rafibor 04.10.2005 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2005 Witam, w okolicy mojej działki nie ma linii NN musiałbym ją doprowadzić z odelgłości około 300 metrów w jaki sposób - linia napowietrzna czy ziemna, czy wymagana jest zgoda właścicieli gruntów sąsiadujacych??? W granicy mojej działki jest linia SN czy jest jakakolwiek możliwość podłączenia ????? co jest bardziej opłacalne???? Moze moje pytania są głupie ale nie znam się na tych przepisach w naszym ZE nie bardzo chcieli mi powiedzieć jak to mogę rozwiazacpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 04.10.2005 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2005 Jak sie zaczynasz budoawc to jak robisz uzgodnienia to Ci napisza jak prad bedzie podlaczony do twojej posesi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hudini 04.10.2005 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2005 Witam to ja przedstawie sytuacje na dzialce moich rodzicow. Znajduje sie ona na uboczu i do najblizszego słupa sieci niskiego napiecia jest okolo 90-100 m. Na calej dlugosci coprawda przyszla linia bedzie biegla wzdluz dzialek i drogi gminnej ale calosc bedzie sponsorowana przez ZE z godnie z obowiazujacymi przepisami. A przepisy mowia iz licznik musi sie znajdowac w lini ogrodzenia od strony drogi do tego miejsca zaklad ma obowiazek doprowadzic linie a czy bedzie napowietrzna czy ziemna to juz chyba od nich zalezy. Wiem jedno iz w takiej sprawie od momentu zlozenia podania o przydzial mocy, uzyskania przydzialu bede musial oczekiwac okolo 1,5 roku nim wybuduja ta linie takie informacje udzielono mi w ZE a zwiazane jest to z odpowiednim wygospodarowaniem srodkow przez ZE na budowe tej lini Co do tej lini SN to bedzie wowczas potrzebny trafo i nie wiadomo co sie bedzie oplacalo ZE zasilic Pana dzialke z SN i dolozyc transformator czy tez wybudowac te 300 m od tej NN.TO juz trzeba sie udac do zakladu energetycznego i rozpoczynac rozmowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafibor 04.10.2005 16:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2005 dzięki za info to znaczy ze musze przycisnąć ZE a penie nie usmiecha im się zbudowanie linii o długości 300 metrów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts