tomek43 03.10.2005 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 budynek -prostokąt 11m X 8,5m ; projekt"z gazety" podobno nienajlepszy (??) mnie sie podobał)dach prosty dwuspadowy, konstukcja krokwiowo-jętkowakonstruktor wsadził tam dwie płatwie(stalowe) podparte na słupachchciałbym zrobić więźbe bez płatwi słupów podpór...CZY TO MOŻLIWE??????mowią mi że wystarczą podwójne jetki lub płatew oparta na ścianach szczytowychCO Z TYM ZROBIĆ???pozdrawiam T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adwalk 04.10.2005 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2005 Możliwe jest zrobienie wszystkiego, tylko część nie wytrymuje próby czasu i szybko się zawala.Zmiana konstrukcji dachu wymaga przeliczenia - może się okazać że bez potparcia płatwi konstrukcja złoży się przy silnym wietrze ... .Ktoś musi zaadaptować projekt przed uzyskaniem pozwolenia na budowę poproś go o zmianę konstrukcji dachu / wymaga to zazwyczaj zgody autora projektu/. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tczarek 04.10.2005 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2005 W projekcie masz namiary do autora. Nalepiej napisać do Niego bo tak naprawdę aby zmieniać takie sprawy można za zgodą autora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek43 08.10.2005 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2005 tak tak chciałem jednak uniknąć kontaktu z autorem -nieprzyjemna sprawa miałem już tą średnią przyjemność przy zakupie projektupozdro. T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts