sp9wus 17.12.2002 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2002 Mam dylemat jak kierownik budowy musi uzupełnić dziennik budowy domu którego budowa była rozpoczęta w 1985 roku. Niestety z powodów niezależnych ode mnie dom nie był odebrany. Wpisy w dzienniku są z lat 1985-1989 i nie ma daty zakończenia budowy i nie wiem co mam teraz zrobić. Na jak długi okres można przerwać budowę (podobno na 2 lata?). Wiem że kierwonik budowy musi coś wpisać, tylko co i w jakich odstępach czasu? Jeżeli będe miał już wpisaną datę zakończenia budowy to ile mam czasu na złożenie wszystkich dokumentów w urzędzie architektury? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am 17.12.2002 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2002 Jeżeli masz kierownika budowy, to powinien sam wiedzieć co ma wpisać. Na pewno powinny być wpisy wytyczenie budynku, przy odbiorze zbrojenia ławy fundamentowej, wieniec i strop, więźba, a dalej instalacje, tynki itp (piszę jak jest u mnie). Co do ważności pozwolenia to nie może być przerwy w budowie dłuższej niż dwa lata. To oznacza, że odstępy pomiędzy poszczególnymi wpisami nie powinny być dłuższe i jest OK. Nie ma ograniczenia czasu trwania budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gajka 17.12.2002 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2002 Czy te daty są prawdziwe? Czy tez pomyłka zaszła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sp9wus 17.12.2002 20:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2002 No nie pomyliłem się z datami, mój ojciec stawiał ten dom i nie odebrał go, ja teraz muszę wszystkiego dopilnować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.12.2002 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2002 zobacz - prywatne wiadomości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.12.2002 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2002 A nie mozna tego zgłosić jako zalegalizowanie samowoli budowlanej? Mozna bodajze po 5 latach. Nie wiem tylko ktore formalnosci sa gorsze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts