Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Gdzie zamieszkac?

rrmi

Recommended Posts

No, co Ty :o Przeciez Ty blisko drogi?dobrze kojarze?Ja tezna wygwizdowie :lol:

No niby blisko drogi - tylko mam duza przerwe miedzy "centrum" wsi a moim wybudowaniem - i nie oplaca sie przez te przerwe ciagnac kanalizy i gazu :-?

Dobrze ze mi PRL elektyrfikacje wsi zapewnil :wink: - bo inaczej kiepsko...

Gosia - ja jestem przy drodze na Kamien , przed skretem do lesniczowki

vis a vis takiego oczka wodnego.

Az sobie zerkne przy okazji.Złąpałas w koncu jakas ekipe?

• Odpowiedzi 123
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

jak okolice stolycy to polecam Otwock albo Józefów,

20 km do Wwy

nad rzeką Świder

lasy sosnowe- mikroklimat otwocki

baseny 2 w Otwocku i Józefowie

trasy rowerowe

dobre szkoły podstawowe , bardzo dobre gimnazjum, dobry ogólniak, przedszkola

fajni ludzie, super sąsiedzi= patrz grupa otwocka :wink: ,

ceny działek jeszcze znośne w porównaniu z drugą stroną Wisły

i sympatyczni urzędnicy w Starostwie- aż miło załatwiać pozwolenia na budowę i wszelkie papiery.

i sympatyczni urzędnicy w Starostwie- aż miło załatwiać pozwolenia na budowę i wszelkie papiery.

wiem , ze sasiedzi sa super , bo podczytuje Wasza grupe :wink:

A z tymi urzednikami to tak na powaznie? :wink: :D

dzieki Maly za ceny

wiem , ze sasiedzi sa super , bo podczytuje Wasza grupe :wink:

A z tymi urzednikami to tak na powaznie? :wink: :D

dzieki Maly za ceny

Na powaznie naprawde szok, tylko cicho zeby nie zapeszyc :)

Potwierdzam słowa martty - mam stosowne porównanie Otwocka z pracą urzędów warszawskich - prawdziwy "cud nad Wisłą".

Dodam jeszcze tylko, że w sądzie czeka się na wypis z KW góra 2 tygodnie, a jeszcze przepraszają, że nie od ręki bo zawiesza się im komunikacja sieciowa z centrum w Górze Kalwarii...

• 6 months później...

"Krakowski Rynek Glowny jest najlepszym placem na swiecie! - orzekli specjalisci z Project for Public Space amerykanskiej organizacji zajmujacej sie tworzeniem przestrzeni przyjaznej czlowiekowi."

Krakow z roku na rok "zalewa" coraz wieksza fala turystow. Nie bylem juz kilka lat w Krakowie ale kolega mi mowil ze teraz w sezonie na miescie slychac czesciej obca mowe niz jezyk polski. Za turystami podazaja inwestorzy. Jeszcze kilka lat temu wiekszosc inwestycji w Polsce lokowana byla w Warszawie i okolicach , teraz sie to zmienia , modne staja sie mniejsze metropolie m in Krakow. Krakowskie Balice to drugie pod wzgledem wielkosci lotnisko w kraju , ruch na nim zwieksza sie ostatnio o prawie 100% rocznie. W Krakowie mieszka ok 750 tys ludzi a studiuje ponad 120 tys studentow.

W tym miescie ma szanse wypalic kazdy biznes , szczegolnie zwiazany z uslugami :wink:

Jak juz sie budowac to tam gdzie ceny nieruchomosci maja szanse na najbardziej dynamiczny wzrost. W Krakowie w ostatnim roku ceny mieszkan rosly o 10% na kwartal.

Z Krakowa blisko jest w gory ( za kilka lat droga ekspresowa "dociagnie" do Zakopanego ) - Tatry , Gorce , Pieniny , Beskidy - wszystko w zasiegu 1-2 h drogi. Stosunkowo blisko jest tez w Alpy ( gwarancja sniegu w zimie) i nad poludniowe morza Europy (gwarancja slonca w lecie i nie tylko).

Dzieki Peletonie i Zielona

Lubie Krakow , ale jakos tak nie pomyslalam nigdy , ze moglabym tam mieszkac :D Wlasciwie nie wiem dlaczego!

Sadze , ze jednak pojezdzenie po Polsce przyniesie rozwiazanie problemu.

Nie zmienia to faktu , ze kazdy wieczor spedzm na internecie ogladajac to i tamto :D

W sumie duze znaczenie ma dla mnie przyjaznosc gminy i szybkosc zalatwiana spraw okolobudowlanych.

Najlepsza tu wydaje sie okolica Wejherowa i Otwocka , tfu tfu :D

A ja polecam Bochnie. Fajne miasteczko, ma swój klimat. nie znam kogoś kto tu mieszka i marzy o tym by się stąd wyrwać.

40 minut drogi do Krakowa... czyli o rzut beretem to wszystko o czym mówili poprzednicy (w życiu nie chciałabym mieszkać w samym krakowie - to miasto (choć uwielbiam tam jeździć raz na czas) jest tak zatłoczone i głośne, że prawdopodobnie musiałabym leczyć skołatane nerwy :wink:

Że już nie wspomnę o Warszawie... :-?

Czyli Krakow wykreslamy :lol: :lol:

Sluchajcie dobrzy ludzie .

Jesli moge bardziej pomeczyc :oops:

Kupno samochodu spedza mi sen z powiek .

Jak Wam sie wydaje czy w komisie w wiekszym miescie bedzie drozej czy taniej?

Czy Wawa bedzie drozsza od malego miasteczka?

Wyjazd do Niemiec po zakup auta odpada , bo nie bede miala czym tam jechac :D

I czy jak sie kupuje w komisie to nie trzeba juz sprawdzac w tym rejestrze o dlugach?

Nie wykreslalbym Krakowa.

Po pierwsze nie jest duzym miastem , po drugie centrum miasta wcale nie jest polozone centralnie co sprawia ze z paru podmiejskich gmin jest calkiem blisko do Rynku Glownego np. Poza tym za kilka lat Krakow zamknie dokola obwodnica i wtedy z kazdej lokalizacji wokol miasta bedzie mozna sie dostac dosc szybko do centrum. A w tych podmiejskich gminach to "sprawy" mozna zalatwic juz stosunkowo szybko.

Nie wiem jak jest teraz ale pare lat temu korki krakowskie przy warszawskich to byly "koreczki". Ja z peryferii miasta w godzinach szczytu samochodem do centrum dostawalem sie w mniej niz 45min.