Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt M08 NA KAŻDĄ POGODĘ

Recommended Posts

• Odpowiedzi 141
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mario, wielkie dziękie !!! działa, fajnie go tak zobaczyć w 3D

I na przykład w takich kolorach

Ja tez sie przylaczam do podziekowan !

swoja droga zachodzilem w glowe jak udalo Ci sie uzyskac wersje lustrzana, dopiero po dluzszej obserwacji twojego rysunku zorientowalem sie, ze to trik z photoshopa :)

swoja droga zachodzilem w glowe jak udalo Ci sie uzyskac wersje lustrzana, dopiero po dluzszej obserwacji twojego rysunku zorientowalem sie, ze to trik z photoshopa :)

Co ty, nie znam takich narzędzi, tylko z nazwy :wink: .

Wystarczył zwykły Paint z Windowsa.

Poniżej do pobrania plik z aranżacją kolorów zewnętrznych - dachówka naturalna.

Kliknij i zapisz Kolory Mario_pa czyli M08 w 3D.

Sprawdźcie czy działa

Kliknij M08 czyli domek w 3D

Cześć!!

Co prawda ja buduje Miła chwilę M11 z Muratora ale gościnnie będąc na Waszych stronach zobaczyłam wizualizację Waszego pięknego domku.

Czy mogłabym prosić o umieszczenie 3D Miłej chwili ewentualnie przesłanie na priv. :)

Nigdzie nie mogę kupić muratora z tą płytką :D :evil:

Pozdrawiam i życzę szybkiego zamieszkania w Waszym M08 :D :D

Poniżej wnetrze M08 po zmianach:

http://images2.fotosik.pl/196/0f39305cb3eca8f2m.jpg

http://images4.fotosik.pl/159/db30e1fc7228043bm.jpg

zastanawiamy się czy drzwi do łazienki na dole nie przenieść do wiatrołapu żeby z salonu nie wchodzić bezpośrednio do WC.

Okno z garderoby na górze przenosimy do pokoju obok gdzie jest tylko jedno okno. Likwidujemy jedno okno z pokoju gościnnym na dole, dwa w zupelności wystarczą. To tyle zmian jakie jeszcze mamy zamiar zrobić.

Napiszcie jakie są Wasze spostrzeżenia, na pewno będa pomocne przy ustalaniu ostatecznej wersji.

Ania

• 4 weeks później...

Dlaczego u mnie ta płyta z wizualizacjami z Muratora "nie chodzi" tez chciałbym obejrzeć :cry: . Czy sa pokazane równiez wnętrza? A może jest mozliwość skopiowania z płyty naszego domku i doklejenie do forum??

Prezentacje dokleiłem do forum jakiś czas temu, obok link. Kliknij prawym przyciskiem i wybierz Zapisz jako M08 w 3D

Wizualizacja chodzi. Wnętrza są pokazane na przykładzie jednej aranżacji, tylko trzeba wybrać opcję.

>a powiedz i jeszcze jaką masz szerokość stopnia na schodach.

Nie zauważyłem tego pytania na temat schodów, ale zmierzę jak będę na budowie i odpowiem.

Zmierzyłem wymiary kuchni i schodów - bez tynków.

http://republika.pl/gabm_pachoccy/images/budowa/InsideLook/kuchnia.jpg

GRATULUJĘ POSTĘPÓW PRAC.

Pochwal się kilkoma zdjęciami :wink: .

Ciekawe jak będzie wyglądać pod dachówką?

• 1 month później...

Witam Mario

Kiedyś wspominałeś, że zmieniłbys rozmiar niektórych schodów.

Czy na podstawie rysunku kuchni, który załączyłeś, mozesz napisać lub narysować, jak byś je rozmieścił obecnie.

(Kurcze, jak załacza się na forum fotki, rysunki i takie tam..... :oops: , bo nigdzie nie moge znaleźć instrukcji obsługi....

Pozdrowionka

Witam Mario

Kiedyś wspominałeś, że zmieniłbys rozmiar niektórych schodów.

Czy na podstawie rysunku kuchni, który załączyłeś, mozesz napisać lub narysować, jak byś je rozmieścił obecnie.

(Kurcze, jak załacza się na forum fotki, rysunki i takie tam..... :oops: , bo nigdzie nie moge znaleźć instrukcji obsługi....

Pozdrowionka

Pisałem, że w ogóle poszerzylbym schody na 100-105 cm.

W projekcie jest 17 schodków x 17,9 cm wysokości.

U nas jest w sumie 18 schodków, wysokość 16,5 cm. + 1 końcowy,

co daje 19 x 16,5 cm = 313,5 cm (275 parter + 27 strop + 11 wylewka).

Ten rysunek to pewne uproszczenie. Zobacz zdjęcia schodów w dzienniku. A, w końcu skopiowałem.

Nie podoba mi się jeden ze schodków, 2 w zabiegu licząc od góry.

Jest za szeroki (będzie cięty ok. 4 cm licząc po długości ściany) i cierpi na tym schodek poniżej czyli 3 od góry w zabiegu.

Na poniższym rysunku - tym z lewej strony - w lewym dolnym rogu. Na zdjęciu tego nie widać.

Biorąc pod uwagę szkic kuchni:

- niewidoczny schodek S11 jest za wąski - powinien być symetryczny do S8,

- niewidoczny S 12 jest za szeroki - powinien być symetryczny do S7,

http://republika.pl/gabm_pachoccy/images/budowa/strop/mschody3.jpg http://republika.pl/gabm_pachoccy/images/budowa/strop/mschody4.jpg

Najlepiej zalożyć album w płatnym serwisie, i tam wrzucać zdjęcia. Opis jak wrzucać własne zdjęcia jest w poradach:

http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=63615

• 2 weeks później...
  • 5 months później...
  • 1 month później...
  • 2 weeks później...

W październiku planuję wylać fundamenty. Dokonałam kilku zmian w projekcie:

- połączyłam hol z garderobą obok

- zrezygnowałam z betonowych schodów

- przesunęłam ścianę z wyjściem na taras ( na wprost wejścia) o ok 1 metr w stronę tarasu

-zrezygnowałam z łazienki w sypialni

- okna robię pojedyncze (tzn bez ścianek pomiędzy oknami)

Proszę również o wskazówki. Chętnie zobaczę ten dom jeśli ktoś już go wybudował.

• 8 months później...
  • 2 months później...

Witam. Czy ktoś z Was budował lub jest w trakcie budowy domu "Na każdą pogodę - M08 " ?

Przymierzamy sie do zakupu tego projektu, ale nie wiemy czy nie porywamy się z motyką na słonce jeśli chodzi o koszty. Z tego co zauważyliśmy to koszty podane w Muratorze są nieco zaniżone.

Czy ktoś możę jest już w zaawansowanym etapie i może podać mi ile kaski już wydał?

Dzieki z góry za wszelkie informacje i pozdrawiam

Marcin i Gosia

• 8 months później...