kroyena 05.10.2005 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 Taak, to ja agituję na rzecz Ziemi Wysyskanych, a wam siekostka granitowa nie podoba. Dobra. Pytanie pomocnicze: rrmi z jakiego zaboru jesteście rodzinnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smutna lidka 05.10.2005 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 Jak najbliżej otwartego morza... Eeh pomarzyć można... tak jak już nie w Kraku to oczywiście nad morzem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 05.10.2005 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 zdecydowanie Gdynia piękne miastonad morzem i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przekorek 05.10.2005 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 Szczawno - Zdroj, Krynica Gorska, Kudowa Zdroj - widoki piekne i wody mineralne. Jak bedziesz chciala nic nie robic i masz kase na nic-nierobienie, to tylko tam.Alternatywnie - Pszczyna na Slasku. Kazimierz nad Wisla - tez cudownie. Trojmiasto, Poznan, Krakow - jesli zawodowo chcesz sie udzielac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uller 05.10.2005 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 Gdybym naprawdę mial nieograniczony wybór to kupiłbym sobie willę (poniemiecką) w parku Szczytnickim we Wrocławiu. A gdzie uzasadnienie?? Po pierwsze jest to bardzo piękne miejsce. Można godzinami spacerować po parku. Spacer z małym dzieckiem jest czystą przyjemnościa, a i emeryci maja gdzie rozruszać kosci. Wspaniały plac zabaw dla dzieci w parku. Dzieciaki poza tym maja przez cały okres swojego dzieciństwa i młodosci wspaniałe miejsce do zabaw i w miarę bezpieczne. Dodatkową atrakcja jest zoo w okolicy. Wszędzie blisko. Na piechotę dojśc można do szkół, a nawet na politechnike. Bezproblemowa komunikacja z centrum i dworcem. Na rynek idzie sie niecałe 30 minut. Rynek pracy we Wrocławiu jest dośc duży zwłaszcza dla informatyka. Kocham to miasto bo spędziłem w nim wspaniałe lata mojej mlodości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 05.10.2005 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 olsztyn piękne okolice i dobry klub siatkarski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 05.10.2005 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 rrmi z jakiego zaboru jesteście rodzinnie? Pytanie pomocnicze? Powiem , ze jestem wielozaborowa , ech , gdzie nas jeszcze nie bylo smartcat masz racje pewnie powinnam sie okreslic , ale nie wiem sama jak to ujac . Wiem na pewno , ze nie bede szukala pracy , prace dam sobie sama . Nie bardzo pewna jestem jeszcze jaka , mam kilka pomyslow . Na pewno beda to uslugi i to raczej przy domu zorganizowane , wiec wieksza dzialka wchodzi w rachube . Tak czy inaczej potrzebne liczne sasiedztwo , pracujace Zdecydowani bylismy na okolice Stolycy , ale tak szczerze mowiac , bardzo sie boje formalnosci i czekania na te papierologie . Jakos tak nie opuszcza mnie wrazenie , ze w mniejszych miastach czeka sie krocej i jakies to takie bardziej przejrzyste jest , moze sie myle nie wiem. A w pelni uzbrojona dzialka warszwsko -okoliczna moze dojsc w porywach do ...m2 . Mieszkac nie bardzo bedzie gdzie , a nie usmiecha mi sie siedzenie i czekanie w wynajetym mieszkaniu . Przekorku chcialoby sie nic nie robic , ale chyba jestem workoholic Dziekuje wszystkim za porady Olsztyn , prawie moj rodzinny, bardzo mi sie podoba Krakow wiadomo Wroclaw nigdy nie bylam Nad jeziorem -Sel a basen moze byc , tez mozna sie wykapac Trojmiasto jak kazde miejsce nad morzem , dla samej mozliwosci pochodzenia po plazy , ech Jaki to jest qrcze problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 05.10.2005 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 A ja w Gościcinie lub Bolszewie.Ewentualnie może być Wejherowo.Dlaczego? Hmmmm---do 3-miasta rzut beretem.a jak nie beretem to można dojechać PKS , kolejką , taksówką , MZK albo własnym czterokołowcem po nowej dwupasmówce. Okolice piękne , morze niedaleko , wydmy też jak ktoś lubi połazić to ścieżki turystyczne też są.A praca?ŁAtwiej chyba niz w Polsce wschodniej czy też południowej np. A jednocześnie mam do krajowej 6-ki jakies 1,5km.Czyli cisza...las...niedaleko woda...a i ziemia jeszcze niedroga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 05.10.2005 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 Maly , a tak realnie to po ile tam ziemia jest , agencje trojmiejskie nie sa jakies popisowo -doskonale? Powiem szczerze , ze chcialabym nad morzem , czy w okolicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 06.10.2005 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 rrmi ty Małemu w te ichniejsze PKSy nie wierz. Oni na Kaszubach to se lubieją busik przeładować, a potem tragedia gotowa. Sillesien wybierz Pani. Tam najpierwej Austriacy stali, potem Prusacy, po nich Czerwonoarmiści i Ludy Repatriowane. Znaczy pełen tygiel. Sillesien wybierz Pani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 06.10.2005 11:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 Nawet rodzine mam w tej Twojej krainie Krojenko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 06.10.2005 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 A ja proponuję następującą metodę wybierania: Bierzemy mapę Polski. Na zielono zaznaczamy na niej miejsca zamieszkania ukochanych rodziców, teściów, siostry, brata, rodziny dalszej i znajomych. Na czerwono zaznaczamy miejsca zamieszkania ... ... Następnie wybieramy okolicę, która nam najbardziej odpowiada. Dla uściślenia przypominamy sobie, jakimi środkami komunikacji poruszają się w.w. osoby i ... już wszystko jasne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anowi 06.10.2005 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 Ja tam bym kciala, ala ja wypaczona po latach studenckich jestem , mieć tyle kasy aby wyremontować poswojemu jakąś kamienicę lub kilka z podwórkiem w Łodzi ( i nie krzyczcie że brzydka, bo nie, tylko zaniedbana), no a rezydencje letnie i zimowe to góry: pieniny i bieszczady i morze oprzy niedużej mieścinie Ach, rozmarzyło mnie się ociupinkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 06.10.2005 17:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 A ja proponuję następującą metodę wybierania: Bierzemy mapę Polski. Na zielono zaznaczamy na niej miejsca zamieszkania ukochanych rodziców, teściów, siostry, brata, rodziny dalszej i znajomych. Na czerwono zaznaczamy miejsca zamieszkania ... ... Następnie wybieramy okolicę, która nam najbardziej odpowiada. Dla uściślenia przypominamy sobie, jakimi środkami komunikacji poruszają się w.w. osoby i ... już wszystko jasne! wygrala Pani nagrode prosimy o adres W sumie anowi* dobrze gadasz z ta Lodzia , syn ma tam tesciow i narzeczona , wiec byloby poreczniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 06.10.2005 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 Sopot rrmi , Sopot..chociaz modny ostatnio to pewnie dobrze mu nie zrobi.. Ale poki co - troche wsiowo i swojsko, chociaz miasto przeciez.Taki na miare jest ani za duzy ani za maly. Architekture piekna posiada, zwlaszcza w gornej czesci , a na dole, wiadomo morze. Do Gdyni rzut beretem i do Gdanska tez. I tyle pieknych domow ktore czekaja na wlasciciela z kasa.. No wlasnie - kasa wskazana jak na dom w Sopocie bys sie namierzala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 06.10.2005 18:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 Dzieki Zochna , kasa kasa na ten gotowy dom , ale my i tak budowac bedziemy , tak coraz blizej szczerze mowiac tego 3miasta mi sie robi , a jak tam z WZ ? Doradz , ktore drogi wylotowe z miasta sa jeszcze niezajete?Interesuje mnie tak czy inaczej dzialka przy drodze , nie pod lasem .Gdzie tam sie pasowac? Maly mowi , ze Bolszewo jest ok.Wyglada na to , ze bede miala duzo jezdzenia jak wroce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thalex 06.10.2005 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 Gdybyscie mieli mozliwosc wyboru miejsca zamieszkania , to jakie miasto w Polsce byscie wybrali. Poprosze o kilka slow uzasadnienia Bardzo na Wasze opinie licze i z gory dziekuje Gdybył miał mozliwość to chciałbym budować tam gdzie się urodziłem! Nie mam powyższej możliwości. Buduję tam gdzie mam pracę. Wypowiadam się się tylko nt. uzasadnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 06.10.2005 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 Gdybym miał taką mozliwość zamieszkałbym gdzieś obok ciebie.Tak rzadko się widujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 06.10.2005 19:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 Gdybym miał taką mozliwość zamieszkałbym gdzieś obok ciebie. Tak rzadko się widujemy. taa , moglobysmy razem wekowac i grilowac akurat jest swieze miesko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 06.10.2005 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 rrmi -3miasto ma obwodnice - takze z kazdego miejsca dobrze "wylecisz" (no moze poza centrum miast w godzinach szczytu Pas nadmorski - od Gdyni po Gdansk , bardzo prosze - tylko kasa ogromna, ech.. niestety Cale obrzeza 3miasta - to plac budowy wlasciwie - i zalezy co preferujesz- tak bardziej wiejsko, duzo przestrzeni , niewielu sasiadow ( ale za to fajnych , piekne krajobrazy, lasy jeziorka - tylko cos za cos of course - u mnie sielsko i wiejsko -czyli to co lubie - za to : brak gazu, brak kanalizy, odsniezanie wlasne. Ale jest tez duzo podmiejskich "osiedli" domkow gdzie cala infrastruktura jest. Cala papierologia generalnie duzo latwiejsza , prostsza i urzad bardziej przyjazny w malych gminach niz w miastach. ( np w UM w Gdyni - koszmar ..) No to zapraszamy do nas )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts