Dejwid 04.10.2005 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2005 Witajcie mam mały problem z wyborem projektu na swoją ,,dziwną''działkę,już wyjaśniam o co chodzi.WYMIARY,WYMIARY niestety to tzwana kiszka bo ma 19 x 84 m i teraz mamy problem bo nie możemy znaleźć projektu który na nią pasuje bo najlepiej jak by to była PARTERÓWKA na rodzinę 4-osobową no i takie tam rózne dodatki jak garaż.... itp. Ostatecznie może być z poddaszem użytkowym Jak ktoś ma pomysły lub lepiej gotowy projekt to niech pisze pisze będe b.wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asz 04.10.2005 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2005 Oj leniu Może zacznij od tego http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=53579&highlight=w%B1sk%B1+dzia%B3k%EA i zadaj pytania ludziom dyskutującym w tym wątku. P.S Szczęściarz, ja mam 17m Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 04.10.2005 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2005 my chcemy budować dom w paprociach 2 firmy Archon. Ma 10 m szerokości to powinien się zmieścić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dejwid 06.10.2005 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 Dzisiaj zadzwoniłem do urzedu w sprawie miejscowego zagospodarowania terenu i co... hm ... nic nie rozumiem z bełkotu tego urzędnika mówi że trzeba przyjść i rozmawiać z panią architekt bo tam nie ma planu zagospodarowania czy uważacie że chodzi o $$ może ktoś jest bardziej zorientowany w urzędniczych manierach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 06.10.2005 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 trzeba wystąpic o decyzję o Warunkach Zabudowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewaidarek 07.10.2005 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2005 pracownia architektoniczna LK&PROJEKT, ich strona internetowa: http://www.dom-jednorodzinny.pl projekt nr 123, szerokość 10m, akurat na naszą działkę, która ma szerokośc 18,5m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewaidarek 07.10.2005 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2005 pracownia architektoniczna LK&PROJEKT, ich strona internetowa: http://www.dom-jednorodzinny.pl projekt nr 123, szerokość 10m, akurat na naszą działkę, która ma szerokośc 18,5m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dejwid 07.10.2005 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2005 trzeba wystąpic o decyzję o Warunkach Zabudowy witam,dzięki ale... jak tam (do urzędu) zadzwoniłem to mi powiedziano że dla danego terenu (moja działka )nie ma przestrzennego zagospodarowania i mam dzwonić do architekta i się umawiać?!? i tu uwaga..., na sronie www urzędu godziny i dni pracy wymienionej pani architekt poniedz,środa,piątek hmm.. mamy piątek dzwonie... pół dnia i jest w końcu połaczenie i się dowiaduje że ta pani architekt już tak nie pracuje tylko inaczej no i kolejny zonk . ... ja nie wiem ale czy mam do czynienia z jednym z tych trudnych urzedów?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asz 08.10.2005 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2005 Dejwid, podziel się informacją gdzie jest zlokalizowany ów urząd? Tzn. skąd jesteś? Bo jakieś trochę dziwne to wszystko I jak wygląda okolica w której chesz budować, są juz domy w sąsiedztwie? Wydaje mi się że warunki zabudowy (jesli Ci je wydadzą ) określą linie zabudowy,wysokość budynku, % zabudowaneggo terenu, kąt dachu i sporo innych rzeczy, ale odległości od granic (4 m ściana z otworami, 3 m ściana bez otworów) raczej nie zmieniają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 08.10.2005 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2005 Dejwid, podziel się informacją gdzie jest zlokalizowany ów urząd? Tzn. skąd jesteś? Bo jakieś trochę dziwne to wszystko I jak wygląda okolica w której chesz budować, są juz domy w sąsiedztwie? Wydaje mi się że warunki zabudowy (jesli Ci je wydadzą ) określą linie zabudowy,wysokość budynku, % zabudowaneggo terenu, kąt dachu i sporo innych rzeczy, ale odległości od granic (4 m ściana z otworami, 3 m ściana bez otworów) raczej nie zmieniają. asz, tu sie mylisz, te odleglosci moga być zmienione wlasciwie jedynie przez plan albo WZkę. Teraz WZki czesto zlecane sa architektom spoza urzedu - moze po prostu chce porozmawiac co chcesz tam miec i pojsc troche na reke. Dopoki sie nie spotkasz i nie porozmawiasz to sie nie dowiesz. A to ze ciezko ją zlapać? no coz.. powodow moze byc wiele. Jesli jednak chcesz cos zalatwic poprzez WZ, to spotkać się bedziesz musiał. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asz 08.10.2005 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2005 O proszę... Dzięki Robert, człowiek uczy się całe życie Rozumiem że skoro w moim wypisie z PZP nie ma nic na temat odległości, to obowiązują mnie odległości zgodnie z Prawem Budowlanym (poza linią zabudowy, u mnie 6m od granicy). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 08.10.2005 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2005 no prawie, w prawie budowlanym tych odleglosci nie okreslono, sa w rozporzadzeniu. 4m i tak zostanie, ale te 3m moze byc zmienione wlasnie przez plan albo WZpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dejwid 09.10.2005 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2005 No super ! rozwija się ciekawy temat, działka jest zlokalizowana w gminie pod Poznaniem i do urzędu mam zamiar dzwonić od rana w poniedziałek znaczy się do pani architekt , ale fajnie że wyjaśniłeś troszkę kwestie tego spotkania bo wiem czego się spodziewać i oczym gadać ,a jak wiesz szerokość mojej działki to 19 m i generalnie z żoną wybraliśmy wstępnie sobie jakieś projekty z zachowaniem tych ustawowych metrów ale może da się inne postanowienie wyciągnąć ten projekt to: http://www.lipinscy.pl/24241.xml?page=1 ale bardziej widziała by się nam parterówka chyba.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dejwid 10.10.2005 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 Byłem w urzędzie i... pani architekt nie taka straszna jak ją malują(piszą) na razie no i teraz zaczyna się bieganie po gazowni,elektrowni i wodociągach!! a na dodatek jeszcze mapki jakieś u geodety jak ktoś coś wie to niech pisze i jakie są ceny na tego typu usługi ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysiek309 10.10.2005 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 http://www.arkacons.pl/tas/php/projekt.php?pro=4&sszdo=17%2C3&spudo=85&skbdo=110000&styp=210&sgar=78&spiw=81 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 10.10.2005 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 Byłem w urzędzie i... pani architekt nie taka straszna jak ją malują(piszą) na razie no i teraz zaczyna się bieganie po gazowni,elektrowni i wodociągach!! a na dodatek jeszcze mapki jakieś u geodety jak ktoś coś wie to niech pisze i jakie są ceny na tego typu usługi ?? ceny mapek: http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=51404 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dejwid 11.10.2005 05:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2005 Dzięki no to działam dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piwkoo 11.10.2005 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2005 Proponuję LMP 60 z pracowni Lipińskich. Ja taki buduję, moja działka ma także 19 m szer., a projekt ma nawet garaż w bryle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dejwid 12.10.2005 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 Proponuję LMP 60 z pracowni Lipińskich. Ja taki buduję, moja działka ma także 19 m szer., a projekt ma nawet garaż w bryle całkiem całkiem ale żonie się nie widzi ... jest fajny a jak garaż by nie miał okien to chatka mogła by być szersza o metra i wtedy to by było ale i tak jest fajny .Mojej żonce widzi się LMP131 otolink http://www.lipinscy.pl/24241.xml?page=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mo77 12.10.2005 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 http://www.domywstylu.pl/projekty/jednorodzinne_z_uzytkowym_poddaszem/malwa_2/default.asp?id=96 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts