kolorado 11.08.2011 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 Moim zdaniem mógł próbować podtrzymać żar - po prostu minął zdefiniowany czas przerwy w trybie podtrzymania. Jeśli zmienisz ten parametr to powinno być ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 11.08.2011 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 Moim zdaniem mógł próbować podtrzymać żar - po prostu minął zdefiniowany czas przerwy w trybie podtrzymania. Jeśli zmienisz ten parametr to powinno być ok. Bobek_budowniczy na początku miał podobny przypadek z podawaniem i nadmuchem >80st.C Trzeba go dopytać o co tam chodziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czp01 11.08.2011 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 No dopytam - chociaż wyjaśnienie kolorado wydaje się logiczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolorado 12.08.2011 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 Miałem podobnie na początku zabaw w trybie lato, zanim doszedłem do w miarę sensownych parametrów. Fabryczne ustawienia podtrzymania niestety są dość kiepskie - dają groszku przy małej przerwie. U mnie 46s podawania i 42 minuty przerwy. Latem piec chodzi tylko w podtrzymaniu, a i tak moc jest za duża i temperatura często przekraczała 80 stopni. Też miałem przypadek że temp. na piecu 80 a ten zaczyna podawanie. Pozmieniałem to i teraz jest lepiej, ale zdaje się że i tak mogę jeszcze zejść z podawaniem, bo żar tak szybko nie wygasa, a ma to zasadniczy wpływ na spalanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czp01 12.08.2011 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 Mimo wszystko wygląda to na błąd w oprogramowaniu skoro przy 80 st C podaje i dmucha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolorado 12.08.2011 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 Czy ja wiem... Interpretacja może być różna, np.: istotniejszym warunkiem do spełnienia jest to, żeby piec nie wygasł niż utrzymanie właściwej temperatury. Więc skoro minął czas przerwy, to trzeba palić. Kwestia tylko prawidłowego określenia warunków. Ale rozumiem że dla Ciebie korzystne jest interpretowanie jako błąd oprogramowania i nie ma co z tym polemizować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czp01 12.08.2011 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 Zobaczymy jak serwis to zinterpretuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 12.08.2011 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 Zobaczymy jak serwis to zinterpretuje. Zerknij tutaj: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?177725-Sterowanie-kot%C5%82em-za-pomoc%C4%85-internetu-lub-wifi&p=4700159&viewfull=1#post4700159 trochę dalej: "uzupełnienie- po godz 22 nastąpił brak odbioru ciepła,temp na kotle osiągneła 71st (do zadnej 55) i co sie stało??? właczył sie podajnik i dmuchawa...dmuchawa nabiera obrotów... podajnik chodzi... baaaaach 2 raz mam rozwalony kocioł oj to jest bardzo niebezpieczne... " Minertu pisał, że może to być winą pracy w trybie ręcznym. Bardzo ważne jest przełączenie na tryb automatyczny..... Pogadaj z Bobkiem, dopytaj minertu albo zadzwoń do elektro-system, na 100%uzyskasz pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 12.08.2011 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 Wspominał ale chodziło mi o eCoala.Dodam,że mamy różne palniki ,ilość węgla podawana w tym samym czasie zapewne się różni a więc może go być za dużo co jest przyczyną przegrzewania się kotła.Niestety w trybie Lato trzeba się trochę pomęczyć z sterownikiem.W eCoalu ani brulim tak dużych problemów nie ma ,co zresztą widać na moim sterowniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz1234 07.09.2011 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Witam.Szukam fachowca ktory zajmuje sie montazem pieca na ekogroszek, drobnymi przerobkami jak rowniez fachowa porada w kwesti wyboru odpowiedniego pieca.Z gory dziekuje za odp.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 07.09.2011 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Witam. Szukam fachowca ktory zajmuje sie montazem pieca na ekogroszek, drobnymi przerobkami jak rowniez fachowa porada w kwesti wyboru odpowiedniego pieca. Z gory dziekuje za odp. Pozdrawiam Wszystko fajnie, tylko podaj jakieś większe miasto/miasteczko w pobliżu. Wówczas ktoś Ci coś będzie mógł pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz1234 07.09.2011 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Wszystko fajnie, tylko podaj jakieś większe miasto/miasteczko w pobliżu. Wówczas ktoś Ci coś będzie mógł pomóc. Miasto jakies 35 km od Krakowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 07.09.2011 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Miasto jakies 35 km od Krakowa. Nikt Cię tutaj nie skarci jak napiszesz gdzie mieszkasz.A może się okazać,że fachman jest z południowej strony Krakowa a Ty mieszkasz z północnej i to już daje 70km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz1234 08.09.2011 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Nikt Cię tutaj nie skarci jak napiszesz gdzie mieszkasz.A może się okazać,że fachman jest z południowej strony Krakowa a Ty mieszkasz z północnej i to już daje 70km. Miasto Wolbrom, ale widze ze cos ciezko z tymi fachowcami:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 08.09.2011 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Miasto Wolbrom, ale widze ze cos ciezko z tymi fachowcami:) Cierpliwości, z pewnością ktoś Ci pomoże, ja akurat z okolic Wolbromia nie kojarzę żadnego instalatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 08.09.2011 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Witam. Polecono nam kocioł na ekogroszek Heiztechnik Q EKO 15KW z automatyką HTtronic 500 i automatyką pogodową. Nie znam sie na tym kompletnie, a właśnie zabieramy się za c.o. i mam prośbę o radę: 1. polecacie go? 2. mam na coś zwrócić szczególną uwagę? Pow. ogrzewana 170m2, dom częściowo podpiwniczony z porothermu ocieplony 20cm styropianu, okna 3-szybowe 6-komorowe. Na parterze (75m2) ma być ogrzewanie podłogowe, na pietrze i w piwnicy (95m2) grzejniki. Dodatkowo kominek z płaszczem wodnym. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 08.09.2011 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 A dlaczego akurat ten ?Na tą powierzchnię byłbym bardziej za 17 kW chyba że w razie "W" przypalisz w kominku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 09.09.2011 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 (edytowane) Facet, który ma nam robić instalację go polecał, że niby dobry. Ja się nie znam, dlatego liczę na Waszą pomoc. Warto się na niego decydować czy lepiej poszukać czegoś innego? Edytowane 9 Września 2011 przez agalind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz1234 09.09.2011 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 Zastanawiam sie na piecem firmy hef eko plus a ogniwo eko plus ktory radzicie wybrac ??? albo moze jakis inny??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pomorzanin 09.09.2011 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 Do poczytania i przemyślenia:http://forum.muratordom.pl/showthread.php?181882-z-zawijanem-o-sterowaniu-kot%C5%82em-nieco-inaczej/page11. Post #209 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts