TOMEKR 17.12.2002 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2002 Witam wszystkich Mam pytanie czy ktoś z was podłączał się do kanalizacji gminnej i jakie są z tym związane koszty szczególnie zależy mi na poznaniu kosztu projektu takiej kanalizacji.Z góry dziękujePs. Kto taki projekt może zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.12.2002 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2002 Ad 1 pytania:koszt kompletnego (w tym ZUD) projektu: około 1800 PLN (faktura)koszt przyłączenia do kanalizacji: około 3500 PLN (kanalizacja i H2Okoszt odbioru instalacji: około 300 PLN (faktura)koszt robocizny: średnio około 100 PLN za metr (kanalizacja lub woda) (faktura)koszt biegania do urzędów: Gminy (warunki zabudowy), Powiatu (pozwolenie na budowę) bliżej nieokreślony ale zajęcie czasochłonneAd 2 pytania:Projektant z odpowiednimi uprawnieniami (sanitarnymi)pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Octavian 17.12.2002 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2002 Ten Anonimowy to ja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TOMEKR 17.12.2002 14:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2002 Dzięki za odpowiedź myślałem że za projekt zapłacę mniej ale wychodzi na to że tyle to kosztuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radex 17.12.2002 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2002 Mi wyszło trochę mniej (okolice Skierniewic). Projekt - 500 zł z fakturą, wykonanie z materiałami - 80 zł/m bez faktury, odbioru jeszcze nie robiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAXIM 17.12.2002 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2002 1800PLN ZA PROJEKT? GDZIE AŻ TYLE BIORĄ? JESTEM PROJEKTANTEM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roose 18.12.2002 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2002 ktoś złapał frajera ....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Octavian 18.12.2002 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2002 Do MAXIM: w Warszawie. Projekt obejmował przyłącze kanalizacyjne oraz przyłącze wody, cena obejmowała VAT. Projekt był robiony indywidualnie a nie zbiorowo.Przy okazji MAXIM ile może kosztować projekt "wkopania" w ziemię linii napowietrznej (prąd) razem z pełną obsługą (ZUD, naniesienie na mapę, załatwienie papierkologii z zakładem energetycznym itp.). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TOMEKR 18.12.2002 08:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2002 Maxim a ile ty bierzesz dodam że kanalizacja jest niedaleko i tak nprawde jak dla mnie to projekt będzie polegał na narysowaniu jednej prostej kreski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnes 18.12.2002 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2002 Za projekt kanalizacji,deszczówki,przyłącza wodnego /daleko od budynku/zapłaciłam 300 zł.+ VAT /woj.dolnosląskie przy granicy niemieckiej/a ceny tutaj są naprawdę wysokie,może za moje piękne czarne oczy ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dociak 18.12.2002 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2002 Ja wczoraj odebrałam warunku przyłączenia do wodociągu i kanalizacji. Zapisy są tak tam lakoniczne, że niewiele rozumiem. Napisali, że wykonanie przyłącza uwarunkowane jest wpłaceniem 2200 zł za wodę i 3000 za ścieki. Czy to oznacza że jak wpłacę te pieniądze to będzie zrobione przedłużenie sieci (do głównej nitki jest jakieś 80 metrów)i zrobienie przyłącza do domu czy tylko podłączenie do domu a sieć musimy wykonać indywidualnie? Jak wcześniej mąż był w wodociągach to wyliczyli mu 10000 za wodę i 12000 za ścieki. Już nic z tego nie rozumiem Jak to było u Was? Ile płaciliście za wykonanie sieci i przyłącze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.12.2002 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2002 Przyłącze wody i kanalizacji z uzgodnieniami we Wrocławiu 2 x po 300. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radex 18.12.2002 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2002 dociak: żartujesz? To są tylko opłaty za możliwość wpięcia się do wodociągu czy systemu kanalizacji. Oprócz tego trzeba zrobić projekty, uzyskać pozwolenia, wykonać przyłącza i odebrać przyłącza. Tak więc w sumie na pewno wyjdzie ponad 10.000 zł. U mnie pod Skierniewicami opła za wpięcie się do wodociągu wynosi 1500 zł, zaś do kanalizacji 2500 zł. Akurat tego drugiego nie płaciłem, bo studzienka kanalizacyjna była na mojej działce i w zamian za możliwość dostępu do niej mogłem się podłączyć bezpłatnie. Ale do domu od tej studzienki miałem ponad 100 metrów, a więc koszt niemały. Dzisiaj nie wiem czy bym się na to zdecydował. Chyba bym robił domową oczyszczalnię ścieków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAXIM 20.12.2002 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2002 Niezłe ceny w tej Warszawie. Ja biorę 250PLN+VAT (koszt ZUD-u to około 30PLN, w Warszawie może więcej). Prądu nie robię, dowiem się ile u nas biorą(dolnośląskie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAXIM 20.12.2002 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2002 Niezłe ceny w tej Warszawie. Ja biorę 250PLN+VAT (koszt ZUD-u to około 30PLN, w Warszawie może więcej). Prądu nie robię, dowiem się ile u nas biorą(dolnośląskie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Octavian 23.12.2002 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2002 Dzięki MAXIM za odpowiedź. Czekam na ceny prądu.Hej pzdrWesołych Świąt i Wspaniałego Nadchodzącego Roku 2003 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts