bolek_bolecki 23.03.2014 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 Miałem nie komentować, ale sory, wyłamie się ostatni raz bo się nie zrozumieliśmy. Nie miałem na myśli rozmów BIZNESOWYCH, ale rozmowy o dupie marynie związane z branżą tak więc nie przeszkadzaj sobie dalej w selekcji z kim gadasz. Propozycje wypożyczenia na testy nie traktuj jako biznes. Dziękuje za uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 23.03.2014 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 No widzę że jednak się nie dogadaliśmy z tymi wodotryskami z Tym że ja uważam że to co Ty nazywasz wodotryski to jak dla mnie teraz powinno być to standardem, znaczy te programatory.W jakim celu mam biegać do kotłowni, coś tam na czasówkach ustawiać jak mogę mieć to wszystko w jednym miejscu czyli z lapka czy telefonu.Dodaj to wszystko do kupy ile tych po 3 dyszki się uzbiera.Z resztą możemy sobie tak wyrzygiwać to czy tamto, tylko po co.Coś Ci pasuje to się tym ciesz, mnie może przecież cieszyć coś innego.Widzisz ilu zadowolonych jest z T-37 i ważne że oni są z tego zadowoleni.Z czego wywiązała się ta dziwna dyskusja napisałem i nie przekręcajcie że chodzi o sterownik ten czy tamten. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 23.03.2014 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 Miałem nie komentować, ale sory, wyłamie się ostatni raz bo się nie zrozumieliśmy. Nie miałem na myśli rozmów BIZNESOWYCH, ale rozmowy o dupie marynie związane z branżą tak więc nie przeszkadzaj sobie dalej w selekcji z kim gadasz. Propozycje wypożyczenia na testy nie traktuj jako biznes. Dziękuje za uwagę. A o dupie marynie to zawsze i z każdym Gdybym chciał wypożyczyć pewnie bym się zwrócił do Ciebie, na razie nie czuję takiej potrzeby. Nie zależy mi jak widzisz żeby mieć na stronie 20 producentów z pełną ofertą i sieczkę we łbie jak ktoś o coś zapyta jak to jest wielu sklepach internetowych. Gdybym chciał tylko zarobkować na kotłach strona by mocno spuchła ale po co mi to. Co jedynie może jeszcze na jakiegoś żeliwniaka się zdecyduję ale jeszcze zobaczymy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobra64 23.03.2014 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 Mam na Defro TECH -a ST 37 i też zadowolony jestem - normalny dwustanowy sterownik. W detalu chyba stówkę droższy od gołego SPP ( znaczy - bez bramki czy PPX -a ) ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 23.03.2014 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 Widzisz ilu zadowolonych jest z T-37 i ważne że oni są z tego zadowoleni. Jeżeli miałeś namyśli ST-37 to potwierdzam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 23.03.2014 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 Wszyscy wiedzą o co chodzi Nie chciałem już firmą rzucać bo się może okazać że znowu jakiś tajemniczy wielbiciel się obrazi że wytykam to czy tamto następnemu Może ze 3 razy podpowiedziałem coś komuś jak to ujarzmić, kuzyn miał go na Taurusie, trochę czasu spędziliśmy na fonie. Mówią że jak potrafi się ujarzmić jednego dwustana to każdy regulator nie jest problemem do opanowania i chyba to prawda, co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 23.03.2014 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 (edytowane) Mówią że jak potrafi się ujarzmić jednego dwustana to każdy regulator nie jest problemem do opanowania i chyba to prawda, co ? Kiedyś na początku mojej przygody ze spalaniem ekogroszku ,odczuwałem głód na ster z internetem i wiadomo o jakim pisze chodziło o Bruli , wtedy SPP jeszcze nie było. Z czasem mój zapał ostygł ,a po pierwszym sezonie zwłaszcza paleniu latem, zacząłem doceniać mojego dwustana ST-37 .Prawda jest taka że nie miałem powodu tak jak inni żeby zastępować go innym sterownikiem,ma duże możliwości,oszczędnie trwoni moje czarne pieniądze ,nie sprawia żadnych kłopotów,ale korzystam dwóch trybów (zmiana w ustawieniach serwisowych) może mam dopasowaną instalacje kocioł a może co innego .Spalałem już tragiczne węgle oraz miał co śmierdział ziemią jedyne czego mi brakuje w instalacji to półobrót palnika do miału .Pełny obrót jaki mam jest niepotrzebny. Edytowane 28 Marca 2014 przez animuss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobra64 23.03.2014 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 No widzę że jednak się nie dogadaliśmy z tymi wodotryskami z Tym że ja uważam że to co Ty nazywasz wodotryski to jak dla mnie teraz powinno być to standardem, znaczy te programatory. W jakim celu mam biegać do kotłowni, coś tam na czasówkach ustawiać jak mogę mieć to wszystko w jednym miejscu czyli z lapka czy telefonu. Dodaj to wszystko do kupy ile tych po 3 dyszki się uzbiera. Z resztą możemy sobie tak wyrzygiwać to czy tamto, tylko po co. Coś Ci pasuje to się tym ciesz, mnie może przecież cieszyć coś innego. Widzisz ilu zadowolonych jest z T-37 i ważne że oni są z tego zadowoleni. Z czego wywiązała się ta dziwna dyskusja napisałem i nie przekręcajcie że chodzi o sterownik ten czy tamten. A dla mnie to wodotryski. Jak mają być - owszem ale w opcji, tylko dla tych którym są potrzebne. Po co komu pokojówka jak ma głowice? Wysteruje temperaturę w pomieszczeniach jak zechce. Jak zechce - da elektroniki i czasowo zróżnicuje tą temperaturę. Strefy czasowe zawsze uważałem za zbędne. Grzeję cały rok CWU po grawitacji i nie widzę żebym zużywał więcej niż grzejący czy to po histerezie czy po strefach. Miałem kiedyś z ST 37 CWU po histerezie, w końcu klękło załączanie pompy CWU w sterze. Więc ją przejściowo wywaliłem - i tak się zaczęło z grzaniem po grawitacji. Nie zauważyłem wzrostu zużycia, za prąd do pompy w kieszeni zostało. Kaszpir pytał co zrobić z instalacją - odpowiedziałem o zmianie sposobu rozdziału wody między grzejniki i podłogę i wywaleniu pompy CWU. Zapytaj go czy teraz pali więcej niż przedtem grzejąc CWU po histerezie? Jak ktoś ma pompę nie - energooszczędną to jeszcze dolicz prąd do niej i przemyśl komu taniej wyjdzie. A zresztą spora część tych grzejących CWU po histerezie i tak załącza pompę CWU jako mieszającą albo wręcz montuje dodatkową pompę mieszającą - jaki sens? Nie lepiej na etapie montażu kotła dostosować instalację tak żeby się dało albo tą pompę wyeliminować na rzecz grawitacji albo zasilić grzejniki i bojler jedną zamiast potem dwoma popędzać w sumie tą samą wodę w instalacji? Rzecz jest w tym, że w niektórych sterach to wszystko jest i już - a klient za to musi zapłacić bez względu na to czy tego potrzebuje czy nie. Bo tako rzece partia. Powiesz że ma wybór i może wziąć inny ster. A co jak chce kocioł na którym seryjnie jest taki ster zamontowany? I to są właśnie wodotryski. Funkcjonalności z których i tak korzystać się nie będzie a w skrajnych przypadkach będzie się korzystać ( no bo jak już jest to się użyje ) ze szkodą dla spalania i kieszeni korzystającego. A dziwna dyskusja się wywiązała z tego, że napisałem co napisałem. Suspenser potwierdził. Nawet dodał, że do porównania na Brulim to... w dwustanie palił. Zresztą widzę że i teraz na dwustanie jedzie. Ciekawe dlaczego? I to nie poszło w smak - trzeba było natychmiast zdeprecjonować. Opluć. Ośmieszyć, że niby z czym do ludzi - my i tak 5 lat do przodu. W kwestii wodotrysków - jak najbardziej do przodu, chociaż tak myślę że gdyby taka była wola producenta i potrzeba rynku, to może z 5 tygodni. Ale nie w tym rzecz - rzecz w tym że to tutaj nastąpiła zmiana tematu dyskusji. Bo myśmy dyskutowali o tym jak ster spala węgiel. Chodziło o płomień, popiół, czystość wymiennika. Wniosek był taki, że na łeb bije w tym temacie wszystkie inne automaty i półautomaty. Więc trzeba było kota ogonem wywrócić - pokazać że to w sumie prosty tani ( a nawet nie tani - tylko dostępny ) bubel. Dyskutować o algorytmie nie warto, bo w Ameryce to Murzynów biją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 23.03.2014 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 Napisałem dlaczego wywiązała się ta dyskusja, jeśli nie pamiętasz to przeczytaj jeszcze raz od początku a nie rób mi wykładów na stronę żeby odwrócić uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobra64 23.03.2014 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 Ty napisałeś - i tak jest bo tak przecież napisałeś. Argumentu nie widzę. A jeszcze niedawno w stopce miałeś, że pozostajesz otwarty, elastyczny i jakiś tam jeszcze. Ciekawa ewolucja - czy może regres jednak? A skoro Cię tak boli: pokaż jeden post w którym komukolwiek oferuję mój węgiel. Więcej - na teraz nie piszę nawet czym handluję. W tamtym sezonie pisałem - i nagle wszyscy to mają. Więc w tym proszę ale palec w wiadome miejsce. Koniec edukowania konkurencji za free. Nie chowam się z tym co robię. Starczy profil otworzyć - tam jest napisane. Kolegom z niezbyt odległych ode mnie miejsc - więc potencjalnym klientom - podaję adresy składów w Tarnowie, Żabnie, Krzeszowicach, Podolszu - tak się teraz promuje swój towar na forum? Pisałem wiele razy, że na chwilę obecną nie zależy mi na sprzedaży wysyłkowej. Kiedy mi zacznie na tym zależeć - zauważysz różnicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 23.03.2014 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 Kobra już Ci napisałem że nie chcę czytać Twoich wykładów. Nie dalej jak chyba we czwartek odesłałem gościa w Kielcach na skład który polecałeś na wątku o eko Jak widzisz też nie zależy mi na wysyłkach bo jedynie przy całopojadowych może to się opłacać dla klienta w innym przypadku to tylko pasienie du..y firmą kurierskim. Ale nie o tym pisałem. I proszę oszczędź mi tych epopei jaki to ja zły jestem a Ty to ten dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobra64 23.03.2014 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 ........a już o złotym wunglu spod Wieliczki nie wspomnę który mając kopalnię pod nosem sprzedaję drożej jak ja Wesołą. Panowie, tacy z Was biznesmeni a nie stać WAS za reklamę zapłacić ? Siara !!!! Naciągacze !!! ze "świętej trójcy" !!! Wstyd !!! Wasze machloje są widoczne od dłuższego czasu na tym forum, jak pięknie ułożyliście się między sobą panowie. dam Ci spokój - zaraz po tym jak Ty dasz spokój mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 23.03.2014 23:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 O widzisz.Jak ja 3 czy 4 lata temu tylko coś raz wspomniałem o kliencie to zaraz oberwałem i to tak mocno że za bolało.Widać czasy na forum chyba się zmieniają.W sumie to masz rację, po co bulić i jeszcze obrywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawijan 24.03.2014 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 pierdu, pierdu, plitu plitu,gadka o tym, co z sufitu... Jak czytam, to każdy sterownik spala bardziej poprawnie, bardziej czysto, bardziej ekonomicznie, bardziej lepiej i bardziej doskonalej. I widać to wszystko świetnie gołym okiem. Kreski proste, zębate, sinusowe, albo nawet niewidzialne. Aż dziw, że się wszyscy nie chcą z tym zgodzić. Chyba oczu nie mają. A gdzie k... m... takie proste dane,jak zawartość w spalinach tlenku węgla i tlenu oraz ilość GigaJuli wyprodukowana z 1 GigaJula z węgla? Dlaczego żaden producent, sprzedawca, agitator, czy taki, który nie sprzedaje, nie agituje, a tylko sobie zużywa, nie poda tych prostych do zmierzenia wielkości? No! Chyba, że macie tak dobry wzrok, że widzicie te cząsteczki tlenku węgla i tlenu oraz cząsteczki ciepła, czyli GigaJule. I potraficie je szybko policzyć na palcach. Wtedy - to przepraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
QIM 24.03.2014 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 (...) A gdzie k... m... takie proste dane,jak zawartość w spalinach tlenku węgla i tlenu oraz ilość GigaJuli wyprodukowana z 1 GigaJula z węgla? (...) Trochę jest tu: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?44553-Piece-na-ekogroszek-z-zasobnikiem!&p=6393055&viewfull=1#post6393055 Na pewno to jeszcze za mało, być może kolega nie był obiektywny... Jakiś punkt zaczepienia jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobra64 24.03.2014 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 Najłatwiej to jest policzyć ile się do kosza wsypało. Ile się za wsypane zapłaciło. I na ile to starczyło w jakichś konkretnych warunkach. To interesuje przeciętnego palacza. I jeszcze to, jak często musiał popiół wynosić, i czy ten popiół to popiół był a nie żużel, koks i niedopały. No i jeszcze jak często musiał czyścić wymiennik. I żeby się nie dymiło z komina. A cząstki i GigaJule to on w poważaniu ma - o ile zadowalają go wyniki. I muszę dodać że to jedyne rozsądne zachowanie dla palacza - spalić niewiele, czysto i bez zbędnej roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobra64 24.03.2014 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 O widzisz. Jak ja 3 czy 4 lata temu tylko coś raz wspomniałem o kliencie to zaraz oberwałem i to tak mocno że za bolało. Widać czasy na forum chyba się zmieniają. W sumie to masz rację, po co bulić i jeszcze obrywać. Jak oberwałeś - i to tak że bolało to uważasz że teraz sam masz prawo walić na oślep? Jaką Twoim zdaniem poniosę szkodę kiedy przestanę kolegom pisać co warto kupić a od czego lepiej się trzymać z daleka? Informować o przewidywanych zmianach cen czy o tym, że jakieś kopalnie będą wycofywać jakiś produkt ze sprzedaży albo go do oferty przywracać? Kiedy przestanę próbować podpowiadać im jak spalić to za co zapłacili a nie zanadto się palić chce? Piszę o węglu odkąd tutaj jestem i nie mam zamiaru przestawać. Jak Ci nie pasuje - zgłoś moje posty do moderacji albo mnie do zbanowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawijan 24.03.2014 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 Trochę jest tu: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?44553-Piece-na-ekogroszek-z-zasobnikiem!&p=6393055&viewfull=1#post6393055 Na pewno to jeszcze za mało, być może kolega nie był obiektywny... Jakiś punkt zaczepienia jest. Stary. Śmieszny jesteś. Bez obrazy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawijan 24.03.2014 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 Najłatwiej to jest policzyć ile się do kosza wsypało. Ile się za wsypane zapłaciło. I na ile to starczyło w jakichś konkretnych warunkach. To interesuje przeciętnego palacza. I jeszcze to, jak często musiał popiół wynosić, i czy ten popiół to popiół był a nie żużel, koks i niedopały. No i jeszcze jak często musiał czyścić wymiennik. I żeby się nie dymiło z komina. A cząstki i GigaJule to on w poważaniu ma - o ile zadowalają go wyniki. I muszę dodać że to jedyne rozsądne zachowanie dla palacza - spalić niewiele, czysto i bez zbędnej roboty. Stary. Śmieszny jesteś. Jak nie zmierzysz - to nie wiesz. Jak nie zmierzysz - to nie porównasz. Oczywiście, masz rację, w konkretnych warunkach. Te konkretne warunki jednak też dają się mierzyć bardziej lepiej, niż na oko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobra64 24.03.2014 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 Śmieszny to Ty jesteś - z takimi uwagami. Bardziej lepiej niż na oko - no to proszę wio, każdy użytkownik kotła na ekogroszek montuje aparaturę pomiarową na kocioł i komin. I teraz już wie. Nie na oko - na pewno wie. No chyba że na wiarę ma przyjąć to co mu mądrzejsi napiszą, a jego obserwacje są zaledwie jego przywidzeniem. Że spalił więcej, że popiół paskudny, że w kotle syf a z komina dym - bez znaczenia. Ważne że przecież ma policzone GigaJule. I cząsteczki wymierzone na tip top. Że mu się pali więcej i brudno - to muszą być przywidzenia. Albo ciąg ma do d..y. Może napowietrzenie kotłowni. A tak w ogóle to palić nie potrafi i węgiel ma mokry. Wszak mu wyliczono że ma być oszczędnie i czysto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts