robert skitek 27.01.2005 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2005 architekt co od roku cos kresli? co to za architekt? tak zmieniacie i Wam sie nie podoba czy taki speedowiec? moze warto poszukac jakiegos lepszego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Plich 28.01.2005 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2005 Nie zmieniamy, pan kreśli ale nam to nie odpowiada a na początku zapewniał, ze nie bedzie problemow. Tak dla scislosci, rok to moze przesada bo w miedzy czasie probowalem kupic inna dzialke, potem kupic gotowy dom i troszke ta sprawe odpuscilem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karina anzorge 29.01.2005 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2005 A z kolekcji Muratora " na wąską działkę" nic nie da się wybrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IwonaG 30.01.2005 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2005 Moja działka też jaest wąska ma 18,6 a w dodatku w ostrej granicy duża stodoła.Naszym marzeniem byl dom parterowy. Wybraliśmy z mężem D33 Muratora z użytkowym poddaszem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Plich 31.01.2005 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2005 Moglbym wybrac dom z uzytkowym poddaszem ale , no wlasnie, szlachetne zdrowie......., mam pewne klopoty z chodzeniem i nie chce schodow. Z kolekcji Muratora moze by sie cos wybralo, ale nic mnie nie zwala z nog. Nie myslcie ,ze mam jakies wygorowane ambicje. Prosty domek, dach dwuspadowy 3 sypialnie +salon z kominkiem, przydalby sie garaz. Ogladalem jeden taki, juz stoi, ale ma szerokosc 10,54 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arkus 01.02.2005 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2005 (edytowane) Naprawdę trudno znaleźć parterówkę na wąską działkę... i jeszcze garaż to prawie niemożliwe .. choć jestem na samym początku drogi w szukaniu projektu to jeden projekt na wąska działkę widziałem ( 18m !!!) http://domus.wroc.pl/projekt/piwonia ma trzy sypialnie. salon z kominkiem dach prosty dwuspadowy i z tego co pamiętam to informowali mnie ze jest wersja bez poddasza (większa kuchnia - bo nie ma schodów) ze stropem drewnianym lub teriva. zostaje problem z garażem ... nie wiem czy się zastanawiałeś nad garażem wolnostojącym- to byłoby rozwiązanie. Dom o bardzo prostej formie a w swej prostocie ładny. Ale to już chyba zbyt osobista uwaga. A może taka mała parterówka: http://domus.wroc.pl/projekt/ceti-i Pozdrawiam i zyczę wytrwalosci w szukaniu Edytowane 25 Kwietnia 2013 przez Arkus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Plich 01.02.2005 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2005 nie jest zla ta chalupka, ale jak juz by mialy byc schody to podoba mi sie bodajze D43 muratora. Zobacz jak tam jest przestrzen na parterze adomek w sumie nie za duzy. Tylko nie wiem czy zostawic wiate czy wybudowac garaz wolnostojacy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arkus 01.02.2005 23:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2005 Wydawało mi się, ze szukasz domu bez schodów (...szlachetne zdrowie...) i dlatego pokazalem domek "Piwonia"... fakt faktem na stronie domusa nie ma rzutow wersji bez schodów ..dlatego też dopisalem uwagę, że taka wersja istnieje -wiem bo swego czasu mocno bylem napalony na ten domek i się dowiadywałem(wieksza kuchnia) moze i caly program który kilka postow wczesniej przedstawiles jako swoje min. domek ten spełnia . No dobra jezeli jednak bierzesz pod uwagę domki z poddaszem użytkowym, to nadal ten domek jest wart zastanowienia...bo : zakladajac ze buduje sie schody i poddasze to bez przesuwania ścian nośnych, likwiduje kuchnie (przy schodach) dzieki temu uzyskuje dużą przestrzen salonu (strzelam bedzie jakies 40m2) a kuchnie wstawiam w miejsce pok. nr 5 i na koniec pom. gosp. przenoszę w miejsce pok. nr8 przez co uzyskuje calkiem spory wiatrolap gdzie mozna wstawic jakąs szafę garderobianą. Zostaje jeszcze jeden pokój na parterze + dwa na poddaszu . Jezeli chodzi o projekt D43 to calkiem calkiem, tez mi sie podoba... maly i zgrabny... ma nawet wiatę na samochod, aczkolwiek troszkę przeszkadza mi w odbiorze frontu tego domu (zasłania) ..widzę, że i tobie ona przeszkadza, bo zastanawiasz sie nad wybudowaniem garażu wolnostojacego...może to dobry pomysł. Widzę jeszcze jeden drobny mankament, na parterze z uwagi na brak miejsca przewidziano w jednym pomieszcz. wc oraz pom. gosp. ...hmm wydaje mi sie ze to błąd, zdecydowanie wole te funkcje rozdzielić, w końcu pom. gosp. to funkcja raczej "brudna" a na dodatek w zwiazku z brakiem innych pom. gosp zapewne bylaby to i "graciarnia " . Zastanawiałem sie jak to rozdzielic, ale jak narazie nic sensownego nie wymysliłem. Może Ty wpadniesz na jakis pomysl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewula 02.02.2005 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2005 Witam. Jest problem, mam działke 18x30m, w dodatku narożnikowa ! A zona sie uparla ,ze dom ma byc parterowy. Pan projektant od roku cos kresli , tyle ,ze bez sensu. Moze ktos zna jakis ciekawy projekt na tak waska dzialke? A moze od razu ja sprzedac i kupic inna, wieksza? Bede zobowiazany za pomoc Proponuje D30 z kolekcji Muratora. W projekcie poza obrys budynku wystaje sciana garazu dwustanowiskowego - mozna go troche zwezic. Mnie ten dom bardzo sie podoba , a wielki urok dla mnie maja zadaszenia wejscia i tarasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.02.2005 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2005 No ja mam domek D-30, ale na działce 18x40. Te 30 m długości to trochę przymało, biorąc pod uwagę linię zabudowy która zwykle wynosi parę metrów. Chyba żeby zreygnować z garazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Plich 03.02.2005 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2005 D30 jest ok, ale moja dzialka jest naroznikowa, jesli sie nie myle od ul. musze zostawic 5m i od sasiada 3, jesli nie bedzie okien. To ile mi zostaje na budynek? 10 m!! No i te 30 metrow dlugosci to tez nie za duzo.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Plich 03.02.2005 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2005 Verunia popatrzylem na Twoje fotki, masz super chalupke:), nawet urzadzenie wnetrza jest w moim stylu.Zazdroszcze troszke bo na mojej dzialce nic z tego nie wyjdzie. Chyba jednak trzeba poszukac cos wiekszego.Cieplo pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.02.2005 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2005 Rozumiem twoją żonę bo sama jestem maniaczką parterówek, ale niestety parterówki mają swoje wymagania co do powierzchni działki. Więc faktycznie jeśli z poddaszem nie wchodzi w grę to zamień na coś większego, ewentualnie możesz wcisnąć jakąś mikroparterówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Plich 04.02.2005 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2005 Mowiac szczerze, to nie tylko zona, tez sie zarazilem parterowkami. Dzialke kupowalem sto lat temu, byla okazja i nie myslalem wtedy o zadnej budowie tylko ,ze moze cos sie zarobi Byl to kakwalek pola, dzis mam na dzialce wszystkie mozliwe media i tylko dom mi nie chce wejsc. Jesli ja sprzedam, finansowo nie strace, ale czas leci, czlowiek coraz starszy jest, ech, wszystko jest nie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek_Kraków 02.03.2005 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2005 Witam. Poszukuje projektu bardzo małego domu na wąską działke o szerokości 13 m. Jak na tą chwile wolałbym bez konieczności zblizania się do jednej z granic. interesuje mnie dom najchetniej z poddaszem użytkowym. może ktoś budował lub buduje coś ciekawego? z góry dziękuje za zainteresowanie tematem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 02.03.2005 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2005 nie orientuję się zbytnio w katalogach, ale jesli się nie chcesz zblizac do granicy to zostraje ci 5m na budynek (przyjmując, ze okna są po dwóch stronach budynku). Poddasze użytkowe o tej szerokości przy dachu 2spadowym to też nie rewelka. Nie sądzę, że znajdziesz coś takiego w katalogach domów typowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek_Kraków 02.03.2005 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2005 No niby zgadza się ale z jednej strony właśnie nie chce mieć okien a w razie konieczności bede mógł je mieć.Mam już kilka projektów które mogłyby się zmieścić ale żaden nie rzucił mnie na nogi. Więc szukam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinga krakow 02.03.2005 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2005 Witam ja również mam ten problem (działka 15m)a najwęższy projekt jaki spotkałam to:http://www.studio-atrium.pl/atrium.php?p=po&cid=37&pid=133 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piwkoo 02.03.2005 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2005 poszukajcie na tej stronie http://www.studioarcis.pl Jest trochę projektów na wązkie działki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek_Kraków 02.03.2005 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2005 Powiem szczerze że ja znalazłem kilka ciekawych propozycji (oczywiście jak dla mnie), ale szukam nadal projekt ten który pokazujesz dl122 widziałem i powiem ci że mnie na kolana nie powalił. Dam ci kilka propozycji które po pewnych zmianach bądź też bez nich można postawić na takiej działce: http://www.archipelag.pl/domek-print.php?ProjID=343 http://www.domywstylu.pl z tej strony mini2; mini3 http://www.archstudio.pl ar 133 http://www.kbprojekt.plprojekty DM 6119, DM6038 , DM5588 , L6172 Pozdrawiam jak by były jeszcze pytania to jestem często na gg 7632075 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts