rafal9 04.10.2005 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2005 Wychodzi na to, że wylewki będę robił na początku listopada.W domu bez okien - jedynie zabezpieczenie z ramek z folią.Także bez ogrzewania. Jak myślicie - jest szansa na powodzenie, czy czeka mnie totalna klęska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 04.10.2005 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2005 Wychodzi na to, że wylewki będę robił na początku listopada. W domu bez okien - jedynie zabezpieczenie z ramek z folią. Także bez ogrzewania. Jak myślicie - jest szansa na powodzenie, czy czeka mnie totalna klęska? Ja bym się nie stresował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowa_29 04.10.2005 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2005 my tez pewnie w tym terminie będziemy robić wylewki, tynkarze wchodzą około 15 więc wychodzi jasno że wczesniej niż początek listopada nie da się tego zrobic. I tez nie mamy zamiaru ogrzewac. Tyle ze okna będa zabite deskami i na to będzie jeszcze od zewnatrz papa znalezlismy u rodziców kilka rolek starej i bardzo starej i akurat ja sobie elegancko wykorzystamy a pogoda musi być ładna, po prostu musi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 04.10.2005 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2005 my tez pewnie w tym terminie będziemy robić wylewki, tynkarze wchodzą około 15 więc wychodzi jasno że wczesniej niż początek listopada nie da się tego zrobic. I tez nie mamy zamiaru ogrzewac. Tyle ze okna będa zabite deskami i na to będzie jeszcze od zewnatrz papa znalezlismy u rodziców kilka rolek starej i bardzo starej i akurat ja sobie elegancko wykorzystamy a pogoda musi być ładna, po prostu musi No to się cieszę, że nie będę sam - zawsze to raźniej w grupie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 05.10.2005 08:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 Czy ktoś robił podobnie?Jak to wyszło? Proszę o podzielenie się doświadczeniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pab 05.10.2005 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 U mnie może być podobnie z wylewkami. Czy dodawać jakieś specyfiki do wody zapobiegające jej zamarzaniu, czy może sobie odpuścić? Zaznaczam, że dom będzie nieogrzewany, dach nieocieplony, ale okna będą wstawione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 05.10.2005 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 U mnie może być podobnie z wylewkami. Czy dodawać jakieś specyfiki do wody zapobiegające jej zamarzaniu, czy może sobie odpuścić? Zaznaczam, że dom będzie nieogrzewany, dach nieocieplony, ale okna będą wstawione. Dodać jakiś plastyfikator np. to http://www.war-remedium.pl/pol/klutan_p.htmlub coś podobnego pozwalającego pracować w warunkach zimowych. W tej chwili nazw nie pamiętam ale bez problemu można kupić do prac w temp. -10 st. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 06.10.2005 15:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 Czy ktoś już robił w podobnych warunkach wylewki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowa_29 06.10.2005 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 Mój sąsiad skończył wylewki w zeszłym roku w driugiej połowie listopada, nie ogrzewał, nie miał okien, wyszło ok, nie było żadnych problemów na wiosnę, nic tam mu nie popękało ani nic innego złego się nie stało, stąd mój optymizm co do podobnego działania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 06.10.2005 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 Jeśli do miesiąca po wylewkach nie będzie kilkugodzinnych mrozów do kilku stopni poniżej zera to będzie git. A jak będzie to i tak mała szansa zeby ktoś zauważył mniejsze nizmilimetr rozsadzenia w środku wylewek tam gdzie jeszcze woda nie odparowała. Generalnie nie zauważysz tego do końca życia ale lepiej tak nie robić. Jeśli ja bym miał to robić to bym jednak ryzykował.Jest ciepło i nie wygląda żeby w najbliższych dniach były solidne mrozy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buczek 06.10.2005 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 Z listopadzie moze byc ostra zima. Tak jak w w 1998 roku.Mało kto pamięta ale przez tydzień pod Warszawą temperatura w dzień wynosiła minus 10 stopni! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 06.10.2005 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 Co za problem te wylewki osłonić przed mrozem. Plastyfikator, osłona i powinno być dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 06.10.2005 21:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 Co za problem te wylewki osłonić przed mrozem. Plastyfikator, osłona i powinno być dobrze. A jaka osłona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 06.10.2005 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 Co za problem te wylewki osłonić przed mrozem. Plastyfikator, osłona i powinno być dobrze. A jaka osłona? Może np. taka jaką stosują kloszardzi kartony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 06.10.2005 21:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 Co za problem te wylewki osłonić przed mrozem. Plastyfikator, osłona i powinno być dobrze. A jaka osłona? Może np. taka jaką stosują kloszardzi kartony eee tam - pod tym też zapewne jest zimno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 06.10.2005 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 Co za problem te wylewki osłonić przed mrozem. Plastyfikator, osłona i powinno być dobrze. A jaka osłona? Może np. taka jaką stosują kloszardzi kartony eee tam - pod tym też zapewne jest zimno Tektura ma lambdę 0,14 - kilka warstw powinno wystarczyć. Nie chodzi o to aby wylewkom było ciepło tylko abu je nie dręczyły ujemne temperatury. Oczywiście bez przesady z tym ryzykiem zamarzniecia wylewek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 06.10.2005 21:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 Też tak myślę, że nie ma co się obawiać.Przecież w ciągu zimy murują, leją stropy i wszystko jest w porzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 18.10.2005 10:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2005 Podnoszę Może jakieś kolejne rady ktoś udzieli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 02.11.2005 10:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2005 Kurcze - mam ustawionych wylewkarzy na piątek i sobotę (4.11, 5.11),ale pasowałoby przesunąć ich jeszcze o parę dni. Zna ktoś może wstępnie szacunkową prognozę pogody na listopad? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wilcza75 02.11.2005 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2005 Witam Najlepsza strona z pogodą jaką znam: http://www.meteo.pl- w persepktywie kilku dni sprawdzalność znakomita. Od lat obserwuję z uwagą pogodę i czasem wspominam nawet zeszłoroczny śnieg. W ubiegłym roku listopad i grudzień były wyjątkowo ciepłe (ok. 20 grudnia przesadzałem rośłiny), ale prawdopodobieństwo wystąpienia kilku dni mrozu w tym miesiącu jest moim zdaniem nie mniejsze niż 50%. tomasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts