Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 435
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dzięki za propozycję. Rzeczywiście jest niczego sobie. My chyba jednak wybierzemy LMP 04. Ma większe pomieszczenie gospodarcze i spiżarnię. No i rozmiarowo nam odpowiada (ok. 190m2 powierzchni podłóg, łącznie z garażem). Chcemy sobie zrobić jeszcze balkon i przesunąć kominek (o ile będzie to możliwe), w celu rozprowadzenia ogrzewania na dom (z tego kąta będą zbyt duże straty ciepła).

Jest taki projekt, który sie nazywa Widnokrąg. Nie pamiętam z jakiej pracowni. Ktoś z forum go buduje: http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=8138&highlight=widnokrag

Kiedyś miałam jedną działkę wąską na oku i ten projekt baaardzo mi się spodobał.

Jeśli będę miała trochę czasu to postaram się znaleźć pracownię, która go projektuje.

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

A może WW-203 pracowni Wunsch i Wolanowski, po rezygnacji z wiaty, lub usytuowaniu jej (bądź garażu) z prawej strony, no i oczywiście zmianie okienw dwóch pokojach. Sama też myślę o tym projekcie, podoba mi się i jest dość prosty.

A oto odnośnik o ile udało mi się wkleić:

http://www.wuwo.home.pl/project.php?cat=2&project=31

Anka

• 3 months później...

Należałoby zdefiniować co to znaczy "coś sensownego". :D

Myślę, że pracując z sensownymi architektami, czyli fachowcami od kształtowania przestrzeni, jak najbardziej można.

Stawiam dom, którego szerokość wynosi 9m (piętrowy, a więc odmienny od planowanego przez Ciebie i na działce o szer. 25m). Ty możesz pozwolić sobie na całe 11m, a jak zdecydujesz się na jedną ścianę bez otworów okiennych (lub z pustakami szklanymi) to nawet na 12 m (a to już długość mojego bydynku).

Niedawno był na Forum podobny wątek i podnoszono tam (do przemyślenia):

- bliskość sąsiadów;

- położenie względem stron świata;

- głębokość działki, czyli pośrednio jej wielkość - czy zostanie jeszcze jakiś kawałk ogrodu.

Maciek

NA działkęo szer.19,5 jest mój ulubiony projekt z kolekcji Muratora WM11 "Jaskółka", ale niestety nie z wejsciem od frontu.

Z wejjsciem od frontu jest D30 "PRzyjazny", też go b. lubię. Plusem jest,że ma garaż. Ale nie wiem ,jakiej długości masz działkę.

Może ktoś zechce podać linki, bom za głupia jest :oops:

Ostatnio trafiłam na taki projekcik (ale nie wiem z jakiego biura)

http://www.kreator.krn.pl/index.php?strona=projekt&id=192

Mam nadzieję,że dobrze przepisałam :oops:

Ja mam działkę 22,5x38.

Marze o prostym parterowym domu,żeby miał cztery sypialnie,może jeszcze gabinet.........

pozdrawiam,nata

NA działkęo szer.19,5 jest mój ulubiony projekt z kolekcji Muratora WM11 "Jaskółka", ale niestety nie z wejsciem od frontu.

Z wejjsciem od frontu jest D30 "PRzyjazny", też go b. lubię. Plusem jest,że ma garaż. Ale nie wiem ,jakiej długości masz działkę.

Może ktoś zechce podać linki, bom za głupia jest :oops:

Zgłaszam się z D-30 wybudowanym na wąskiej działce. Mój domek był prezentowany w sierpniowym Muratorze. O zaletach i wadach tego projektu mogę coś powiedzieć jeśli chcecie , bo mieszkam już dwa lata.