rafal9 04.10.2005 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2005 Jakie są minusy tego rozwiązania? Nawalają mi tynkarze i nie chcę tracić czasu, żeby zdążyć przed mrozami i tak sobie wymyśliłem, że może w międzyczasie oczekiwania na tynkarzy zrobić wylewki miksokretem? Co o tym sądzicie? Czy to kiepskie rozwiązanie? Jeżeli minusy tego są niezbyt duże to bym się zdecydował. Czy ktoś tak robił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga2 04.10.2005 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2005 ja tak zrobiłam z tego samego powodu zresztą, tj. z powodu tynkarzy... trzeba jednak uważać, bo przy tynkowaniu można zniszczyć wylewki (tzn. delikatnie mówiąc - zapaćkać je... . Naszych tynkarzy zagoniliśmy do dokładnego zabezpieczenia wylewek podczas tynkowania (rozłożyli folię i maty z papy), potem codziennie po skończonej robocie zbierali resztki tynku z wylewek takim specjalnym narzędziem W sumie byłam zadowolona z tego rozwiązania, chociaż normalnie mieliśmy to zaplanowane w innej kolejności. Pozdrawiam, gaga2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GREG.M 04.10.2005 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2005 Daj se spokój z wylewkami przed tynkami.Tynkarze ci je usyfią na maxa.Poza tym tynkarz nigdy nie wykończy idealnie krawędzi przy podłodze. A jak dasz wylewkę później, to sama wylewka wykończy krawędź. Czasu dużo nie tracisz. Wykonanie wylewek to 2-3 dni z miksokreta. Ręcznie kilka dni dłużej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jankes 04.10.2005 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2005 Popieram przedmowce. szczegolnie jak chodzi o to wykonczenie tynku przy podlodze. Bp na dobra sprawe jak postawisz tynkarzom ultimatum, to wyczyszcza jak trzeba, aby dostac kase. Nie spiesz sie z wylewkami.PozdrawiamJankes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aśka 04.10.2005 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2005 Robie dokładnie odwrotnie, tzn. najpierw tynki a jutro wylewki. Kolejność nieprzypadkowa. Podłogi strasznie się brudzą przy tynkowaniu,a wylewki mają być proste! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tczarek 04.10.2005 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2005 Sprawa jest oczywista jeśli zrobisz wylewki przed tynkami to będziesz miał dużo do posprzątania po tynkowaniu. Wszystkie odpatki z tynku trzeba zeskrobać z wylewki i wynieść z budynku.Jak nie masz co robić na budowie ? To wybór należy do Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 04.10.2005 12:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2005 Załóżmy, że pobrudzenie podłogi nie jest problemem.Zabezpieczy się czymś albo tynkarze posprzątają. Jakie są inne wady takiej kolejności? Jeżeli teraz zrobię wylewki to będą sobie spokojnie schły do zimy.Jeżeli dopiero po tynkach to będzie gdzieś za 3-4 tygodnie - wtedy będą miały dużo mniej czasu na przeschnięcie. A zakładam, że nie będę grzał - więc wszystko musi wyschnąć do mrozów. Czy w takiej sytuacji zdecydowalibyście się na wylewki przed tynkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 04.10.2005 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2005 Ja miałem robione wylewki przed tynkami. Potem pisek luzem na wylewki, na to folia i tynkowali. Tylko pas przy ścianie nie był "piaskowany". Na wylewkach, po tynkach nie było ani śladu. Oczywiście tynkarze zostawili wylewki w takim stanie w jakim je zastali. Osobiście nie mam zastrzeżeń do takiej kolejności, ale jednak kolejność tynki a potem wylewki jest bardziej bezproblemowa niż odwrotnie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts