Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

widziałem jeden domek na bardzo waska dzialkę niewiem czy dobry, akurat nie szukam takich ale jak ktos ma problem z wąską dzialką to moze sprawdzic...zwie sie Orbita i ma szer 6,5 m i ma 120m2 . Wydawało mi sie że jest to dom na min szer dzialki ale widac ze są i węższe dzialki . Warto zagadać autora projektu ...sam rozmawiałem z nim ale na tematy innych projektów i zawsze staral sie pomóc albo podpowiedziec jakie zmiany zrobic .

no tak, podam jeszcze adres :)

http://www.domus.wroc.pl/projekt2.html?id=47&flip=

jeszcze jedno jak dobrze widze na rysunkach to pasuje na działkę z wjazdem od poludnia jak i od polnocy .. z tym że wejscie będzie w bocznej scianie.

No i życzę powodzenia w szukaniu.

• Odpowiedzi 435
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gość krab
Słyszałem o gosciu który zlikwidował piwnicę, wstawił garaż do pokoju na parterze i jeszcze był z tego zadowolony ostra jazda ale on się tego nie przestraszył. Traszka to tak naprawdę prosty domek tylko nie można się przestraszyć elewacji i kolorystyki archeton czasem przesadza z kolorami.

Zobacz sobie Kalipso I - mała parterówka może ci wejdzie.

http://domus.wroc.pl/projekt/kalipso-i

co prawda na działkę 19.08m, ale jak by z jednej strony zrobić luksfery zamiast okna to by się zmieściła na 18.08m. Może te 8 cm da się gdzieś zgubić.

wstatwiłabym obrazek, ale nie wiem jak:([/img]

Edytowane przez balba

poszukuję projektu domku, najlepiej parterowego, ale może być z urzytkowym poddaszem, z garażem, do 110 m2 powierzchni użytkowej i.. Właśnie: na waską działkę tj 20 m oraz w warunkach zabudowy mam kąt nachylenia dachu 40 do 45 stopni, front budynku do 13,5 m. Chcę dodać, żę jest to projekt dla moich rodziców wiec konieczna jest jedna sypialnia na parterze - przeciesz staruszkowie nie będa sie drapać po schodach na góre na stare lata. Może ktoś spotkał się z projektem odpowiadającym tym wymaganiom? :o

własnie, że większość gotowych projektów nie pasuje i to przez kąt dachu.

najczęściej sa to dachy 38 lub 30 stopni. Juz pisałem ze wolałbym parterówkę był taki projekt muratora nazywał sie rozwojowy ale działka jest za waska o 2 m. Niestety. W budynku musi być rowniez kotłownia albo pomieszczenie gospodarcze na piec.

Domek ładny, jest jednak mały problem. Moja działka jest narożnikowa i przez to domek jest troszke za szeroki.Max co zmieszczę na szerokość to 10 m i to pod warunkiem ,ze od strony sąsiada nie będzie okien.

Tak prawdę mówiąc chyba zostaje mi poddasze użytkowe albo nowa działka.

Chyba ,że jeszcze ktoś ma coś w zanadrzu.

pozdrawiam i dziękuję za nadesłane propozycje, hehehe, niech Wam w dzieciach wynagrodzi :p

• 2 months później...

No właśnie, znaleźć projekt na dom z garażem dwustanowiskowym jest już trudno, na wąśką działkę graniczy niemal z cudem a do tego piętrowy i nie za wielki to już chyba niemożliwe...

Mam działkę o wymiarach 21x70m, czyli wąską a długą. Działka jest poza miastem, więc docelowo będziemy potrzebowali dwóch samochodów i dwóch garaży. Nie stać nas na wybudowanie i utrzymanie "landary", więc szukamy czegoś niewielkiego, ok. 130-150m2 powierzchni użytkowej (bez garażu), ale koniecznie z użytkowym poddaszem. Znalazłam kilka ciekawych projektów, ale wszystkie parterowe. Te wyższe są po prostu za duże.

Będę wdzięczna za wszystkie propozycje.

Pozdrawiam