robert skitek 14.12.2004 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2004 dla modemowców 100 razy.umieszczaj obrazki, tylko ze te co podalas pomniejszone - bo ten byl za duzy i nieczytelnyco do projektu... w drugim twoim wątku napisalas o potrzebach i wymaganiach. ten projekt mniej wiecej im odpowiada. czy to projekt gotowy jest? bo temat trudny, ale wspanialy dla architekta, tym bardziej jesli szukasz architektury dosc prostej. Węższy od tego domu ostatnio zrobila jedna z mlodych znanych slaskich pracowni. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 14.12.2004 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2004 Pytałem o odległości sąsiadów od granicy bo, gdyby były mniejsze niż 4 m to byłaby podstawa do wystąpienia do Min. Infrastruktury o przysunięcie siędo granicy (czywiście dochodziłaby pewnie notarialna zgoda sąsiadów). Długa ta działka i szkoda, że się nie rozszerza, bo wtedy możnaby napisać prośbę o zgodę na budowę w "drugiej linii zabudowy". Może warto sprawdzić tę możliwość skoro mieszkacie w starostanie bliżej drogi. Nie trzeba siębędzie wyprowadzać, budowa za oknem, koszty umniejszone bo dodatkowe wydatki na przedłużenie mediów w głąb działki, zwrócą się w kosztach dojazdów, ochrony budowy przezd złodziejami i wandalami,..itp... Ponadto możena też wpasowując plan obecny wystąpić nie o budowę, ale o rozbudowę istniejącego budynku, są chyba nadal inne zasady co od rozbudowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 14.12.2004 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2004 ania.mor a ten domek to ktos specjalnie dla was zaprokjektował? mnie sie bardzo projekt podoba, w tej stylistyce nie znajdziesz niczego lepszego na tak nietypowa dzialke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania.mor 14.12.2004 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2004 ania.mor a ten domek to ktos specjalnie dla was zaprokjektował? mnie sie bardzo projekt podoba, w tej stylistyce nie znajdziesz niczego lepszego na tak nietypowa dzialke. projekt ten zaproponował nam znajomy architekt po wysłuchaniu naszych warunków i potrzeb tylko się wacham czy on nie za bardzo nowoczesny ale z drugiej strony dworek to tam sie nie zmieści a i podobać się nam srednio podoba.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania.mor 14.12.2004 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2004 ania.mor a ten domek to ktos specjalnie dla was zaprokjektował? mnie sie bardzo projekt podoba, w tej stylistyce nie znajdziesz niczego lepszego na tak nietypowa dzialke. projekt ten zaproponował nam znajomy architekt po wysłuchaniu naszych warunków i potrzeb tylko się wacham czy on nie za bardzo nowoczesny ale z drugiej strony dworek to tam sie nie zmieści a i podobać się nam srednio podoba.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania.mor 14.12.2004 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2004 projekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 14.12.2004 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2004 Aniu Ty masz w końcu wąską działkę czy płytką (mała głębokość) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniesia 14.12.2004 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2004 Musze powiedziec, ze dzialka problematyczna, ale projekt bardzo udany. Co prawda nie podobalaby mi sie jadalnia jakby w przejsciu (gdybym mogla cos zmienic to wlasnie to), ale jesli Tobie odpowiada takie rozplanowanie to warto.Na tak waska dzialke inna stylistyka nie bylaby chyba udana. Uwazam, ze bardzo ladnie zaprojektowano elewacje (ich faktura, wymiary odwracaja uwage od dluuuugosci budynku), dach. W tradycyjnym stylu domek taki waski moglby wygladac jak budynek gospodarczy. Ale oczywiscie musisz rozwazyc rozne rozwiazania, bo Ty bedziesz tam mieszkac. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania.mor 14.12.2004 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2004 Aniu Ty masz w końcu wąską działkę czy płytką (mała głębokość) ? tak sobie myślę, ze rzeczywiście chyba płytką a dokładnie mówiąc taką jak w linku kilka postów wyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania.mor 14.12.2004 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2004 Architekt mówił, ze istnieje możliwosć nadbudowy piętra (lepsze rozłożenie pomieszczeń a wtedy zniknie problem małych sypialni, długiego holu itp.), ale wstępny projekt przedstawi nam dopiero po świętach. Jak tylko się da to Wam go pokaże do oceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniesia 14.12.2004 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2004 Przyjrzalam sie dokladniej i inaczej rozwiazalabym daszek na tarasie, ale to jest zabieg kosmetyczny. Rozmieszczenie jest udane, czesc dzienna z mniejsza lazienka, czesc nocna z wieksza, z salonu wychodzisz na caly ogrod, garaz ma polaczenie z domem (bardzo wazne w czasie deszczu, mrozu, zimna, wiatru, wnoszenia zakupow. Napisz moze jak wygladaja te domki obok, tradycyjne tylko czy rozne style, no i czy warunki zabudowy lub plan miejscowy dopuszczaja plaski dach. Jesli ma byc pochyly dwu lub wielospadowy to rzeczywiscie najlepszy bylby domek z uzytkowym poddaszem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 14.12.2004 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2004 Bardzo fajny dom.Przeniósłbym tylko sypialnie tam gdzie łazienka,kuchnia.Dalej od drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 14.12.2004 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2004 projekt ten zaproponował nam znajomy architekt po wysłuchaniu naszych warunków i potrzebtylko się wacham czy on nie za bardzo nowoczesny ale z drugiej strony dworek to tam sie nie zmieści a i podobać się nam srednio podoba.... eee...dworek....a tak to sliczny domek bedzie. jedyna rzecz jaka bym zmienila to drzwi do sypialni rodzicow przesunelabym tak zeby za nimi dalo sie postawic jakis mebel, no ale to jest drobiazg. Wcale nie uwazam zeby jadalnia byla w przejsciu. Naprawde uwazam, ze architekt zdolniacha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toomas 14.12.2004 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2004 Pytałem o odległości sąsiadów od granicy bo, gdyby były mniejsze niż 4 m to byłaby podstawa do wystąpienia do Min. Infrastruktury o przysunięcie siędo granicy (czywiście dochodziłaby pewnie notarialna zgoda sąsiadów). Długa ta działka i szkoda, że się nie rozszerza, bo wtedy możnaby napisać prośbę o zgodę na budowę w "drugiej linii zabudowy". Może warto sprawdzić tę możliwość skoro mieszkacie w starostanie bliżej drogi. Nie trzeba siębędzie wyprowadzać, budowa za oknem, koszty umniejszone bo dodatkowe wydatki na przedłużenie mediów w głąb działki, zwrócą się w kosztach dojazdów, ochrony budowy przezd złodziejami i wandalami,..itp... Ponadto możena też wpasowując plan obecny wystąpić nie o budowę, ale o rozbudowę istniejącego budynku, są chyba nadal inne zasady co od rozbudowy? zgoda sąsiadów obecnie nic nie daje..wiem bo we wrzesniu składałem wniosek..Jedyne co to jak działka graniczy z drogą gminną to odległość od tej drogi ustala indywidualnie gmina. Mi popuścili całe 0.5m ) Sie wysilili:) Ale i tak mi te 0.5m robi jak nic.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 14.12.2004 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2004 gdyby sąsiedzi byli blizej to z ustawy mozesz od razu tez blizej budowac... (ale bez okien) no ale to tak gwoli wyjasnienia kroyenie ania, z architektem jestem pewien ze sie dogadasz, wiec dom bedzie ok ps. kiedys na studiach projektowalem szeregowke szerokosci 4,8m - też sie da! milej pracy nad projektem pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania.mor 15.12.2004 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2004 Jednym słowem - brać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania.mor 15.12.2004 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2004 Napisz moze jak wygladaja te domki obok, tradycyjne tylko czy rozne style, no i czy warunki zabudowy lub plan miejscowy dopuszczaja plaski dach. Jesli ma byc pochyly dwu lub wielospadowy to rzeczywiscie najlepszy bylby domek z uzytkowym poddaszem. Nasza działak jest prawie na końcu wsi. Obok jest domek w stylu "pseudodworkowym" ale dosyć odsuniety od naszej działki, z dwóch pozostałych stron ma być osiedle domków jednorodzinnych ale na razie stoi tylko jeden (architektura standardowa) bo tym inwestor jest ścigany za machlojki i nie wiadomo czy cos dalej wybuduje. Tak w ogóle jest to wioska niedaleko Warszawy czyli architektura wiejska plus kilka nowych domów i kilka klocków z lat 80-tych. Warunki zabudowy nie są określone ale mam nadzieję, że mój projekt przejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 15.12.2004 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2004 toomas RYDZU jest żywym dowodem na to że można się przysunąć do granicy. Musi to być tylko właściwie umotywowane i to bez motywatorów (o jakich większość z nas myśli ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Plich 27.01.2005 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2005 Witam. Jest problem, mam działke 18x30m, w dodatku narożnikowa ! A zona sie uparla ,ze dom ma byc parterowy. Pan projektant od roku cos kresli , tyle ,ze bez sensu. Moze ktos zna jakis ciekawy projekt na tak waska dzialke? A moze od razu ja sprzedac i kupic inna, wieksza? Bede zobowiazany za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.01.2005 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2005 Andrzej - spróbuj wrucić hasło "Szukaj" - było kilka razy i może tam coś znajdziesz. Kiepski ten architekt chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts