Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Automatyka - samodzielna instalacja?

Kolossus

Recommended Posts

WItam,

Chcialem sie spytac o jedna kwestie. Kiedys przy okazji rozmowy na temat wymiany bramy i instalacji automatyki do niej, uslyszalem opinie ze mozna kupic same silowniki, a potem samemu, wlasnorecznie je zainstalowac. Czy ktos cos o tym slyszal, wie cos na ten temat? Bylbym wdzieczny za odpowiedz.

Pozdrawiam.

• Odpowiedzi 41
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mysle, ze chyba jednak wole firmowa automatyke jak ten mhouse, z gwarancja ze to dobry sprzet, a nie ryzykowac z takim kupowanym osobno od osob trzecich, jak radzilby Talbot :?

Jeśli chcesz mieć sprzęt markowy to kup NICE, będzie markowy

Druga sprawa, czy się będzie psuł czy nie... :-)

Decydując sie na sprzęt trzeba spojżeć na wykonanie urządzenia i porównać gwarancję, to daje jakiś pogląd na sprawę.

A najlepiej poprosić sprzedawców o kontakt do osób, które sprzęt kupiły i porozmawiać z użytkownikami, to moim zdaniem jedyne wiarygodne źródło informacji co do jakości sprzętu, który kupuje sie na lata. I to w każdej branży.

Tak z doświadczenia to wiem, że często sprzęt markowy i nie markowy są robione w tej samej fabryce, ale tutaj nie jestem w stanie nic powiedzieć.

NICE? Cos mi się chyba nawet o uszy obilo kiedys. Oni tez produkuja silowniki, tak? A dobre?

Tak, dobrze słyszałeś - Nice produkuje siłowniki. I to całkiem dobre. Już gdzieś pisałem - swoje mam już dwa lata i do tej pory działają bez problemów.

• 2 weeks później...
  • 7 months później...
czy ktos z użytkowników mhouse może się podzielić wrażeniami?

Myślę o zakupie WU2, którego wygląd i funkcjonalność jest porównywalna z dwa razy droższymi napędami firm o których mówiliście.

Będę wdzięczny za podpowiedzi.

Ja bym Ci jednak radził NICE, firma też mieści się w Pruszkowie (może razem z Mhouse). Nie chce mi się wierzyć, że jest dwa razy droższa od Mhouse, jest za to firmą sprawdzoną na naszym rynku :wink: