja wziąłem 600 zwykłych i 400 deklowanych, zostało mi tylko 10 sztuk, chociaż budynek jest poszerzony o 12 cm z każdej strony (szerokość docieplenia). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbaśka 07.09.2006 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 Ja robię strop z płyt żelbetowych wiec nie wiem czy te pustaki beda mi potrzebne a poza tym z hurtownia mam taki układ żew biorę tylko tyle ile mi faktycznie potrzeba także ze zwrotami nie ma problemu. ale dzięki wielkie za radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 07.09.2006 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 Ja robię strop z płyt żelbetowych wiec nie wiem czy te pustaki beda mi potrzebne a poza tym z hurtownia mam taki układ żew biorę tylko tyle ile mi faktycznie potrzeba także ze zwrotami nie ma problemu. ale dzięki wielkie za radę No tak, zapomniałem. A ile kosztuje taki strop? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbaśka 07.09.2006 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 Za strop nad piwnicą (nad parterem bedzie prawie identyczny chyba) zapłaciliśmy 6650 do tego stemple za 220 ( bo idzie ich znacznie mniej) plus trochę betonu na wieniec czy jak to sie tam nazywa ale nie wiem juz za ile bo majster sam zamawia to war w hurtowni a my tylko płacimy i jeszcze tego nie zapłaciłam. Od cholery płacimy niestety za transport bo w przeciwieństwie do Twojego błota u nas jest pustynia piskowa i wszystko prawie trzeba rozładowywac dźwigiem i tak np. za transport (30 km) i rozładunek stropu zapłaciliśmy 2100 !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 07.09.2006 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 Za strop nad piwnicą (nad parterem bedzie prawie identyczny chyba) zapłaciliśmy 6650 do tego stemple za 220 ( bo idzie ich znacznie mniej) plus trochę betonu na wieniec czy jak to sie tam nazywa ale nie wiem juz za ile bo majster sam zamawia to war w hurtowni a my tylko płacimy i jeszcze tego nie zapłaciłam. Od cholery płacimy niestety za transport bo w przeciwieństwie do Twojego błota u nas jest pustynia piskowa i wszystko prawie trzeba rozładowywac dźwigiem i tak np. za transport (30 km) i rozładunek stropu zapłaciliśmy 2100 !!! My zapłaciliśmy ok. 8800 za strop, beton 4500 przeszło 1000 za stemple no i oczywiście stal zbrojeniowa z 1.5 t po ~ 2.5 za kg. W sumie takie płyty wynoszą dużo taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbaśka 07.09.2006 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 Wiem że taniej , my nawet nie mysleliśmy o stopie teriva bo nikt go tutaj nie sprowadza. Kazdy robi albo z płyt albo wylewany. Wylewn wychodzi drożej ze wzgledu chociazby na ilośc potrzebnych stempli i desek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 21.09.2006 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 Wiem że taniej , my nawet nie mysleliśmy o stopie teriva bo nikt go tutaj nie sprowadza. Kazdy robi albo z płyt albo wylewany. Wylewn wychodzi drożej ze wzgledu chociazby na ilośc potrzebnych stempli i desek. No i jak, zrobiliście już strop? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kampinosik 25.09.2006 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 Cześć, To mój pierwszy wpis w wątku. Zabieram się za budowę, a raczej za planowanie planowania budowy M08. Właśnie obejrzałem sobie go w 3D dodawanym do muratora. Z zewnątrz wygląda pięknie. Domek będzie się budował w Otrębusach. Mam zamiar zrobić b.powazne zmiany w projekcie. Kilka ważniejszych: - wyrzucić taras z bryły budynku - tak żeby był "normalny" taras obok. - przestrzeń tarasu zużyć na 1. salon 2. część mieszkalną na dole - no i od nowa ją zaaranżować. - na górze: trzy sypialnie, nie cztery. - Na którymś wątku w forum muratora (chyba przy komentarzach do dzienników) były opinie, że te schody w kuchni to tak nie bardzo. Rzeczywiście trochę dziwnie mi to wygląda. Macie może pomysł, gdzie by je przenieść? Ja myślałem, żeby u siebie przesunąć schody w miejsce tarasu, ale wolę nie myśleć co wtedy będzie się działo na poddaszu... Aha. Prośba o radę. Takie baardzo duże przeróbki i tak będą wymagać zgody Pani architekt. Jak myślicie, lepiej robić te zmiany z autorem projektu M08 (czy to jest w ogóle możliwe?), czy też nada się do tego inny architekt, np: bliżej mnie, tj. z Warszawy? Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 25.09.2006 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 Cześć, Mam zamiar zrobić b.powazne zmiany w projekcie. Kilka ważniejszych: - wyrzucić taras z bryły budynku - tak żeby był "normalny" taras obok. - przestrzeń tarasu zużyć na 1. salon 2. część mieszkalną na dole - no i od nowa ją zaaranżować. - na górze: trzy sypialnie, nie cztery. - Na którymś wątku w forum muratora (chyba przy komentarzach do dzienników) były opinie, że te schody w kuchni to tak nie bardzo. Rzeczywiście trochę dziwnie mi to wygląda. Macie może pomysł, gdzie by je przenieść? Ja myślałem, żeby u siebie przesunąć schody w miejsce tarasu, ale wolę nie myśleć co wtedy będzie się działo na poddaszu... Aha. Prośba o radę. Takie baardzo duże przeróbki i tak będą wymagać zgody Pani architekt. Jak myślicie, lepiej robić te zmiany z autorem projektu M08 (czy to jest w ogóle możliwe?), czy też nada się do tego inny architekt, np: bliżej mnie, tj. z Warszawy? Pzdr 1) Zmiany. Przed zakupem projektu spotkaliśmy się z autorką w redakcji Muratora na Kamionkowskiej w Warszawie. Może zrób tak samo. W numerze Grudzień 10/2005 - Zbuduj Dom jest opis projektu, wypowiada się też autorka, również na temat zmian o których piszesz. No problem. Tylko po co, to jest naprawdę duży dom. 2) Schody. My chcieliśmy je pierwotnie przesunąć i zlikwidować garderobę. Ale zostało zgodnie z projektem. 3) Adaptacja, uprawniony architekt, autorka raczej by się tym nie zajmowała. Ale skontaktuj się z autorką (Murator -W-wa). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbaśka 26.09.2006 07:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 [ No i jak, zrobiliście już strop? Tak, strop już jest; w srodę położyli płyty a wczoraj zalewali. Dlaczego u mnie ta płyta z wizualizacjami z Muratora "nie chodzi" tez chciałbym obejrzeć . Czy sa pokazane równiez wnętrza? A może jest mozliwość skopiowania z płyty naszego domku i doklejenie do forum?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 26.09.2006 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 [ No i jak, zrobiliście już strop? Tak, strop już jest; w srodę położyli płyty a wczoraj zalewali. Dlaczego u mnie ta płyta z wizualizacjami z Muratora "nie chodzi" tez chciałbym obejrzeć . Czy sa pokazane równiez wnętrza? A może jest mozliwość skopiowania z płyty naszego domku i doklejenie do forum?? Ja mogę wrzucić i udostępnić prezentację 3D, tylko nie mam płyty. Jest gdzieś na stronie Muratora? Czy może trzeba kupić jakiś katalog? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbaśka 26.09.2006 10:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 Płyta była przy majowym bodajże lub czerwcowym wydaniu Muratora.Nie wiem czy moja płyta jest uszkodzona czy co bo wszystkie inne dodatki do Muratora otwieram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamamatinka 26.09.2006 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 ja też bardzo chciałabym zoabczyć tę prezentację 3D możecie podać dokładne namiary w którym muratorze to było. I w którym był opis projektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulas 27.09.2006 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 rozumiem, że mówimy o muratorze z tego roku? Mam wszytkie nr.muratora więć moge poszukać płyty. Co jest na tej płycie? Wszystkie projekty?Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Meb 27.09.2006 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 Jeżeli chodzi o projekt M08 w 3D to napewno jest w "Murator Projekty Domów" nr 03/2006 (4) który własnie zakupiłem. Koszt 9,90 PLN. Pierwszy rzut oka na wizualizację 3D mile zaskakuje, Nie żałuję wydanych 10 zł. Fajny spacer po przyszłym domku, PzdrMeb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzycho_p 27.09.2006 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 Pierwszy rzut oka na wizualizację 3D mile zaskakuje, Nie żałuję wydanych 10 zł. Meb Meb, a masz moze mozliwosc wrzucenia pliku z wizualizacja na jakis ogolnodostepny serwer i podania linka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Meb 28.09.2006 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Nie bardzo mam taką mozliwośc ale pokombinuje, Meb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 28.09.2006 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Nie bardzo mam taką mozliwośc ale pokombinuje, Meb A ile to zajmuje, ja mogę wrzucić tylko nie mam pliku z prezentacją. Prośba o podesłanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Meb 28.09.2006 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Zbadam wieczorem w domu (nie mam płytki przy sobie) i się skontaktuje.Meb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts