Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piece na ekogroszek z zasobnikiem!?

Barti4

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hehe , ale wojna sprzedawców i producentów ;-)

A ja powiem może na podstawie swoich "bojów".

Kupiłem kocioł z prostym sterem (Ognik PID). Nie zależało mi zupełnie na żadnych bajerach. Miało się ustawić i miałem zapomnieć bo miała się nim zajmować inteligencja sterownika. Sterownik Ognik PID wygląda jak prehistoria a cena jego detaliczna chyba prawie 600 zł.

Szczerze mówiąc nie wiem skąd taka cena , bo to wygląda bliżej sterownika za 100-200zł ...

Niestety sterownik nie polubił mojej instalacji a producent sterownika nie pomyślał że gdzies może się nie "dopasować" i nie dał możliwości zbytnio ingenerencji w "inteligencję" ...

Sterownik wymienił mi Jarecki na Skorpiona. Cena jego koło 700z , niby delikatnie droższy od Ognika PID ale to już zupełnie inna liga.

Wyświetlacz kolory graficzny LCD , wykresy , większe możliwości , strefy i itd .

Naprawdę ciekawy , lepiej duużo działał niż Ognik i miał już możliwość aktualizacji przez USB jak i możliwości lekkiej ingerencji ...

Ale ciągle nie do końca działało mi to tak jakbym chciał ...

Co do SPP to szczerze mówiąc już chyba z rok temu myślałem aby przetestować SPP i pod koniec poprzedniego roku wreszcie go wypożyczyłem.

Co by pisać.

Dla mnie SPP jest takim trochę sterownikiem dla "zapaleńców" ...

Ognik i Skorpion były w obudowie z której wychodziły kable czujników , kazdy podpisany , były też wbudowane w sterownik gniazda "komputerowe" do pomp , dmuchawy , podajnika i itd . Wszystko ładnie opisane i nie było szansy aby coś schrzanić :)

SPP jest w tym przypadku mocno niedopracowany. tak naprawdę dostajemy "płytkę" w obudowie z której wychodzą złącza pinowe i musimy powpinać do odpowiednich złącz. Kabelki w złączach są wkrecane jak w kostkach elektrycznych. Mi się to bardzo nie podoba , bo widzimy całą plątaninę kabli , także z kablami 220V i istnieje możlowość jakiegoś zwarcia , złego podłączenia i może być problem ...

Całość sprawia trochę wrażenie prowizorki.

Według mnie klient końcowy nie powienien "bawić" się w elektronika.

Nie powinno być możlwości złego podłączenia a niestety w SPP jest to bardzo możliwe ...

Dla mnie brakuje obudowy z prawdziwego zdarzenia taka jak była w Skorpionie czy też Ogniku.

Ale to tylko kwestie "wyglądu" :)

A co do SPP to dla mnie "szoku" nie było. Nie zależało mi na bajerach , po to przecież kupiłem na początku Ognika. Oczywiście były bajery który podobały mi się w Skorpionie (wykresy , strefy) ale szczerze mówiąc były to dla mnie zbyteczne bajery ...

SPP odstaje "wyglądem" i budową od Skorpiona ale ...

No właśnie ale ...

Wygląd i bajery nie były dla mnie bardzo ważne. Mi zależało aby sterownik dobrze prowadził kocioł.

I tutaj SPP mnie mocno zdziwił.

Coś ci nie udało się ani Ognikowi ani Skorpionowu udało się SPP.

Prowadzi bardzo stabilnie kocioł ...

Jest prosty i skuteczny.

Mimo że nie zależało mi na "bajerach' to dokupiłem BET , ale tylko dla tego że nie zależało mi na pełnej funkcjanolności BET i starczył mi okrojony prototyp ale za to tańszy :)

Gdybym miał zapłacić normalną cenę BET to bym nie kupił , bo nie był on mi potrzebny ...

Co do SPP i Boleckiego.

Szczerze mówiąc tak zaangażowanego z swój sterownik producenta nie widziałem jeszcze. Interesuje się każdym sprzedanym sterownikiem i czy dobrze sobie radzi u klienta. Jak nie to pomaga , także telefonicznie.

Jak dla mnie to ewenement ...

W moim przypadku też mogłem liczyć na pomoc i korzystałem z pomocy wiele razy ...

Tak naprawdę to klient wybiera ... portfelem ...

Jeden będzie chciał mieć sterownik nafaszerowany bajerami z piękna szatą graficzną a drugiemu starczy prosty sterownik który raz ustawi i to wszystko.

Według mnie najważniejsze jest aby sterownik robił to co powinien czyli dobrze prowadził kocioł i prawidłowo spalał węgiel ...

A że każdy ma inne wymagania i inne preferencje , to dla tego jest aż tyle sterowników i każdy wybiera według własnych potrzeb.

Nie ma idealnego sterownika ...

Edytowane przez kaszpir007

Widzisz kaszpir007 i takie posty lubię :) bez upiększania bez chamskiej reklamy,Twoje odczucia indywidualne...napisałeś swoje zdanie i luz a nie - kółko wzajemnej adoracji, co jeden post to słodszy od waty cukrowej :) Ja wiem że zbliża sie wiosna ludzie bedą wymieniać instalacje, czy budowac sie , ostatnio mielismy popis Artura...zaspamował wszystkie najpoczytniejsze wątki a teraz znowu sytuacja się powtarza...Tylko aktor się zmienił..

Dla mnie jesteś takim małym oszuścikiem który wstydzi się przyznać kim jest i co robi a czaruje czytającym forum swoim produktem.
Z cwaniaczkiem i oszuścikiem jeszcze przemilcze. Ale trzeci raz mam Ci pisać że wiadomo kto jestem gram w otwarte karty i nie mam powodu do wstydu ?

Bolecki nie pierdziel mi o regulominach. Czego Ty w końcu odemnie żądasz, nie pisania w ogóle czy wykupienia profilu?

No przecież się wkurzać że ty coś a ja nie.

Jesteś cwaniaczkiem szukającym rozgłosu na forum ogólnopolskim.

Widocznie Twoje jest tylko oblegane przez znajomych poklaskiwaczy.

Myślę że na tle innych nie ma tragedii

Z resztą skąd taka Twoja aktywność ostatnio tutaj,

1. Bo ostatnio www i jak i forum chwilę nie działało i kilka osób pojawiło się tutaj.

2. Ktoś z niezawistnych coś napisał o SPP

3. Napisałeś coś co uznałem za zobowiązanie do odpowiedzi.

Koledzy doradzili że reklama tutaj jest bardziej skuteczna ? :)

Z adwordsów też się tutaj wyświetla, i może być bardziej skuteczna bo zobaczy ja ktoś kto szpera za powiązanymi tematami.

Nie chcesz żebym Ci śmiecił na forum- napisz wszystko ci leży na PW, to jest dobre miejsce do czatu. Miłej nocy

Mi ?

To nie moje forum kolego.

Niech dba o swoje interesy ten kto jest jego właścicielem.

Ja jestem "młodą' firmą i to jednoosobową, chciałem być w porządku co do właścicieli forum i użytkowników zgłaszając działalność, ujawniłem to czym się zajmuję żeby ludzie wiedzieli co ze mnie a typek od porad.

Widać że to były źle wydane pieniądze

Ja jestem "młodą' firmą i to jednoosobową, chciałem być w porządku co do właścicieli forum i użytkowników zgłaszając działalność, ujawniłem to czym się zajmuję żeby ludzie wiedzieli co ze mnie a typek od porad.

To w zasadzie tak samo jak ja

-> Piotruś, żeby nieco ostudzić Twój optymizm... obydwa od tyłu sa raczej podobne, kwestia wybranej zabudowy

technologia.jpg

Sterownik_slimaka_SPP_tyl.JPG

Edytowane przez bolek_bolecki

To w zasadzie tak samo jak ja

-> Piotruś, żeby nieco ostudzić Twój optymizm... obydwa od tyłu sa raczej podobne, kwestia wybranej zabudowy

[ATTACH=CONFIG]250084[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]250085[/ATTACH]

No i?? jakoś nie rzuciło mnie to na kolana.... jeżeli mam być szczery...to chociaż cobra ma opisy....ale te chamskie bezpieczniki rażą po oczach (ja wiem dlaczego one tam sa i dlaczego takie widoczne)

Tyle że Piotrek nic nie jest producentem i nic nie sprzedaje.

Taka mała różnica.

Zobaczymy co będzie jak mój profil zniknie.

Czy będą równi i równiejsi. (...)

Będą. Tobie jako przedstawicielowi branży nie wolno pisać, co chcesz i jak chcesz mimo braku profilu.

Gość Arturo72
ostatnio mielismy popis Artura...zaspamował wszystkie najpoczytniejsze wątki a teraz znowu sytuacja się powtarza...Tylko aktor się zmienił..

Jak dobrze,że mam gdzie prostować(i inni "normalni"inwestorzy również)zidiociałych przez sprzedawców kotłów czy sterowników inwestorów,którzy nie daj Boże bezmyślnie wpadną w ręce w/w.

Sądzę,że podanie linka do mojego dziennika spowodowało zaczątek myślenia przez niektórych inwestorów bo to tej chwili byli karmieni jedynie bezmyślną papką marketingową a próba prostowania byłą wycinana przez równie zidiociałych moderatorów ubezwłasnowolnionych przez to,że sami są ubazgrani w tym g..e :)

Chwała za to podającym linki ,którzy chyba się tego nie spodziewali ale cóż,inteligencją raczej nie grzeszą :)

Edytowane przez Arturo72

Będą. Tobie jako przedstawicielowi branży nie wolno pisać, co chcesz i jak chcesz mimo braku profilu.

Tak ?

A np. kobra, jarecki czy bolecki to nie ludzie z branży ( tylko ten watek ) ?

Chyba jeszcze bardziej niż ja są z branży.

Popatrz na forum ilu takich się ślizga i to wg. Ciebie jest ok ?

Siedzę tu dość długo żeby się zorientować kto czym pachnie.

Czy to ja jestem z innego świata czy Ty wyznajesz jakąś inną "wiarę" ?

Nie maiłem czasu os rana ale widzę że stare powiedzenie zawsze na czasie:

Walnij pięścią w stół a "święta trójca natychmiast się odezwie" hehe.

Jeden drugiemu w dupę włazi i mydlić się nie musi, hehe

Bolek, E-S ma swoje forum, widziałeś żeby ktoś z nich tu sobie darmową reklamę urządzał ?

Widać trzeba gdzieś zaistnieć.

Powinniście cała "WIELKA TRÓJCA" bana dostać za reklamę na forum ogólnopolskim.

Ja jestem malutki, stać mnie.

A Was ? "ORŁY FORUMOWE" nie ?

Najdupnieszy producent producent sterowników ślizga się za free mając swoje forum, najdupniejszy producent kotłów ślizga się za free, a już o złotym wunglu spod Wieliczki nie wspomnę który mając kopalnię pod nosem sprzedaję drożej jak ja Wesołą.

Panowie, tacy z Was biznesmeni a nie stać WAS za reklamę zapłacić ?

Siara !!!!

Naciągacze !!! ze "świętej trójcy" !!!

Wstyd !!!

Wasze machloje są widoczne od dłuższego czasu na tym forum, jak pięknie ułożyliście się między sobą panowie.

Wystarczy napisać coś źle o RBR-że i ty jesteś zawsze pierwszy aby to zanegować zrównać forumowicza z błotem i zaraz dołącza twoja WIELKA TRÓJCA aby cie poprzeć, także nie pisz takich postów bo się jeszcze gorzej zachowujesz. Jak czytam o SPP to przynajmniej odpowiedzi można się doczekać od WIELKA TRÓJCY, a od ciebie nigdy bo oczywiście RBR jest " THE BEST" a tylko palacz do d*py. Pojawiła się porządna konkurencja dla ecoala i zarazem dla RBR-a i musisz szybko zareagować aby interesik ci się nie zmniejszył.