Paweł 21.01.2002 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2002 Cześć,Jeżeli zechcę postawić garaż typu blaszak na własnej działce muszę mieć zezwolenie na budowę?pozdrawiam Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlaniec 21.01.2002 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2002 Tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 21.01.2002 23:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2002 Jak nie wpuścisz go w grunt i będziesz przestawiał to NIE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł 22.01.2002 00:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2002 Dzięki,Czyli rozumiem taki "wóz Drzymały" -Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 22.01.2002 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2002 Cóś w tym stylu. Zdaje się, że prawo mówi o obiektach na 3-miesiące nie związanych z gruntem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alanta 22.01.2002 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2002 Cytuję Prawo Budowlane:~~Art.29(1) Pozwolenia na budowę nie wymaga budowa:3) obiektów przeznaczonych do czasowego użytkowania w trakcie realizacji robót budowlanych, położonych na terenie budowy oraz ustawianie barakowozów używanych przy wykonywaniu robót budowlanych, badaniach geologicznych i pomiarach geodezyjnych,[...] 5) tymczasowych obiektów budowlanych stanowiących wyłącznie eksponaty wystawowe, bez pełnienia jakichkolwiek funkcji użytkowych, usytuowanych na terenach przeznaczonych na ten cel, 5a) tymczasowych obiektów budowlanych, nie połączonych trwale z gruntem i przewidzianych do rozbiórki lub przeniesienia w inne miejsce w terminie określonym w zgłoszeniu, o którym mowa w art. 30 ust. 1, ale nie później niż w okresie 120 dni od dnia rozpoczęcia budowy określonego w zgłoszeniu; zwolnienie to nie dotyczy obiektów szczególnie szkodliwych dla środowiska i zdrowia ludzi oraz mogących pogorszyć stan środowiska,Tak więc garaż należy zgłosić i liczyć, że urząd o nim zapomni, albo uzyskać pozwolenie na budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 22.01.2002 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2002 Tak przy okazji - to ja mam szopkę z płyt betonowych ze słupkami zabetonowanymi w gruncie. Kontrolę miałem od razu na początku. Kierownik pogadał z inspektorem, bo trochę się znali i nie było widać by to mu przeszkadzało nawet, gdyby się nie znali. Zwrócił uwagę, że to niezgodne i czasem takie cuda stoją po kilka lat. Moja na razie 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts