kaczorek. 20.12.2007 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 a zastanawiałeś się czy będziesz miał dostęp np do szuflady jak sie zatnie bo za szeroko w tej kotłowni to nie jest chyba ze to zdjęcie jakoę "przekłamuje" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 20.12.2007 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 a zastanawiałeś się czy będziesz miał dostęp np do szuflady jak sie zatnie bo za szeroko w tej kotłowni to nie jest chyba ze to zdjęcie jakoę "przekłamuje" ten pustak kominowy ma 52cm a tym samym jeszcze zostaje około 1m od komina do ściany, więc jak piec ma jakieś 60,70 cm głębokości to powinno styknąć. - tylko jaki piec ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaczorek. 20.12.2007 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 sam juz nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 20.12.2007 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 lbryndal a czemu ten wlot jest tak wysoko???? czy koniecznie musi to być piec tłokowy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 20.12.2007 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 lbryndal a czemu ten wlot jest tak wysoko???? czy koniecznie musi to być piec tłokowy??? wlot tłokowy bo od początku przewidywałem piec z wylotem spalin na górze a czy tłokowy musi być ? - TAK bo - tylko w takim mozna palić miałem a to paliwo uważam za jeszcze w miarę opłacalne do palenia, - groszek za drogi, - węgiel drogi, - a oprócz miału można w nim jeszcze inne rzeczy palić np. groszek za to w piecach na groszek nie można palić miałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zb64 20.12.2007 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 Witam Ibryndal.Śledzę Waszą wymianę uwag dotyczącą pieca tłokowego.Jak napisałeś masz zamiar palić miałem.Proponuję zobaczyć jak wygląda kotłownia w trakcie sezonu grzewczego.Widziałem dwie i kupiłem piec na ekogroszek.Tylko oglądając czułem się jak górnik.Miał musi być suchy-pyłu masa.Zużycie miału 2-3 razy większe.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszko 20.12.2007 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 Witam Ibryndal.Śledzę Waszą wymianę uwag dotyczącą pieca tłokowego.Jak napisałeś masz zamiar palić miałem.Proponuję zobaczyć jak wygląda kotłownia w trakcie sezonu grzewczego.Widziałem dwie i kupiłem piec na ekogroszek.Tylko oglądając czułem się jak górnik.Miał musi być suchy-pyłu masa.Zużycie miału 2-3 razy większe.Pozdrawiam Kupiliśmy z bratem piece jednego dnia. Ja na ekogroszek, on na miał bo stwierdził że miał jest tańszy, ale jak się okazuje u niego wychodzi drożej bo większe zużycie. Ja kupiłem 3 tony eko starczy do wiosny, a brat 5 ton miału i nie starczy do wiosny.Domy podobne, budowane w tym samym czasie tą samą technologią. Ps. z tego co słyszałem to miał powinien być mokry (wilgotny) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 20.12.2007 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 Witam Ibryndal.Śledzę Waszą wymianę uwag dotyczącą pieca tłokowego.Jak napisałeś masz zamiar palić miałem.Proponuję zobaczyć jak wygląda kotłownia w trakcie sezonu grzewczego.Widziałem dwie i kupiłem piec na ekogroszek.Tylko oglądając czułem się jak górnik.Miał musi być suchy-pyłu masa.Zużycie miału 2-3 razy większe.Pozdrawiam Kupiliśmy z bratem piece jednego dnia. Ja na ekogroszek, on na miał bo stwierdził że miał jest tańszy, ale jak się okazuje u niego wychodzi drożej bo większe zużycie. Ja kupiłem 3 tony eko starczy do wiosny, a brat 5 ton miału i nie starczy do wiosny.Domy podobne, budowane w tym samym czasie tą samą technologią. Ps. z tego co słyszałem to miał powinien być mokry (wilgotny) pożyjemy zobaczymy to może ktoś się wypowie kto ma taki piec i powie ile mu zużywa miału i czy jest syf taki ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszko 20.12.2007 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 Witam Ibryndal.Śledzę Waszą wymianę uwag dotyczącą pieca tłokowego.Jak napisałeś masz zamiar palić miałem.Proponuję zobaczyć jak wygląda kotłownia w trakcie sezonu grzewczego.Widziałem dwie i kupiłem piec na ekogroszek.Tylko oglądając czułem się jak górnik.Miał musi być suchy-pyłu masa.Zużycie miału 2-3 razy większe.Pozdrawiam Kupiliśmy z bratem piece jednego dnia. Ja na ekogroszek, on na miał bo stwierdził że miał jest tańszy, ale jak się okazuje u niego wychodzi drożej bo większe zużycie. Ja kupiłem 3 tony eko starczy do wiosny, a brat 5 ton miału i nie starczy do wiosny.Domy podobne, budowane w tym samym czasie tą samą technologią. Ps. z tego co słyszałem to miał powinien być mokry (wilgotny) pożyjemy zobaczymy to może ktoś się wypowie kto ma taki piec i powie ile mu zużywa miału i czy jest syf taki ?? Daj to pytanie w nowym temacie, bo chyba nie bylo ile zuzywa sie miału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zb64 21.12.2007 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 Nie wiem czy miał ma być mokry czy suchy.W tych kotłowniach ,które widziałem miał był suchy.U mnie też 3 tony grochu powinno wystarczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 21.12.2007 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 http://images24.fotosik.pl/130/f1b0ad796efccf6amed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.12.2007 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 ja tylko napisze ze brat miał jeden sezon piec na miał (podłoczyli go do gazociągu pozniej) syf był straszny i w kotłowni i korytazyku prowadzącym do holu bratowa jezdziła na mopie i szmacie klneła jak cholera dzrzwi do holu przy uszczelkach były czarne po tygodniu od zmycia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 22.12.2007 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2007 ja tylko napisze ze brat miał jeden sezon piec na miał (podłoczyli go do gazociągu pozniej) syf był straszny i w kotłowni i korytazyku prowadzącym do holu bratowa jezdziła na mopie i szmacie klneła jak cholera dzrzwi do holu przy uszczelkach były czarne po tygodniu od zmycia i co chcesz mi powiedzieć że brat kupił piec za 8 000zł na jeden rok a potem tak o lopmnął go i odstawił a za to podpiął się pod gazociąg hmmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.12.2007 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2007 nie nie brat mial zwyklą miałówke taką ze terem za 3000 (zreszta ją ma) ale bylo dofinansowanie z kąstam o ktorm mowili juz kilkalat wczesniej wiec czekal i sie przestawił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 22.12.2007 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2007 nie nie brat mial zwyklą miałówke taką ze terem za 3000 (zreszta ją ma) ale bylo dofinansowanie z kąstam o ktorm mowili juz kilkalat wczesniej wiec czekal i sie przestawił no to zwykłego kotła na miał nie można raczej porównywać z takim co ma zasypnik i podajnik paliwa zwanego miałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.12.2007 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2007 przepraszam a jaki?? ładowac trza jak do kazdego łopata albo worek a wtedy jest zadyma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 22.12.2007 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2007 przepraszam a jaki?? ładowac trza jak do kazdego łopata albo worek a wtedy jest zadyma Nic nie zrozumiałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek470 22.12.2007 23:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2007 Czesc, co sie stanie jesli do groszku bede dokladal w proporcji np 1-10 popiól z wczesnie wypalonego wegla? tak sobie wydumalem, ze bedzie mniej popiolu przez caly sezon , ewentualne niedpoalone reszki beda mialy okazje się zuzyc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 23.12.2007 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2007 przepraszam a jaki?? ładowac trza jak do kazdego łopata albo worek a wtedy jest zadyma łopatą do zwykłego się ładuje, a przy takim załadunku zawsze sięcoś wysypie i nasyfi a taki ze zbiornikiem na miał to podsuwasz tylko woreczek i ładnie wsypujesz, porównania napewno nie ma dlatego nie można powiedziec że będzie się w kotłowni z takim zwykłym kotłem na miał i takim z podajnikiem brudziło podobnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dario-65 23.12.2007 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2007 Słuchajcie - a czy ktoś z Was palił w piecu na groszek - retopalem? Z tego co wyczytałem mozna w piecachna groszek tym palic, ale jestem ciekaw jaka jest różnica w odniesieniu do groszku (średnica?), i jak to sie sprawdza w praktyce. Cena jest duzo niższa. U mnie groszek luz kosztuje 500-520zł, a retopal 400zł za tone. Interesuje mnie tez, czy macie do pieca podłącony pokojowy regulator temp. (termostat), który reguluje pracą pieca. Może ktoś ma dośw. w tym zakresie....Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts