Arkus 02.03.2005 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2005 widziałem jeden domek na bardzo waska dzialkę niewiem czy dobry, akurat nie szukam takich ale jak ktos ma problem z wąską dzialką to moze sprawdzic...zwie sie Orbita i ma szer 6,5 m i ma 120m2 . Wydawało mi sie że jest to dom na min szer dzialki ale widac ze są i węższe dzialki . Warto zagadać autora projektu ...sam rozmawiałem z nim ale na tematy innych projektów i zawsze staral sie pomóc albo podpowiedziec jakie zmiany zrobic . no tak, podam jeszcze adres http://www.domus.wroc.pl/projekt2.html?id=47&flip= jeszcze jedno jak dobrze widze na rysunkach to pasuje na działkę z wjazdem od poludnia jak i od polnocy .. z tym że wejscie będzie w bocznej scianie. No i życzę powodzenia w szukaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek_Kraków 03.03.2005 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2005 Wielkie Dzięki przyznam szczerze że kopałem po tej stronie i jakoś na niego nie trafiłem. Musze przyznać że jest bardzo ciekawy. Wrzucam go do wstępnego koszyka. Jeszcze raz WIELKIE DZIĘKI. Czekam na dzalsze propozycje...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość krab 03.03.2005 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2005 Witam ,Kraba -2 nie wstawisz ale mogę polecić Traszkę http://www.archeton.pl 13.5 m ale można zrobić luksfery i wtedy 3 m i się mieścisz.Można też szukać domów z garażem i go usunąć .powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek_Kraków 03.03.2005 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2005 Bardzo ładny projekt musze przedyskutować z moim potencjalnym wykonawcą koszt budowy bo obawiam się że może być drogi. Traszka ma skomplikowaną bryłe acz kolwiek ja lubie takie rozwiązania no cóż wrty zastanowienia. Thx Krab Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość krab 03.03.2005 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2005 Słyszałem o gosciu który zlikwidował piwnicę, wstawił garaż do pokoju na parterze i jeszcze był z tego zadowolony ostra jazda ale on się tego nie przestraszył. Traszka to tak naprawdę prosty domek tylko nie można się przestraszyć elewacji i kolorystyki archeton czasem przesadza z kolorami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Plich 04.03.2005 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2005 witam wszystkich Hej ,co sie dzieje ,zabrakło pomysłów? Wiosna za pasem, obudzcie sie spiochy:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
balba 04.03.2005 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2005 (edytowane) Zobacz sobie Kalipso I - mała parterówka może ci wejdzie.http://domus.wroc.pl/projekt/kalipso-i co prawda na działkę 19.08m, ale jak by z jednej strony zrobić luksfery zamiast okna to by się zmieściła na 18.08m. Może te 8 cm da się gdzieś zgubić.wstatwiłabym obrazek, ale nie wiem jak:([/img] Edytowane 22 Kwietnia 2013 przez balba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Plich 04.03.2005 23:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2005 dzieki, popatrze na ten domek:) Ciesze sie, ze sie ktos wreszcie odezwal. pozdrowionka, mliego weekendu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolana 05.03.2005 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2005 A może coś takiego: http://nowydom.onet.pl/2832,projekt.html Jeżeli dobrze odczytałam, potrzebuje tylko 17 m szerokości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabriela 05.03.2005 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2005 Ten ostatni ma wszystko czego potrzeba. Podoba mi sie najbardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolana 05.03.2005 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2005 Tu spróbuję wkleić rzuty tego domku http://nowydom.onet.pl/_i/projekty/2832/parter_me.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolana 05.03.2005 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2005 Udało się! Znaczy, przypomniałam sobie, jak się wkleja obrazki Tak wygląda ten domek w całej okazałości, myślę, że jest OK http://nowydom.onet.pl/_i/projekty/2832/medium.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tatofilipa 05.03.2005 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2005 poszukuję projektu domku, najlepiej parterowego, ale może być z urzytkowym poddaszem, z garażem, do 110 m2 powierzchni użytkowej i.. Właśnie: na waską działkę tj 20 m oraz w warunkach zabudowy mam kąt nachylenia dachu 40 do 45 stopni, front budynku do 13,5 m. Chcę dodać, żę jest to projekt dla moich rodziców wiec konieczna jest jedna sypialnia na parterze - przeciesz staruszkowie nie będa sie drapać po schodach na góre na stare lata. Może ktoś spotkał się z projektem odpowiadającym tym wymaganiom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakk 05.03.2005 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2005 Masz działkę szeroką (ja mam 14 m), większość projektów gotowych będzie podchodziła, a sporo ma taki kąt nachylenia dachu (u mnie 45 stopni), nie jest to nic nadzwyczajnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tatofilipa 06.03.2005 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2005 własnie, że większość gotowych projektów nie pasuje i to przez kąt dachu.najczęściej sa to dachy 38 lub 30 stopni. Juz pisałem ze wolałbym parterówkę był taki projekt muratora nazywał sie rozwojowy ale działka jest za waska o 2 m. Niestety. W budynku musi być rowniez kotłownia albo pomieszczenie gospodarcze na piec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Plich 06.03.2005 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2005 Domek ładny, jest jednak mały problem. Moja działka jest narożnikowa i przez to domek jest troszke za szeroki.Max co zmieszczę na szerokość to 10 m i to pod warunkiem ,ze od strony sąsiada nie będzie okien. Tak prawdę mówiąc chyba zostaje mi poddasze użytkowe albo nowa działka. Chyba ,że jeszcze ktoś ma coś w zanadrzu. pozdrawiam i dziękuję za nadesłane propozycje, hehehe, niech Wam w dzieciach wynagrodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolana 07.03.2005 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2005 Tak prawdę mówiąc chyba zostaje mi poddasze użytkowe albo nowa działka. Chyba tak, nie widziałam "węższych" parterówek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nikoru 12.05.2005 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2005 No właśnie, znaleźć projekt na dom z garażem dwustanowiskowym jest już trudno, na wąśką działkę graniczy niemal z cudem a do tego piętrowy i nie za wielki to już chyba niemożliwe...Mam działkę o wymiarach 21x70m, czyli wąską a długą. Działka jest poza miastem, więc docelowo będziemy potrzebowali dwóch samochodów i dwóch garaży. Nie stać nas na wybudowanie i utrzymanie "landary", więc szukamy czegoś niewielkiego, ok. 130-150m2 powierzchni użytkowej (bez garażu), ale koniecznie z użytkowym poddaszem. Znalazłam kilka ciekawych projektów, ale wszystkie parterowe. Te wyższe są po prostu za duże. Będę wdzięczna za wszystkie propozycje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszszczecin 12.05.2005 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2005 Witam! Miałem ten sam problem. Radzę, nie szukaj domów z garażem dwustanowiskowym, ale projektów z garażem jednostanowiskowym, który w ramach adaptacji można powiększyć. Takich projektów jast znacznie więcej!!! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nikoru 12.05.2005 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2005 Dzięki za podpowiedź. Też o tym myślałam, ale łudzę się jeszcze, że istnieje już gotowy taki projekt... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts