Szymon_J 04.04.2008 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 Dopuszczalna jest ściana z oknami czy bez ? ktoś może rozważał ten temat ? Oczywiscie tylko bez okien, ja musialem np. dodatkowo oswiadczyc, ze w domu nie planuje prowadzic przedszkola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa_bk 11.04.2008 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 ewaoli teraz przeczytałam że projekt wyniesie Was 4500 zł to tak jak nas i u nas załatwia wszystko projektant tyle, że to Kielce, a nie Wrocław. Ale znajoma miała gotowy projekt zapłaciła 2000 zł i za adaptację u projektanta 2200 zł tak więc prawie to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miszaka 13.07.2008 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2008 Witam Jestem szczesliwym posiadaczem działki jak w tytule szukam sensownego domku na ta działeczkę.Proszę o pomoc Sam znalazłem 2 http://www.z500.pl/projekt/z1.htmlhttp://www.archigraph.pl/projekt/fabriano.htmlCo o nich sądzicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
7point 14.07.2008 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 Masz tu jeszcze kilka: GLX53 http://nowydom.onet.pl/2927,oferta.html GL322 http://nowydom.onet.pl/2931,oferta.html GLZ165 http://nowydom.onet.pl/3968,oferta.html GL163 http://nowydom.onet.pl/3035,oferta.html GLX36 http://nowydom.onet.pl/3087,oferta.html pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miszaka 14.07.2008 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 Dzieki za domki ale bardziej mi chodzi o zagospodarowane działki przy miejszyn będe miał 10 m od domu do końca działki a przy wiekszym niecałe 7 ale garaż w budynku.Nie wiem na co się zdecydować.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rudzia28 21.07.2008 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Mam bardzo wąską działke, szeroka na 10m natomiast bardzo długa. Planuje postawic na niej mały domek. Wpadl mi w oko projekt Mrówka. Czy jest mozliwośc wybudowania tego domku przy założeniu ze dom bedzie miał 7m, z prawej strony odległośc od granicy bedzie 1m ( ściana bez okien w kuchni i salonie) a z drugiej strony zamiast okien beda luksfery i odlegosc od granicy 2 m? Nie chce sie budowac w samej granicy poniewaz musiałabym zdaje sie zmieniac projekt dachu. Czy potrzebna jest zgoda sasiada by tak sie wybudowac, czy może zgoda ministra? A moze macie inne lepsze pomysły na te moja działeczke pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szymon_J 21.07.2008 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Z tego co wiem, to dopuszczalne sa tylko konkretne odleglosci, tzn zblizenie do granicy jest mozliwe tylko na 1,5m lub budowa w granicy, nie mozesz dowolnie zblizac domu. W Twoim wypadku pozostaje tylko wybudować w granicy i liczyc na zgode na zblizenie do granicy. Wtedy pozostaje Ci na dom 8,5m, a takich projektow pare sie znajdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 21.07.2008 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Mam bardzo wąską działke, szeroka na 10m natomiast bardzo długa. Planuje postawic na niej mały domek. Wpadl mi w oko projekt Mrówka. Czy jest mozliwośc wybudowania tego domku przy założeniu ze dom bedzie miał 7m, z prawej strony odległośc od granicy bedzie 1m ( ściana bez okien w kuchni i salonie) a z drugiej strony zamiast okien beda luksfery i odlegosc od granicy 2 m? Nie chce sie budowac w samej granicy poniewaz musiałabym zdaje sie zmieniac projekt dachu. Czy potrzebna jest zgoda sasiada by tak sie wybudowac, czy może zgoda ministra? A moze macie inne lepsze pomysły na te moja działeczke pozdrawiam serdecznie. ja mam 14,5 m i miałam ogromny projekt ze znalezieniem projektu, a 10m to już sobie zupełnie nie wyobrażam Co do zgody -to u mnie na zbliżenie się do granicy na 1,5m urząd zażądał notarialnej zgody sąsiada i ponadto -zgody Mnistra Dałam sobie z tym spokój bo sąsiadka jest stara i boi się wszystkiego -nie mówiąc o podpisywaniu czegokolwiek u notariusza. Jeśli chdzi o budowę w granicy -to ona jest możliwa tylko jeśli po drugiej stronie stoi też budynek w granicy -do którego się "przyklejasz". Twój bydynek nie może być ani dłuższy ani wyższy niż ten po drugiej stronie (przynajmniej ja tak słyszałam). Tak więc na Twojej działeczce "bez kombinowania" wszedł by domek o szerokości 4m -a takich chyba nie ma A przy zgodach 2 sąsiadów na 1,5 m od granicy -to domek miałby max. 7m szerokości (oczywiscie w obu przypadkach bez okien po bokach). Szczerze mówiąc nie wierzę że coś tam wybudujesz -ale mimo wszystko -POWODZENIA!!! Daj znać co z tego wynikło ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruler 09.10.2008 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 Kochani mam działkę prostokątną o szerokości 9,7 m i długości 50m , mogę wybudować dom typu bliźniak o szerokości elewacji frontowej około 6m (jak rozumieć około) kąt nachylenia dachu 40-45, wysokość górnej krawędzi elewacji frontowej ok.3m, wysokość głównej kalenicy do 8m, kierunek głównej kalenicy dachu w stosunku do frontu działki równoległy. Czy macie jakiś gotowy projekt przystający do tych warunków zabudowy. Konsultant architekt stwierdził ze nie da rady wybudować domu na tych warunkach.Co o tym sadzicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cava 09.10.2008 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 9,7 metra? A te 6 metrów to dlatego się da, bo jedną ścianę stawiasz na granicy działki z sąsiadem, czyli poszukujesz... pół bliźniaka? Popatrz na to, da się, połowa tego bliźniaka ma niecałe 6 metrów. http://www.projekty-domow-szeregowych.pl/projekt-domu-TODI-3415-2.html Kąt nachylenia dachu to pikuś, zaniesiesz projekt do adaptacji to zrobią te 40st dopasowane do wymaganej wysokości kalenicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 09.10.2008 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 Jak rozumieć te około 6m. Pewnie następująco:- działka ma 9,7m szerokości- z jednej strony domek jest w granicy- jeżeli z drugiej strony masz okno to pozostaje Ci 9,7 - 4m = 5,7m- jeżeli z drugiej strony nie masz okien to pozostaje Ci 9,7 - 3m = 6,7m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
7point 10.10.2008 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2008 WitamZ tego mógłbyś połowę bliźniaka wziąć:GL365 http://www.studioatrium.pl/projekt-domu-GL-365,405,61,opis.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
limar 18.10.2008 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2008 witam posiadamy z zona działkę o szerokości 17.50 m , w warunkach zabudowy dostaliśmy linię zabudowy, która cofa nas 8 metrów w głąb działki - zostaje nam więc już tylko 9.5 m, a projekt domu wybrany przez nas ma 8 m szerokości , nie zostaje nam więc z tyłu już 3m, czy możemy postawić dom w odległości 1.5 m do granicy działki , no i czy oczywiście dostaniemy na to pozwolenie - dodam ,że po drugiej stronie nie ma żadnego budynku z góry dziękuję za podpowiedzi pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reng 18.10.2008 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2008 ta działka jest wąska czy krótka skoro cofacie się wgłąb? jeśli nie ma 3 m (bez okien) to chyba trzeba o jakieś specjalne pozwolenia pisać, tylko nie wiem gdzie... niedaleko nas ktoś buduje w granicy, a słyszałam, że podobno nie można. jednak dostali pozwolenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
limar 18.10.2008 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2008 faktycznie chodzilo mi o glebokosc dzialki , a nie szerokosc sorki, ale dzieki za informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 24.01.2010 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 BARDZO PRZYDATNY TEMAT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rudzia28 24.01.2010 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 Niesamowite ale jednak udało się wybudować dom na mojej wąskiej działce W granicy z jednej strony, od drugiej jest przepisowy przejazd na 4 metry Bez zgody sąsiada-nie była potrzebna. Wybraliśmy projekt do zabudowy bliźniaczej a konkretnie jego połówkę. Domek jest może wąski ale wygląda naprawdę bardzo fajnie i wcale nie jest taki mały bo ma 130m2 + piwnica 38m2. Może ciasny ale za to własny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 25.01.2010 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 Niesamowite ale jednak udało się wybudować dom na mojej wąskiej działce W granicy z jednej strony, od drugiej jest przepisowy przejazd na 4 metry Bez zgody sąsiada-nie była potrzebna. Wybraliśmy projekt do zabudowy bliźniaczej a konkretnie jego połówkę. Domek jest może wąski ale wygląda naprawdę bardzo fajnie i wcale nie jest taki mały bo ma 130m2 + piwnica 38m2. Może ciasny ale za to własny JAKI PROJEKT WYBRAŁAS? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rudzia28 25.01.2010 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 Projekt Gracja Duo z Archetonu z małymi przeróbkami m.in podpiwniczeniem częsci domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djpete 23.04.2010 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 (edytowane) Witam serdecznie wszystkich forumowiczów jak napisałem w temacie poszukuję projektu na wąską działkę. Jej wymiary to szer. 15,5m, długość 29 mWymagania jakie sobie postawiłem dot. projektu to- poddasze użytkowe- kominek- garaż- pokój na parterze (chodzi o mniejszy pokój nie licząc pokoju dziennego)- łazienka w której zmieści się kabina prysznicowa- powierzchnia domu 100-125 mPoczątkowo zamierzam użytkować jedynie parter, poddasze będzie kończone... później:) dlatego zależy mi na funkcjonalności parteru. Wdzięczny będę za pomoc, bo jak się okazuje znalezienie projektu spełniającego powyższe wymogi nie łatwo znaleźć, dlatego może ktoś z forumowiczów podpowie gdzie szukać i co brać pod uwagę. Pzdr.Piotr Edytowane 23 Kwietnia 2010 przez djpete zapomniałem czegoś dopisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts