pablo34 04.10.2005 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2005 Niedawno kupiłem dom z lat 30-stych, jest w nim instalacja centralnego ogrzewania i grzejniki, wiem że na zimę nie będe tam mieszkałl więc moje pytanie brzmi w jaki sposób zabezpieczyć dom ( centralne ogrzewanie, grzejniki, piec, łazienki - przed mrozem ), szukam dobrych rad i pomysłów. Czy będe zmuszony do ogrzewania domu w zimie albo zrezygnować z tego? Na wiosne chcę zabrać się za izolacje pionową oraz wylanie wylewek w pokojach nie podpiwniczonych szukam rad jak to dobrze zrobić samemu własnymi siłami. Proszę o pomoc!!!!!!!! Ludzie kupujacy stare domy łaczncie się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebapark 04.10.2005 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2005 wystarczy że wylejesz wodę z instalacji. Musisz mieć pewność żę jej tam nie ma. Na mrozie woda zamieni się w lod i zwiększy objętość. Też kupiłem stary dom pod wrocławiem, ale grzejników tam nie było . Jestem na etapie remontu dachu. Serdecznie pozdrawiam Sebastian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tczarek 04.10.2005 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2005 Musisz wylać wodę ze wszytkich instalacji tak aby mróz nie spowodował uszkodzeń. Jeśli masz wodomierz to też najlepiej go zdemontować. I po kłopocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 04.10.2005 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2005 nie da sie wylać wody z kibelka, ale mozesz tam wsypać kg soli. Pamietaj, że woda, która zostanie w rurach też zamarznie i rury moga sie rozczelnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablo34 04.10.2005 08:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2005 Dziękuje ślicznie wszystkim którzy już zabrali głos w tej sprawie i czekam na dalsze rady. Wiedziałem że są na tym świecie dobrzy ludzie. Wielki dzieki!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 04.10.2005 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2005 a gdzie masz "wejście" wody do domu? Da sie tam zakręcić i ewentualnie ją spuścić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiech 04.10.2005 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2005 Nie opisałeś czy instalacja prowadzona jest w podłodze.Jeżeli tak a nie jestes pewny czy została woda ,musisz przedmuchac kompresorem wodę która została w instalacji.Pozdrawiam Wiech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts