ewula 05.07.2004 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2004 Mam bardzo wąską działkę... ... i nie wiem jak sie zabrac do szukania projektu, prosze pomozcie!! Dzialka ma 14.5 m2 szerokosci i jest bardzo dluuuga, chyba jakies 102 metry. Czy sa w ogole projekty na taka waska dzialke czy trzeba zamawiac indywidualny?? dzieki serdeczne! Witam! Ja również mam bardzo wąską działkę - 13,5 m.Znalazłam projekty , które mi się bardzo spodobały .Wykonane są przez pracownie archigraph z Krakowa - http://www.archigraph.pl . Domek o nazwie Argenta ma wiele podobnych rozkładowo domków - różnia sie jednak elewacją -np.Longare,Polino i wiele innych.Przyjemnego oglądania.Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania.mor 13.12.2004 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2004 Witam!Szukam projektu domu na baaaaardzo wąską działke tzn. o szerokosci 15 m. Najlepiej parterowego, ale niekoniecznie. Pomóżcie.... A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toomas 13.12.2004 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2004 Witam! Szukam projektu domu na baaaaardzo wąską działke tzn. o szerokosci 15 m. Najlepiej parterowego, ale niekoniecznie. Pomóżcie.... A ops..to bedzie problem ale da się coś znaleźć. Ja mam działkę 16.50 i juz było ciężko znaleźć coś fajnego. A moim zdaniem o parterówce zapomnij...Przy tej szwerokości działki to domek musiałby być bardzo długi a to spowoduje straszny wzrost kosztów o kiepskim wygladzie juz nie wspomne. Aby zmieścić domek musisz mieć dom o szer max 7 lub 8 m. Proponuje poszukać i internecie projektów..coś znajdziesz.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 13.12.2004 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2004 projekcik indywidulany, domek najlepiej bardzo niski (tak żeby można było ręką krawędź dachu dotknąć) z mieszkalnym niedużym poddaszem, albo bez poddasza ale z piwnicą, aby poszerzyć budynek to zamiast okien luksfery (pustaki szklane) to jedyna szansa. W USA mnóstwo jest takich wąskich działek i oni tam mają piwnice mieszkalne wystające jakieś 50cm ponad ziemię , następnie parter i płaski dach (niski kąt nachylenia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania.mor 14.12.2004 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2004 opinia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 14.12.2004 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2004 wczytuje sie tylko jeden...radze zmniejszyc obrazek, bo tak duzy jest nieczytelny.jesli szukasz nowoczesnej architektury na wąską działkę, radzę raczej poszukań indywidualnego projektu.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 14.12.2004 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2004 ania, a sąsiednie działki w jakiej odległości są zabudowane od granicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania.mor 14.12.2004 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2004 Z dwóch strony jest osiedle domków jednorodzinnych tzn. budynki są różnie usytuowane a po prawej jest dom znacznie odsuniety od naszej działki. Od frontu jest droga. Czyli przysłowiowa "kicha"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania.mor 14.12.2004 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2004 Przepraszam, oto zmniejszone zdjecia:A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania.mor 14.12.2004 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2004 Przepraszam za poprzedni post - za szybko go wysłałam i zapomniałam dodać, ze to są zdjęcia projektu, który nam ktoś zaproponował. Czekam na opinie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 14.12.2004 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2004 Aniu, a o jakiej powierzchni ma być ten dom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 14.12.2004 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2004 I jak masz usytuowaną działkę względem stron świata? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 14.12.2004 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2004 Khm, ja mam tylko 18 metrow ale projekt juz znalazlem : http://www.dobrydom.res.pl/dd457.html Moze da rade go "zwężyć" o 1 metr? Problemy :Okno w pokoju na dole z luksferków, oknow salonie przeniesione na ścianę zachodnią, ew jakas komozycja z luksferków. Wtedy możesz przysunąc domek o 1 mert bliżej granicy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania.mor 14.12.2004 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2004 Oto szczegóły dotyczące mojej "nietypowej" działki.Cała działka ma 1013 m2, z tym, ze jest to bardzo wąska działka o maksymalnej szerokości 15,80 m zwężająca się do 13,30 m2. Na działce stoi niewielki domek (na rysunku oznaczony jako N6) , w którym na razie mieszkamy a później chcemy go rozebrać. Przy domku jest spory garaż (na rysunku oznaczony jako g), który możemy rozebrać od razu. Nowy dom chcielibyśmy postawić w najszerszym boku działki tak aby zwiększyć jego szerokość do maksimum. Jesteśmy trzyosobowa rodziną ale w przyszłości chcemy mieć drugie dziecko, tak, ze potrzebujemy trzy sypialnie. Dodatkowo mąż często pracuje w domu, wiec przydałby się jakiś kącik do pracy. Marzy nam się duża kuchnia połączona z jadalnią, ewentualnie z miejscem na duży rodzinny stół oraz duży pokój dzienny. Chcielibyśmy także posiadać kominek i taras oraz garaż na dwa samochody (działka jest pod warszawą, wiec samochód to konieczność).Nie ukrywamy, ze interesuje nas najtańszy z mozliwych wariant domu. Wydaje mi sie, ze najtańszedomy to domy proste i parterowe ale w przypadku naszej wąskiej działki o parterowym domu możemy chyba zapomnieć, chociaż takie parterowe domki wydają nam się wygodniejsze niż piętrowe. Dom nie powinien mież wiecej niż ok. 200 m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 14.12.2004 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2004 http://domy.interia.pl/dom.php?p=po&cid=37&pid=103http://www.mtmstyl.com.pl/projekt.asp?id=175http://www.archon.pl/index.php?act=32&lang=pl&sid=m40fb75b9c916b&intra=a42a18a7f2d019b0229d87de8f487c4f&crc=e04e689c484f2fc590021ecaf352272c&lang=plhttp://www.mtmstyl.com.pl/projekt.asp?id=190 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 14.12.2004 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2004 nie przepraszaj, tylko zmniejsz to zdjecie ktore wkleilas - nie linki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania.mor 14.12.2004 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2004 nie przepraszaj, tylko zmniejsz to zdjecie ktore wkleilas - nie linki jakbym wiedziała jak to juz bym dawno to zrobiła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 14.12.2004 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2004 po prawej u gory na swoich postach masz ikonke "edytuj" - mozesz wtedy je podmienic, wyciąć albo zemienic na odnosnik. jesli są na serwerze nie Twoim, to nie zmienisz ich rozdzielczosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania.mor 14.12.2004 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2004 Teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania.mor 14.12.2004 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2004 Faktycznie, dużego wyboru to nie mam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts