mario_pa 01.10.2006 02:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2006 Sprawdźcie czy działa Kliknij M08 czyli domek w 3D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamamatinka 01.10.2006 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2006 Mario, wielkie dziękie !!! działa, fajnie go tak zobaczyć w 3D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 01.10.2006 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2006 Mario, wielkie dziękie !!! działa, fajnie go tak zobaczyć w 3D I na przykład w takich kolorach http://republika.pl/gabm_pachoccy/images/mdemo.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzycho_p 02.10.2006 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2006 Mario, wielkie dziękie !!! działa, fajnie go tak zobaczyć w 3D I na przykład w takich kolorach Ja tez sie przylaczam do podziekowan ! swoja droga zachodzilem w glowe jak udalo Ci sie uzyskac wersje lustrzana, dopiero po dluzszej obserwacji twojego rysunku zorientowalem sie, ze to trik z photoshopa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 02.10.2006 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2006 swoja droga zachodzilem w glowe jak udalo Ci sie uzyskac wersje lustrzana, dopiero po dluzszej obserwacji twojego rysunku zorientowalem sie, ze to trik z photoshopa Co ty, nie znam takich narzędzi, tylko z nazwy . Wystarczył zwykły Paint z Windowsa. Poniżej do pobrania plik z aranżacją kolorów zewnętrznych - dachówka naturalna. Kliknij i zapisz Kolory Mario_pa czyli M08 w 3D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabietka 06.10.2006 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 Sprawdźcie czy działa Kliknij M08 czyli domek w 3D Cześć!! Co prawda ja buduje Miła chwilę M11 z Muratora ale gościnnie będąc na Waszych stronach zobaczyłam wizualizację Waszego pięknego domku. Czy mogłabym prosić o umieszczenie 3D Miłej chwili ewentualnie przesłanie na priv. Nigdzie nie mogę kupić muratora z tą płytką Pozdrawiam i życzę szybkiego zamieszkania w Waszym M08 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulas 09.10.2006 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 Poniżej wnetrze M08 po zmianach:http://images2.fotosik.pl/196/0f39305cb3eca8f2m.jpg http://images4.fotosik.pl/159/db30e1fc7228043bm.jpg zastanawiamy się czy drzwi do łazienki na dole nie przenieść do wiatrołapu żeby z salonu nie wchodzić bezpośrednio do WC.Okno z garderoby na górze przenosimy do pokoju obok gdzie jest tylko jedno okno. Likwidujemy jedno okno z pokoju gościnnym na dole, dwa w zupelności wystarczą. To tyle zmian jakie jeszcze mamy zamiar zrobić.Napiszcie jakie są Wasze spostrzeżenia, na pewno będa pomocne przy ustalaniu ostatecznej wersji. Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 31.10.2006 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 Dlaczego u mnie ta płyta z wizualizacjami z Muratora "nie chodzi" tez chciałbym obejrzeć . Czy sa pokazane równiez wnętrza? A może jest mozliwość skopiowania z płyty naszego domku i doklejenie do forum?? Prezentacje dokleiłem do forum jakiś czas temu, obok link. Kliknij prawym przyciskiem i wybierz Zapisz jako M08 w 3D Wizualizacja chodzi. Wnętrza są pokazane na przykładzie jednej aranżacji, tylko trzeba wybrać opcję. >a powiedz i jeszcze jaką masz szerokość stopnia na schodach. Nie zauważyłem tego pytania na temat schodów, ale zmierzę jak będę na budowie i odpowiem. Zmierzyłem wymiary kuchni i schodów - bez tynków. http://republika.pl/gabm_pachoccy/images/budowa/InsideLook/kuchnia.jpg GRATULUJĘ POSTĘPÓW PRAC. Pochwal się kilkoma zdjęciami . Ciekawe jak będzie wyglądać pod dachówką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomcioB 27.12.2006 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2006 Witam Mario Kiedyś wspominałeś, że zmieniłbys rozmiar niektórych schodów. Czy na podstawie rysunku kuchni, który załączyłeś, mozesz napisać lub narysować, jak byś je rozmieścił obecnie. (Kurcze, jak załacza się na forum fotki, rysunki i takie tam..... , bo nigdzie nie moge znaleźć instrukcji obsługi.... Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 27.12.2006 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2006 Witam Mario Kiedyś wspominałeś, że zmieniłbys rozmiar niektórych schodów. Czy na podstawie rysunku kuchni, który załączyłeś, mozesz napisać lub narysować, jak byś je rozmieścił obecnie. (Kurcze, jak załacza się na forum fotki, rysunki i takie tam..... , bo nigdzie nie moge znaleźć instrukcji obsługi.... Pozdrowionka Pisałem, że w ogóle poszerzylbym schody na 100-105 cm. W projekcie jest 17 schodków x 17,9 cm wysokości. U nas jest w sumie 18 schodków, wysokość 16,5 cm. + 1 końcowy, co daje 19 x 16,5 cm = 313,5 cm (275 parter + 27 strop + 11 wylewka). Ten rysunek to pewne uproszczenie. Zobacz zdjęcia schodów w dzienniku. A, w końcu skopiowałem. Nie podoba mi się jeden ze schodków, 2 w zabiegu licząc od góry. Jest za szeroki (będzie cięty ok. 4 cm licząc po długości ściany) i cierpi na tym schodek poniżej czyli 3 od góry w zabiegu. Na poniższym rysunku - tym z lewej strony - w lewym dolnym rogu. Na zdjęciu tego nie widać. Biorąc pod uwagę szkic kuchni: - niewidoczny schodek S11 jest za wąski - powinien być symetryczny do S8, - niewidoczny S 12 jest za szeroki - powinien być symetryczny do S7, http://republika.pl/gabm_pachoccy/images/budowa/strop/mschody3.jpg http://republika.pl/gabm_pachoccy/images/budowa/strop/mschody4.jpg Najlepiej zalożyć album w płatnym serwisie, i tam wrzucać zdjęcia. Opis jak wrzucać własne zdjęcia jest w poradach: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=63615 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomcioB 30.12.2006 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2006 Ja własnie planuję u siebie schody o szerokości między 105 - 110 cm, więc schody zabiegowe będą u mnie (licząc przy ścianie) troszkę większe niz u Ciebie. Da mi to kilka dodatkowych centymetrów do podziału, które trzeba dobrze rozplanować. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betkar 11.01.2007 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Witam!Mam pytanie czy ktoś budował dom wg projektu muratora M08.Proszę o opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Meb 11.01.2007 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Cześć Betkar, Wszystko znajdziesz tutaj http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=75729&start=0,i w dziennikach budujących. Miłej lektury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AŚOREK 13.06.2007 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 CZESC!! SZUKAM INFORMACJI NA TEMAT BUDOWY M8 Z MURATORA CZY MOŻE KTOŚ BYDUJE M8 CHCIALA BYM OBERZEC W RZECZYWISTOŚCI JAK DUŻY JEST BUDYNEK ZA WSZELKIE INF. ZGÓRY DZIEKUJE POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulas 13.06.2007 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 czy masz na mysli M08 Na każda pogodę? Jesli tak to zobacz sobie w w gupach budujacych-jest taki wątek lub dziennik budowy mario-pa M08 Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krawiec 06.08.2007 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 Kto buduje ten domek chętnie skorzystam z porad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga7 15.08.2007 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 W październiku planuję wylać fundamenty. Dokonałam kilku zmian w projekcie:- połączyłam hol z garderobą obok- zrezygnowałam z betonowych schodów- przesunęłam ścianę z wyjściem na taras ( na wprost wejścia) o ok 1 metr w stronę tarasu-zrezygnowałam z łazienki w sypialni- okna robię pojedyncze (tzn bez ścianek pomiędzy oknami) Proszę również o wskazówki. Chętnie zobaczę ten dom jeśli ktoś już go wybudował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartek_Sl 05.05.2008 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 JEST POZWOLENIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margoś1719503757 01.08.2008 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 Witam. Czy ktoś z Was budował lub jest w trakcie budowy domu "Na każdą pogodę - M08 " ? Przymierzamy sie do zakupu tego projektu, ale nie wiemy czy nie porywamy się z motyką na słonce jeśli chodzi o koszty. Z tego co zauważyliśmy to koszty podane w Muratorze są nieco zaniżone. Czy ktoś możę jest już w zaawansowanym etapie i może podać mi ile kaski już wydał? Dzieki z góry za wszelkie informacje i pozdrawiam Marcin i Gosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darryll 15.04.2009 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Chciałabym się dowiedzieć czy ktoś zdecydował się na jakiś wariant M08 "Na każdą pogodę" - jakie są Wasze opinie na temat tego projektu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts